Topless zonnen is ordinair geworden

De gelukkige FOK!kers die deze zomer op vakantie zijn geweest naar de peperdure stranden van het franse Saint-Tropez, zullen ongetwijfeld iets hebben gemist. Topless vrouwen laten zich namelijk niet meer op de Franse stranden zien. Zonnen zonder bovenstukje is uit. Bovendien lijkt de vrouw al preutser te worden.

Enkele decennica geleden waren het juist de Françaises die het voortouw namen om hun borsten ook een mooi kleurtje te geven. Helaas lijkt die tijd nu voorgoed voorbij. "Topless zonnen is een beetje vulgair nu. Je kunt het vergelijken met minirokjes. Je toont je benen nu ook niet meer, je bedekt ze."

De redenen voor het verdwijnen van de dames met ontbloot bovenlichaam lopen uiteen. Zo denken sommigen dat het komt door het veranderende modebeeld, anderen geven het opkomende conservatisme in Frankrijk de schuld. Dermatologen denken juist dat het komt door de angst voor huidkanker. "Vroeger zag je hier bijna enkel topless vrouwen, maar ze zijn verstandiger geworden. Het gezondheidsrisico is heel groot en vrouwen gaan hun huid meer bedekken om zich zo te beschermen tegen de zon."

 



Topless is ordinair.