DVD: Infection

Zet een stelletje panische en overwerkte Japanse medici bij elkaar in een ziekenhuis, trek een blik met smerige ziektes open en zie daar: u heeft een horrorfilm. Infection begint met een sfeerbeeld van een ziekenhuis in Japan, dat op het punt staat failliet te gaan. De doktoren hebben geen salaris ontvangen, de zusters kunnen niet met elkaar overweg en de voorraad medicijnen en naalden begint op te raken. Paniek alom dan ook, wanneer een zwaar verbrande patiënt ineens uit zijn bed blijkt te zijn gevallen en het loodje legt door een fout van een onervaren, hysterische zuster.

Cough, please
Men besluit het lijk dermate te prepareren, dat de doodsoorzaak niet meer te achterhalen valt. Hierdoor op hun hoede en door de onderbemanning niet in staat om nieuwe patiënten aan te nemen, wijst één van de doktoren een patiënt met een onbekende, zeer ernstig besmettelijke ziekte de deur. Het ambulancepersoneel laat de zieke echter toch achter in het hospitaal, waardoor de doktoren gedwongen worden over de vreemde ziekte van de patiënt te gaan speculeren. Zo vaak zien ze namelijk geen lichaam waarbij de organen ineens op lijken te lossen en een spoor van groene smurrie achterlaten. Één voor één raken de personeelsleden besmet met deze vreemde ziekte, die hen in groene vloeistof uitbrakende zombies verandert.




Teleurstelling
"More horrifying than 'The Ring' and 'The Grudge'..." staat er op de voorkant van de dvd. En inderdaad, Infection van regisseur Masayuki Ochiai heeft wel wat weg van deze films, maar dan meer in de vorm van dezelfde trucjes en schrikeffecten. Het acteerwerk doet echter afbreuk aan deze vergelijking, want dat is, vooral in het begin, ronduit slecht te noemen. De samenhang in de gesprekken is ver te zoeken en de acteurs weten niet overtuigend ziekenhuispersoneel neer te zetten. Wanneer er dan na een tijdje bakken vol groene smurrie open worden getrokken, voelt het meer als een komedie dan een horrorfilm. Toch komt daar verandering in als de oorzaak van de zombietransformaties naar boven komt en vanaf dat moment wordt de film pas echt een beetje interessant. Het einde is dan helaas weer rommelig en laat je als kijker lichtelijk teleurgesteld achter. De bloedstollende muziek en geluidseffecten zijn echter wel meer dan oké en maken het geheel toch nog een beetje goed. Geen extra's op deze dvd helaas, wat van deze dvd toch een ietwat teleurstellend schijfje maakt, waar zeker meer in had kunnen zitten.


Label: A-Film Releasedatum: 3 mei 2008 Kijkwijzer:
Waardering film: Waardering extra's: n.v.t.