Ederveen werkt aan Theo & Thea-film

Acteur Arjan Ederveen wil graag een tweede Theo & Thea-film maken. Dat zegt hij vandaag in een interview met de Volkskrant. ''Ik ben daar de laatste tijd erg mee bezig'', vertelt hij.

''Een film waarin Theo en Thea door kinderen worden gespeeld, dat lijkt me erg leuk. Tosca Niterink en ik zouden dan een paar andere rollen spelen.''

Het is inmiddels negentien jaar geleden dat Niterink en Ederveen in de huid van het roemruchte duo kropen. De VPRO-serie over de typetjes met hun grote tanden verwierf tussen 1985 en 1989 een grote schare trouwe fans. De reeks doorbrak op inventieve wijze taboes door op heel humoristische wijze onderwerpen als homoseksualiteit, nudisme, prostitutie, gehandicapten, ongewenste intimiteiten, de dood en depressies aan te snijden. Ter afsluiting van de reeks maakte het tweetal in 1989 een film, Theo & Thea En De Ontmaskering Van Het Tenenkaasimperium.

Een andere productie die Ederveen op dit moment voorbereidt, is een verfilming van het toneelstuk Lang & Gelukkig van Don Duyns. Het stuk, waarin op creatieve wijze het sprookje van Assepoester wordt verteld als een spectaculaire revue, was het afgelopen seizoen met veel succes te zien in de Nederlandse theaters. Behalve voor Ederveen, als boze stiefmoeder, waren er belangrijke rollen weggelegd voor Alex Klaassen, Gijs Naber en Dick van den Toorn.