Riccò kreeg doping van 'Ali de Apotheker'

In het Italiaanse La Republica heeft Ricardo Riccò onthuld van wie hij zijn dopingprodukten zou hebben gekregen. Riccò wijst met een beschuldigende vinger naar de Italiaanse arts Carlo Santuccione aan wie hij 7000 euro moest betalen voor een CERA-preparaat(EPO).

Riccò heeft dat bedrag overigens nooit betaald: "Hij garandeerde me dat de producten niet op te sporen waren. Wat achteraf gezien helemaal niet klopte." Riccò werd, nadat hij twee etappes had gewonnen, in de Tour de France van dit jaar betrapt.

Carlo Santuccione is een Italiaanse ex-arts die in de wielerwereld bekend staat als “Ali de Apotheker.” Tussen 1995 en 2000 is hij geschorst geweest door de Italiaanse wielerfederatie vanwege een dopingaffaire. In 2004 werd hij aangehouden door de Italiaanse politie op verdenking van het voorschrijven en leveren van verboden prestatiebevorderende middelen.

Vanwege zijn aandeel in de “oil for drugs” zaak werd hij vorig jaar levenslang geschorst. Hij was jarenlang de persoonlijk arts van Danielo di Luca en ex-begeleider van Rodolfo Massi, één van de hoofdrolspelers in de beruchte Festina-affaire.