TV: Katja & Sophie

Wijnand (krabmanelli)
Wekelijks praatprogramma van BNN met Katja Schuurman en Sophie Hilbrand. Dit keer te gast John de Mol. Het succesverhaal van de miljardair die het televisielandschap heeft gevormd zou toch garant moeten staan voor wat informatieve en amusante televisie? Aflevering 1 van Katja en Sophie was al niet om over naar huis te schrijven, misschien zijn ze nu wat beter op elkaar ingespeeld en ontwikkelt zich een echte talkshow?
Subheader

Het antwoord hierop kan kort zijn, neen! Het antwoord kan ook minder kort zijn, dan blijft het overigens nog steeds neen, maar dan komt er wel een toelichting in de vorm van deze review. Het idee achter het programma is niet verkeerd, zet twee lekkere meiden bij elkaar en laat die volkomen los gaan tijdens het interviewen van een aantal gasten. Sophie Hilbrand heeft zich al bewezen in het programma 'Spuiten en Slikken'. Zij doet dat erg goed. En dan Katja! Katja heeft haar sporen verdient in de soap ‘Goede tijden verkeerde tijden’, heeft wat niet serieus te nemen acteer- en televisiewerk gedaan en vormde samen met twee andere soapies een succesvol zangtrio. Katja is in bepaalde kringen populair, maar heeft een imagoprobleem. Met andere woorden: ze maakt een nogal domme indruk!
Katja doet dus erg haar best enige intelligentie te veinzen, het gegiechel blijft binnen de perken en ze probeert slim te kijken voordat ze een vraag stelt. Jammer genoeg luistert ze dan weer niet naar de antwoorden op haar vragen. Als de Mol antwoord dat hij in tegenstelling tot Berlusconi niet in politiek geïnteresseerd is, dan zouden logische vragen zijn: Waarom niet? Zijn er dan geen overeenkomsten tussen het leiden van een groot media productiebedrijf en een land? Of komt het omdat je eigenlijk een dictator bent die geen enkele tegenspraak duldt?
Sophie probeert de Mol wel te knippen en te scheren met kritische vragen over de manier waarop hij met zijn personeel omgaat. John de Mol is een slavendrijver die liever mensen rond de klok laat werken dan dat hij er gewoon een paar extra aanneemt! Sophie zegt mensen te kennen die voor de Mol werken en dit bevestigen. John wil graag weten die mensen zijn, zodat hij die zo snel mogelijk kan ontslaan. Sophie wil in ruil daarvoor de namen van de mensen die de Mol hebben tegengewerkt tijdens en na het 'Talpa' avontuur. John’s hitlist zal echter niet worden prijsgegeven, want Katja kakelt er al weer tussendoor en verziekt godverdomme hiermee het enige interessante moment in de uitzending!
Hierna kabbelt het gesprek verder op niveau 'RTL Boulevard'.

Subheader

Als Sophie een vraag stelt zien we Katja verbijsterd toekijken, alsof ze zich ineens realiseert dat het toch echt een vak is! Als er vervolgens een deskundige aanschuift en het gesprek zich weer over de verloedering van televisie voortsleurt, laait het vlammetje weer even op als 'de Gouden Kooi' aan bod komt. De Mol zegt eigenlijk geen zin te hebben in dit soort praatprogramma’s met deskundigen waarin hij zich altijd moet verdedigen. Logische vraag zou kunnen zijn: waarom maak je dan dergelijke kutprogramma’s die echt niemand goed vind? Waarom niet je talent voor een betere zaak inzetten?

Duidelijk is dat interviewen en een talkshow hosten een vak is. Katja Schuurman heeft hier nog een hoop te leren, maar ook Sophie komt niet goed uit de verf. Het duo is niet op elkaar ingespeeld en zou moeten streven naar een taakverdeling. Dat ze elkaar in de promo op de bek vliegen is leuk, maar ook niet bijzonder omdat Barend en van Dorp dat ook al deden. De dames zullen dus iets geheel anders moeten vinden, of bijvoorbeeld naakt presenteren, wat het de moeite waard maakt om naar hen te kijken.


Zender: Ned.3|BNN Gezien op: 18-04-2008 Waardering: