Jaar cel en tbs voor uittrekken oog

Een 23-jarige man uit Oud-Beijerland is donderdag veroordeeld tot een jaar cel en tbs met dwangverpleging, omdat hij met zijn vingers een oog uit iemands kas heeft getrokken. Even daarvoor had hij het slachtoffer met een ijzeren pijp neergeslagen en in een houdgreep genomen.

De ruzie met lugubere afloop vond begin november vorig jaar plaats in Oud-Beijerland in het ouderlijk huis van de verdachte. In de andere oogkas was zonder resultaat gepeuterd. Het destijds 39-jarige slachtoffer sloeg de verdachte eerst met de ijzeren pijp. Diens eerste verweer werd door de rechtbank nog afgedaan als zelfverdediging, maar die ging daarna volledig door het lint.

De rechtbank in Dordrecht acht de kans op herhaling groot. De verdachte is gediagnosticeerd als een ernstig gestoord persoon met borderline en narcistische trekken. Hij is veroordeeld voor zware mishandeling, poging tot zware mishandeling en 'bedreiging met enig misdrijf tegen het leven gericht'. Ook moet hij vijfduizend euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer, die zijn werk als elektromonteur heeft moeten staken.