Benfica slagvaardig op transfermarkt

Olga (Nuongirl)
Benfica heeft in een klap drie spelers landurig weten vast te leggen, te weten Sidnei, Jonathan Urretaviscaya en Jorge Ribeiro.

De eerste twee spelers staan te boek als grote talenten in Zuid-Amerika. Sidnei (18) komt van het Braziliaanse Porto Alegre en Urretaviscaya (19) komt over van River Plate uit Uruguay. Beide mannen voorzagen hun verbintenis, die vijf seizoenen loopt, vandaag van een signatuur.

De linksback Jorge Ribeiro is afkomstig van Boavista, dat evenals Benfica uitkomt in de hoogste Portugese competitie. De 26-jarige broer van ex-international Nuno Ricardo Oliveira Ribeiro, beter bekend als Maniche, tekende in Lissabon een vierjarig contract.

In 1999 startte Ribeiro zijn carrière bij datzelfde Benfica. Vervolgens werd hij tot drie keer toe verhuurd, waarna hij in 2005 naar Dynamo Moskou verhuisde. Daar werd hij nogmaals twee keer verhuurd, alvorens hij terug in Portugal kwam. Afgelopen seizoen speelde de linksback bij Boavista en liet van zich horen, hij stond 28 wedstrijden in het veld en scoorde acht keer.