FC Lisse-middenvelder definitief naar Swansea

Michael van der Heijden, middenvelder van amateurlandskampioen FC Lisse, vertrekt definitief bij de club. Gisteren tekende Van der Heijden een contract bij Swansea City, dat uitkomt in het Engelse Championship. Hij zal voorlopig echter gaan spelen voor Hereford United.

De 26-jarige spelmaker uit Den Haag speelde in Nederland tussen 2000 en 2006 als prof bij ADO Den Haag, RKC Waalwijk, FC Dordrecht, Haarlem en FC Omniworld. In die periode kwam hij tot 97 duels in de eerste divisie, waarin hij zeven keer scoorde.

Van der Heijden belandde in de zomer van 2006 in Lisse. Bij de zaterdaghoofdklasser groeide hij uit tot smaakmaker. Na de tweede plaats in 2007, volgde afgelopen zomer de titel in de hoofdklasse A. Mede door de impulsen van Van der Heijden veroverde Lisse daarna ook nog de zaterdagtitel en de landstitel.

Zijn droom om het weer als prof te proberen kwam daardoor weer uit. Swansea City nam Van der Heijden op proef en was onder de indruk van zijn kwaliteiten. De club uit Wales verhuurt Van der Heijden wel direct aan Hereford United, dat in de Football League One uitkomt. Dit is het derde Engelse profniveau. Swansea wil dat Van der Heijden bij Hereford went aan het tempo en het niveau, zodat hij daarna van waarde kan zijn voor de ploeg van manager Roberto Martínez en de Nederlanders Dorus de Vries en Ferrie Bodde.