FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 12 februari 2008

Testdag Jerez 12-02-2008

Lewis Hamilton heeft in Jerez de snelste tijd van de dag gereden. De Brit reed een 1:19.102 en was daarmee een fractie sneller dan Pedro de la Rosa. Op de tweede dag in Jerez kwamen negen van de elf teams in actie. Ferrari en Toyota waren niet aanwezig, zij kwamen net terug uit Bahrein.

Opmerkelijk was de rode vlag situatie die kwam nadat werkmensen op een gevaarlijke plek in de laatste bocht bezig waren om een grindbak te vergroten. Nick Heidfeld viel aan het eind van de pitstraat stil. Sebastian Vettel en Alexander Wurz hebben kennis gemaakt met de grindbak van Jerez. Voor het eerst deze winter kwam ook Super Aguri in actie, Takuma Sato reed de veertiende tijd. Alexander Wurz reed met een 1:21.950 de langzaamste tijd van de dag.

Woensdag volgt de derde testdag in Jerez de la Frontera.

Pos.RijderTeamTijdRonden
1Lewis HamiltonMcLaren01:19.10289
2Pedro de la RosaMcLaren01:19.28788
3Robert KubicaBMW01:19.53991
4Kazuki NakajimaWilliams01:19.60193
5Nelson Piquet jr.Renault01:19.660120
6Nick HeidfeldBMW01:19.95894
7Mark WebberRed Bull01:20.013113
8Nico RosbergWilliams01:20.029125
9Sebastian VettelScuderia Toro Rosso01:20.10553
10David CoulthardRed Bull01:20.176111
11Sebastian BourdaisScuderia Toro Rosso01:20.41882
12Rubens BarrichelloHonda01:21.13371
13Lucas Di GrassiRenault01:21.20092
14Takuma SatoSuper Aguri01:21.40090
15Vitantonio LiuzziForce India F101:21.553103
16Alexander WurzHonda01:21.95086

300 verwaarloosde dieren uit woning gehaald

Icoon OpmerkelijkGisteren zijn er in een woning in Durgerdam 300 verwaarloosde dieren aangetroffen. Vanwege de erbarmelijke toestand zijn deze dieren in beslag genomen. De hele dag zijn de GGD, politie, AID Dierenbescherming en Dierenambulance bezig geweest met het ontruimen van het huis.

Honderden vogels zaten in veel te kleine kooien en kippen en pauwen zaten boven op elkaar in een ren. Tientallen konijnen, honden, chinchilla's en hangbuikzwijn liepen helemaal vrij rond in het smerige huis.

Een man en een vrouw, de eigenaren, werden aangehouden. Ze zijn inmiddels alweer vrijgelaten. Ze verklaarden dat de actie onrechtmatig was en voelden zich onbeschoft behandeld.
Met dank aan j_du_pee voor de submit.

Giel Beelen krijgt roze papiertje terug

Icoon ShowbizzVoor wie de route Haarlem - Hilversum dagelijks aflegt geldt er een waarschuwing: Giel Beelen heeft zijn felbegeerde roze papiertje weer terug. De snelheidsduivel moest vier maanden lang zijn rijbewijs inleveren. Verder moest hij 560 euro ophoesten.

Hoewel hij in november al niet meer mocht autorijden besliste de rechter pas twee weken geleden dat het grapje vier maanden ging duren. Beelen kreeg de rij-ontzegging omdat hij een notoire hardrijder is. De DJ racete elke ochtend naar Hilversum waar hij om 6.00 uur moest beginnen en op een tijdstip dat er naar eigen zeggen toch 'geen kip op de weg is.' Dat kostte hem dus zijn rijbewijs waardoor hij dagelijks heen met de taxi en terug met de trein moest. Op de vraag of hij er iets van geleerd heeft antwoorde de DJ: "Remmen als er ergens een flitspaal staat."

Hieronder kun je Giel Beelen zien in gesprek met FOK!tv, onder meer over zijn rij-ontzegging.


Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden (65Mb)

Tilburgse nachtbussen stoppen met rijden

Icoon VervoerWie in het weekend nog 's nachts naar huis wil in Tilburg, zal zelf vervoer moeten regelen. BBA / Veolia stopt namelijk onmiddellijk met de nachtbussen in de Brabantse stad. Aanleiding is een bus die afgelopen weekend richting de wijk Reeshof reed. Die reed in op een dranghek dat daar volgens een Veolia-woordvoerder door vandalen was geplaatst. Door de klap ging de voorruit aan diggelen en kreeg de chauffeur het stuur in zijn maag.

Aangezien het niet de eerste keer is dat er incidenten zijn in de Tilburgse nachtbussen, heeft BBA / Veolia besloten helemaal met de dienst te kappen. "Onze chauffeurs zijn bespuugd, met wapens bedreigd en geschopt. De nieuwste rage is om de bus in te rennen, de vinger in de keel te steken en over de banken te kotsen. We gaan zo niet verder", zegt het bedrijf er zelf over.

Het bedrijf zegt wel bereid te zijn met alle belanghebbende partijen te overleggen om een oplossing te vinden.

Met dank aan sk888er voor de submit.

Mogelijk nieuw circuit in Spanje

Er bestaat een mogelijkheid dat de Spaanse regio Aragón een nieuw Formule 1-circuit gaat aanleggen. Dit werd afgelopen maandag, tijdens een presentatie, bekend gemaakt. Volgens een Spaanse krant zouden ook Pedro de la Rosa, testrijder van McLaren, en Carlos Gracia, lid van de Spaanse autosportbond, aanwezig zijn.

Het is de bedoeling dat het circuit in de gemeente Alcañiz wordt aangelegd. Deze baan is een ontwerp van de Duitse architect Hermann Tilke en wordt 5,3 kilometer lang. De verwachting is dat de gemiddelde snelheid van een Formule 1-bolide rond de 215 kilometer per uur zal liggen.

Tijdens de presentatie bleek overigens dat De la Rosa een adviserende rol had gespeeld bij de totstandkoming van de lay-out. Het is de bedoeling dat het nieuwe circuit vanaf 2009 gebruikt gaat worden voor testsessies. Na Barcelona, Valencia en Jerez zal de nieuwe baan de vierde in Spanje worden.

Van Gaal: "Koevermans had niet weg gehoeven"

Danny Koevermans zou alle wedstrijden hebben gespeeld als hij bij AZ was gebleven. Dit zijn de woorden van Louis van Gaal, trainer van de Alkmaarse formatie. In de zomer vertrok de aanvaller naar Eindhoven, maar is daar inmiddels op de bank beland.

"Koevermans had voor mij niet weg gehoeven, liet Van Gaal in een reactie weten. "Maar hij wilde zelf weg. Hij kreeg niet de garantie dat hij basisspeler zou zijn, maar die geef ik niemand. Een andere rol wilde hij niet, dat probleem heeft hij nu ook bij PSV."

Koevermans was vorig seizoen goed voor 22 treffers. Zijn toenmalige collega Shota Arveladze trof veertien keer doen. De vervangers van dit duo, Graziano Pellè en Ari, hebben deze voetbaljaargang nog geen potten kunnen breken. Zij maakten respectievelijk drie en acht doelpunten.

AZ staat momenteel op de elfde plaats, maar Van Gaal liet nog maar eens merken dat de club hem niet zal ontslaan door de slechte resultaten. "Het management en het bestuur geloven in mij. En dat is wederzijds. Als het grootste gedeelte van de spelersgroep echter niet meer wil doen wat ik van ze verwacht, dan stap ik op. Dat was ook de reden van mijn ontslag destijds bij de KNVB."

Het contract van Van Gaal loopt nog tot medio 2010 door. Mocht hij bondscoach van Nederland, Duitsland, Engeland, Argentinië of Spanje worden, dan zou hij in 2009 al mogen vertrekken. "Als geen van die landen op mijn pad komt, dan blijf ik net zo lief tot m'n 65e bij AZ. Als de Ferguson van Alkmaar."

's Werelds kleinste bodybuilder is 84 cm

De kleinste bodybuilder ter wereld is naar alle waarschijnlijkheid een Indiër. Het sterke mannetje meet slechts een kleine 84 centimeter en legt 9,07 kilo in de schaal. De omtrek van zijn borst is een schamele 50,8 centimeter.

De negentienjarige sterke kabouter noemt zichzelf Romeo en is naar eigen zeggen de sterkste dwerg ter wereld. Sinds twee jaar oefent hij met speciaal voor hem gefabriceerde gewichten. "Sinds ik begonnen ben met trainen, ben ik bekend geworden door mijn lengte", vertelt hij. "Ik word gevraagd in TV-shows."

Trainer Ranjeet Pal wil ervoor zorgen dat Romeo zijn spieren traint totdat deze perfect zijn. "Natuurlijk kunnen we hem geen zware oefeningen laten doen, maar hij traint niet meer of minder dan een ander en is zeer vastberaden", aldus Pal.

-

Foto's van de kleine, sterke man zijn hier te vinden.

Brand verwoest Gamma Doetinchem

Icoon BrandDe brandweer uit Doetinchem heeft vanmiddag kunnen voorkomen dat een felle brand bij de Gamma bouwmarkt oversloeg naar het naastgelegen tuincentrum. Het vuur brak rond vijf uur uit in het gebouw wat gevestigd is in de Havenstraat. Bij de bestrijding van de brand is groot materiaal ingezet door de brandweer.

De politie heeft verklaard dat de brand waarschijnlijk is begonnen op de verfafdeling. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen maar het nablussen gaat naar verwachting nog de hele nacht duren. Zoals het er nu naar uitziet is het pand volledig verwoest. Ook ontstond er door de brand een grote rookontwikkeling.


Foto: RTV Ideaal

Met dank aan Daniel98 en een onbekende FOK!ker voor de submit.
Ook op het forum zijn foto's te vinden.

'Leonardo had zich verslapen'

Leonardo was afgelopen zondag, tijdens de wedstrijd van Ajax tegen Roda JC, de grote afwezige. De Braziliaan mocht tegen de Limburgers niet eens op de bank plaats nemen.

Adrie Koster, interim-trainer van de Amsterdammers, schorste Leonardo namelijk disciplinair. Één dag voor de wedstrijd tegen Roda JC versliep hij zich namelijk een uur.

Leonardo moest de hele eerste seizoenshelft noodgedwongen vanaf de zijlijn bekijken. Een zware blessure aan zijn knie was hier verantwoordelijk voor. Inmiddels is de Braziliaan weer bij de selectie van Ajax aangesloten, maar heeft hij nog geen basisplaats op kunnen eisen.

Kosovo roept in maart onafhankelijkheid uit

Icoon Buitenlands De Servische provincie Kosovo, die momenteel onder VN-bestuur valt, zal waarschijnlijk zondag een tekst aannemen waarin onafhankelijkheid aangekondigd wordt. Dat hebben Europese media gemeld. Kort daarop zal de Europese Unie een politie- en civiele macht naar het land sturen om ervoor te zorgen dat de democratie en de rechtsstaat van Kosovo gehandhaafd blijven.

Het gebied zal in twee fasen onafhankelijk worden. Zondag zal het parlement een tekst aannemen die aankondigd dat onafhankelijkheid uitgeroepen gaat worden. In maart zal het gebied zich dan formeel afscheiden van Servië. De onafhankelijkheid zal gebaseerd zijn op de plannen van de VN-gezant Martti Ahtisaari.

De minister-president van Kosovo, Hashim Thaci, zal na het aannemen van de tekst een persconferentie geven. Daarna zal er vuurwerk afgestoken worden en zal een orkest Beethoven's 'Ode an die Freude' afspelen: het volkslied van de Europese Unie.

'Omzetten van buitenlandse celstraf moeilijk'

Icoon Justitie Nederlandse gevangenen in het buitenland moeten er niet op rekenen dat hun straf bij overbrenging naar het vaderland zonder meer wordt omgezet naar Nederlandse maatstaven. De ervaring leert dat veel landen waarmee Nederland gevangenen uitwisselt, eisen dat de daar opgelegde straf overeind blijft als een gedetineerde wordt overgebracht.

Dat blijkt uit schriftelijke antwoorden die minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De Kamer debatteert woensdag met de bewindsman over gevangenen in het buitenland die hun straf hier willen uitzitten.

Het kabinet laat de straf in zulke gevallen het liefst omzetten naar Nederlands recht. Dat betekent dat een Nederlandse rechter opnieuw naar de zaak kijkt en een vonnis velt op basis van de hier geldende maatstaven.

Ernst Hirsch Ballin

Identiteit moeder achtergelaten jongen bekend

Icoon Binnenlands De identiteit van de moeder van het vorige week in de trein achtergelaten Chinese jongetje Leonardo Zhang is bekend bij de politie. De zaak zal dan ook niet meer aan de orde komen in opsporingsprogramma's op televisie, heeft de politie dinsdag laten weten.

"Uit onderzoek is onomstotelijk vast komen te staan wie de moeder is", aldus een politiewoordvoerder. De politie is nog wel op zoek naar de vrouw, maar zal geen beelden van haar vertonen. Gezien de aard van het delict weegt de privacy van de moeder zwaarder dan het opsporingsbelang.

Badmintonsters verslaan Turken op EK

Het Nederlandse badmintonvrouwen zijn het EK voor Landenteams in Almere goed begonnen. De Nederlandse dames hoefde niet op volle oorlogsstrekte te verschijnen om de Turkse dames te verslaan.

Nationaal kampioene Judith Meulendijks was oppermachtig tegen Denya Calimbay 21-5, 21-7. Ook Patty Stolzenbach wist eenvoudig voorbij Oznur Caliskan te gaan 21-10 en 21-8. Vervolgens maakte Yik Man Wong het af tegen Hatice Nurgul Sen: 21-14, 21-7. Yao Jie en NK-finaliste Rachel van Cutsen hoefde nog niet binnen de lijnen te verschijnen.

Patiënt overlijdt door toedienen verkeerde bloed

Icoon MedischIn het UMC St. Radboud ziekenhuis in Nijmegen is vorige week een patiënte overleden die bloed, dat eigenlijk voor een andere patiënt bestemd was, kreeg toegediend.

Ondanks dat de fout snel werd ontdekt is de transfusie de vrouw fataal geworden omdat ze al in een zeer slechte conditie verkeerde. Een woordvoerder betreurt het ongeval en spreekt van een drama want ondanks alle veiligheidsmaatregelen zouden er 1 op de 15000 bloedtransfusies fout gaan.

Volgens de woordvoerder zijn alle protocollen wat betreft bloedtransfusies gevolgd, maar is het op het laatste moment toch mis gegaan doordat de verpleegkundige naar het verkeerde bed is gelopen. Deze verpleegkundige is inmiddels professioneel opgevangen.

Wat de verdere gevolgen voor haar zijn is nog niet duidelijk. Op dit moment bekijkt het ziekenhuis of de desbetreffende protocollen aangepast moeten worden.

Met dank aan Ericolo voor de submit.

Williams lost voorvleugelprobleem op

Het team van Frank Williams heeft de voorvleugelproblemen opgelost. Door een scheur in de bevestiging van de vleugel crashte Kazuki Nakajima vorige week op Barcelona. Vandaag testte het Britse team verder in Jerez.

"We hebben eerst de verbeterde bevestiging van de voorvleugel getest en daarna zijn we verder gaan werken aan de mechanische afstelling en het maken van lange runs, om de betrouwbaarheid van de auto te controleren", vertelde technisch directeur Sam Michael na na afloop van de test gisteren. "We zijn geen grote problemen tegen gekomen."

Vrachtschip getrokken door megavlieger

Icoon WetenschapDe Nederlandse scheepswerf Volharding heeft een vrachtboot gebouwd, die deels wordt voortgetrokken door een computergestuurde vlieger. Het schip, de Beluga Skysails, is onlangs de haven van Guanta in Venezuela binnengevaren.

De vlieger is bruikbaar bij windkrachten van 3 tot 8 Beaufort en heeft een oppervlakte van maar liefst 160 vierkante meter. Bij gemiddelde omstandigheden kan hij een trekkracht van 8 ton leveren. Dit is een kwart van het motorvermogen van het schip. In opgevouwen toestand heeft de vlieger de grootte van een telefooncel.

Door de steeds hogere olieprijzen is er vraag naar een alternatief voortstuwingssysteem. Met de vlieger is het mogelijk 10 tot 35 procent brandstofkosten te besparen. Momenteel heeft Skysails ook al plannen voor vliegers van 640 tot 1.280 vierkante meter.

Nederland wacht een nieuwe Smurfenhype

Nederland is helemaal klaar voor een nieuwe Smurfenrage. Dat hoopt Neerlands grootste kruidenier althans. De grootgrutter, die er prat op gaat ook op de kleintjes te letten, wil de kleine blauwe wezentjes inzetten om nog meer kruidenierswaren aan de man te brengen.

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat Peyo het eerste verhaal van de Smurfen bedacht. Om dit heuglijke feit te vieren zou Albert Heijn maar liefst 27 miljoen pluche smurfen hebben besteld. Albert Heijn weigert echter het nieuws te bekennen, maar Ruud Deelman, voorzitter van de Stichting van Smurfenverzamelaars, weet zeker dat de geheime actie eraan komt. "Dit is mijn dagtaak. Ik hoor nog wel eens wat op smurfengebied."

De supermarktketen is wel weer toe aan een nieuwe rage. Het is al weer twee jaar geleden dat Albert Heijn de aloude wuppie weer nieuw leven inblies. Tijdens het WK voetbal werden zo'n zestien miljoen van deze pluizige bolletjes weggegeven. Er was zelfs enige tijd sprake van een wuppietekort, al werd er beweerd dat het slechts een goedkope marketingstunt was.


Met een beetje mazzel maakt Vader Abraham weer een aanstekelijk plaatje


Inmiddels heeft een FOK!ker een klaagbaaktopic over de actie geopend

Einde seizoen voor Bellamy

Craig Bellamy zal voorlopig niet meer op de velden te zien zijn. De spelers van West Ham United ondergaat namelijk een operatie, vanwege een blessure aan zijn lies en knie. De verwachting is dat de Welshman maanden niet in actie kan komen.

Bellamy kwam afgelopen zomer voor elf miljoen euro over van Liverpool, maar heeft zich door blessureleed nauwelijks kunnen bewijzen. Tot nu toe speelde de aanvaller pas negen wedstrijden voor The Hammers. Zijn ploeg vertoeft momenteel op de tiende plaats in de Engelse nationale competitie.

Selectie PSV helemaal fit

De selectie van PSV kent nauwelijks problemen in aanloop naar het UEFA Cup-duel tegen Helsingborgs IF, dat voor woensdagavond op het programma staat. Sef Vergoossen en Dwight Lodeweges kunnen over een fitte selectie beschikken.

Eric Addo, John de Jong en Tommie van der Leegte zullen niet in actie komen. De verwachting is dat de Eindhovenaren in dezelfde opstelling zullen starten, als afgelopen weekend tegen SC Heerenveen het geval was. De wedstrijd tegen Helsingborgs IF begint woensdag om 20:45 uur en wordt in he Philips-stadion gespeeld.

Huta Galung verliest in Marseille

Jesse Huta Galung is er dinsdag niet in geslaagd om de tweede ronde van het ATP-toernooi in Marseille te bereiken. De 22-jarige tennisser verloor in de eerste ronde van de Schot Andy Murry. De Hillegommer deed het, zeker gezien de setstanden (6-4, 6-4), helemaal niet slecht.

Huta Galung staat momenteel op de 190e plaats van de wereldranglijst. Vorig jaar beleefde de jonge tennisser zijn debuut op het toernooi in de Franse stad. Ook toen was de eerste ronde meteen het eindstation. De Nederlander verloor destijds van Gilles Simon uit Frankrijk.

Ooijevaar zonder skate-off naar WK

Mark Ooijevaar mag toch zonder deelname aan een skate-off deelnamen aan de tien kilometerbij de WK afstanden in Nagano.

Ooijevaar werd eerder al door de KNSB rechtstreeks aangewezen voor het WK, terwijl Bob de Jong een skate-off moest rijden. De Geschillencommissie bepaalde echter dat De Jong rechtstreeks moet worden toegelaten tot de tien kilometer in Nagano. Hierna was het onduidelijk of nu Ooijevaar een skate-off moest rijden.

De uispraak van de KNSB is ook een tegenvaller voor de andere deelnemers aan de skate-off. Ted Jan Bloemen, Brigt Rykkje, Tom Prinsen en Carl Verheijen zullen nu slechts rijden om een reserveplek.

De Boer wil geen assistent-bondscoach worden

Frank de Boer heeft laten weten geen assistent-bondscoach te willen worden. De oud-international vindt het nog te vroeg voor een overstap.

Op dit moment is De Boer nog trainer van de D1 van Ajax, komend seizoen volgt hij Sonny Silooy op als coach van de A1. "Voor mij is deze stap logischer dan te kiezen voor het assistent-bondscoachschap", aldus De Boer. "Ik ben pas net als trainer bezig; twee jaar met de D1 om precies te zijn. Als assistent-bondscoach sta je niet zo vaak op het veld en moet je veel reizen. Ik zal m’n handen vol hebben aan de A1 met zes keer trainen en de wedstrijd. Het zal behoorlijk heftig zijn en tegelijkertijd leerzaam."

Bij de vraag of het niet mogelijk is beide functies te combineren blijkt dat De Boer de deur nog niet helemaal heeft dichtgegooid: "Ik heb ook nog een privé-leven. Aan de andere kant, als het goed valt te combineren dan behoort het wel tot de mogelijkheden. Misschien dat we er later alsnog over praten."

Ooijer aantal weken buitenspel

Blackburn Rovers kan de komende weken niet over André Ooijer beschikken. De verdediger van de Engelse club heeft namelijk een blessure aan zijn hamstring. De Nederlander liep de kwetsuur afgelopen maandag tijdens de wedstrijd tegen Arsenal (2-0 verlies) op.

Mark Hughes, manager van Blackburn Rovers, heeft inmiddels laten weten dat het nog enekele dagen kan duren, voordat men weet hoe ernstig de blessure is. "Maar als het opnieuw zijn hamstring is, gaan we Ooijer zeker drie tot vier weken missen", liet de trainer dinsdag weten.

Bethesda krijgt maar niet genoeg van Portal

Niet alleen gebruiken Bethesda werknemers hun vrije tijd voor het maken van levels voor Portal, ook eten ze graag taart. Een van hun werknemers heeft een hele lieve moeder die graag taarten bakt voor de verjaardag van haar zoon, en dit leverde het volgende meesterwerkje op.



Leugens!

Overigens vond iedereen het zonde om de kubus(sen) zelf op te eten, deze worden nog tentoongesteld op het bureau van de jarige job.

Singapore hekelt make-up voor Jezus

Het leek het cosmeticabedrijf Blue Q zo'n leuke campagne. Met de slogan 'Maak je mooi voor Jezus' wilde het bedrijf in Singapore een nieuwe lijn schoonheidsproducten aan de vrouw brengen. Katholieken hadden echter felle kritiek op de opmerkelijke campagne, waardoor het product uit de schappen is gehaald.

Producten als 'vredige vanille-lippenbalsem' en 'Christus is altijd nabij- crème voor handen en lichaam' zouden een vrouw 'verlossing voor je reputatie en meer' moeten brengen, zo luidde de blije boodschap. Eind januari haalde de manager van de winkel die de cosmetica verkocht het product uit het assortiment, na aanhoudende klachten van christenen.

"De producten trivialiseren Jezus Christus en het christendom", aldus de 27-jarige klager Nick Chui. "Bovendien zijn er seksuele toespelingen in de (...) manier waarop Jezus Christus is afgebeeld." Zo staat Jezus gekleed in witte badjas op een van de verpakkingen afgebeeld, terwijl hij naar boven staart. Een blonde, zwaar opgedirkte vrouw slaat een arm om hem heen en kijkt hem dromerig aan.

"Waarom zou iemand religieuze personen willen gebruiken om ijdelheid te verkopen? Het is weinig respectvol en smakeloos", vindt de 24-jarige accountant Grace Ong. Naar verluidt zou de distributeur van de 'Jezus'-lijn zijn excuses inmiddels hebben aangeboden aan de hele christelijke gemeenschap. Onbekend is of de producten elders in Singapore nog te verkrijgen zijn.

Cheeky Girls bloot voor beter klimaat

Icoon Not Safe For Work (NSFW)In de strijd voor een beter klimaat zijn de Cheeky Girls naakt gegaan. Gehuld in een paar bladeren binden de Roemeense meisjes de strijd aan voor het milieu.

De tweeling Monica en Gabriela zijn bekend van de hit 'The Cheeky song, Touch my bum', waarna niemand ooit nog wat van ze hoorde. Strijdend voor een beter klimaat hopen ze weer wat roem te vergaren.

De organisatie waarvoor ze uit de kleren zijn gegaan is Club4Climat, een organisatie die feesten houdt om deze boodschap onder het volk te verspreiden. Initiatiefnemer Richard Curson hoopt dat nog meer sterren naakt gaan voor een mooier klimaat.

Hier vind je een foto

De Cheeky Girls in kleren

Personeelscontrole op Schiphol verscherpt

Icoon VervoerAl het personeel dat naar de platforms op Schiphol wil zal vanaf nu worden gecontroleerd. Dat heeft minister Hirsch Ballin aan de Tweede Kamer laten weten. Het was eigenlijk de bedoeling deze 100 procents controle in juli in te voeren, maar na een uitzending van een undercover-programma doet hij dat eerder.

In het programma was te zien hoe een journalist een nepbom aan boord van een vliegtuig smokkelde. Hierna werden twee onderzoeken ingesteld. De minister neemt de feiten uit de uitzending zeer ernstig.

Drie personeelsuitgangen zijn inmiddels gesloten. Binnen een paar maanden worden alle doorgangen voorzien van irisscans. Het aantal controleurs bij de personeelsingangen zal worden verdubbeld.

Belgen gooien verkeerde brandstof in auto

Icoon OpmerkelijkSteeds meer Belgen gooiden de tank van hun auto vol met de verkeerde brandstof. Dat zou volgens de mobiliteitsorganisatie VAB komen door verstrooidheid of het kopen van een nieuwe auto.

De Belgen stappen over op een dieselauto, maar vergeten dat ze ook van brandstof moeten veranderen. Benzine in een dieselmotor zorgt voor de zwaarste technische problemen die een bolide kan hebben. Vooral wanneer je eenmaal start met de verkeerde brandstof loopt de auto zware schade op aan de pomp en de injectoren.

Volgens de VAB gooien jaarlijks circa 13.480 bestuurders van onze zuiderburen de verkeerde brandstof in hun rijtuig. De VAB raadt aan de auto niet te starten wanneer je verkeerd hebt getankt, maar de tank meteen te laten leegmaken.

Zo kun je natuurlijk ook tanken

Wellicht geen straf voor 34-jarige pedo

Icoon ShockingEen 34-jarige man uit Italië heeft het land op zijn kop gezet. Een vrouwelijke rechter oordeelde dat zijn vier maanden durende relatie met een 13-jarig meisje uit echte liefde voortkwam. Hierop besloot zij de pedofiel twee derde strafvermindering te geven.

Met dank aan de algemene amnestieregel die in Italië geldt, zal de man waarschijnlijk geen dag van zijn resterende één jaar en vier maanden straf hoeven uit te zitten. Deze amnestieregel geldt overigens alleen voor straffen onder de drie jaar.

Antonio de Psacale, slager van beroep, heeft toegegeven dat hij gedurende vier maanden een relatie had met het meisje. Zijn advocaten hebben vrijgegeven dat hun cliënt tijdens een vrijpartij in zijn auto halsoverkop verliefd werd op het meisje. Hij zou niets dan goede bedoelingen hebben gehad.

Rechter Simonette Matone deelde deze mening maar al te graag. Antonio Marziale, voorzitter van een beweging die opkomt voor de rechten van minderjarigen, noemt de uitspraak schandalig: "Het is niet aan de rechter om te beslissen of een 13-jarig meisje seks wil. De wet moet jonge meisjes beschermen tegen dit soort volwassenen zonder scrupules."

Matone die na haar ‘controversiële’ uitspraak de gebeten hond is in Italië, probeert uit alle macht haar standpunt duidelijk te maken. "De wet moet ook redelijk blijven in dit soort gevallen. Elke relatie is een relatie en of een meisje nu al volwassen genoeg is of niet, dat moeten experts uitmaken. Leeftijd heeft er in ieder geval weinig mee te maken, vind ik."

Geen wildcard volleybalsters

De Nederlandse volleybaldames hebben geen wildcard voor het derde en laatste Olympisch Kwalificatietoernooi gekregen. Hierdoor lopen de volleybalsters definitief de Olympische Spelen mis.

De internationale volleybalbond (FIVB) heeft de wildcard toegekend aan Puerto Rico. In eerste instantie was het de bedoeling dat Peru en Kenia in een playoff-wedstrijd zouden strijden om het laatste ticket. Beide landen zagen af van deelname waardoor Egypte en Uruguay een playoff-wedstrijd mochten spelen. Toen ook deze twee landen besloten niet in te gaan op het aanbod besloot de FIVB Puerto Rico de wildcard toe te kennen.

Nederland had na de vroege uitschakeling op het Europees Kwalificatietoernooi officieel al geen zicht meer op de Olympische Spelen. Maar omdat de FIVB vaak op het laatste moment nog wel eens regels wil veranderen, was er nog een klein beetje hoop op een wildcard voor Oranje.

2K Games koopt licentie Unreal Engine 3.0

2K Games en Epic hebben bekend gemaakt dat 2K Games een licentie voor het gebruik van Epics Unreal Engine 3.0 heeft gekocht. De licentie zal ingezet worden bij de ontwikkeling van enkele onaangekondigde titels. De keuze viel op de Unreal Engine omdat deze engine zich reeds op zowel consoles als PC bewezen heeft.
De Unreal Engine 3.0 is momenteel te aanschouwen in games als Gears of War en Unreal Tournament III.

Enterprise to Mr. Spock

Startrek fans opgelet, slinger je paypal account alvast maar aan want er is binnenkort een geweldige gadget voor jullie te koop, namelijk een echte (replica) Communicator uit de eerste serie.

Je kunt er niets mee, behalve het klepje openklappen en dan kun je een zinnetje beluisteren, dus communiceren met de bridge zit er niet in. Je zou toch beter verwachten voor 29 Amerikaanse Dollars...

Gamesverslaving: "Het is als seks zonder orgasme"

Gisteren meldden we jullie nog dat ouders te weinig weten over games. Nu heeft verslavingsexpert en ex-verslaafde Keith Bakker verschillende uitspraken gedaan over gamesverslavingen en de rol van ouders daarbij.

Bakker zegt dat games zelf niet verslavend zijn. 20% van de mensen zijn volgens hem vatbaar voor verslavingen, en het maakt daarbij niet uit of dat aan alcohol, drugs of games is.

Bakker, die op dit moment een kliniek heeft voor verslaafden, zegt verder dat niet één game hoofdschuldige is:

"Wel is het zo dat we in onze kliniek alleen mensen hebben gehad die verslaafd waren aan World of Warcraft of Counter-Strike. Dat zijn games die in principe niet uit te spelen zijn. Het is als seks zonder orgasme; geen wonder dat die kids gefrustreerd zijn"

Jeroen Jansz, hoogleraar communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, zegt verder dat de schuld van de verslavingen en de oplossing ervoor niet bij de games gezocht moeten worden, maar bij de verslaafden. Verder zegt Jansz dat de opvoeding een grote rol speelt bij de vorming van verslavingen. Ouders weten vaak niet wat voor games hun kinderen spelen, waardoor er veel onwetendheid heerst.

EA komt met Hasbro games

EA heeft in 2007 verschillende licenties van speelgoedgigant Hasbro gekocht. Dit geeft EA het recht om games te maken gebaseerd op het speelgoed van Hasbro. Nu is bekend geworden dat dit jaar een aantal van deze games zullen verschijnen.

Het gaat hier om games als Scrabble, Nerf, Monopoly, Trivial Pursuit, en het in Amerika populaire Little Pet Shop, dat vooral bij jonge meisjes populair is. Deze games worden verwacht voor de DS, Wii, PC en mobile telefoon. Ook heeft EA bevestigd dat ze met een G.I.Joe game zullen komen, maar daar is verder nog niets over bekend.


Grolsch komt met groene beugel

Icoon BinnenlandsVorig jaar vernieuwde Grolsch al het welbekende pijpje, in april komt er ook een volledig nieuwe beugelfles uit. Deze zal slanker, lichter, hoger, en groen van kleur zijn, een design dat goed aansluit bij de stijl van het eerder aangepaste kleine flesje. Daarnaast zal net als bij deze pijpjes het Grolsch-logo vanaf nu verticaal in het glas gedrukt staan.

Ook het kratje waarin de beugelfles verkocht wordt is aan verandering onderhevig. Zo zullen de handgrepen onder andere meer ruimte bieden en een betere grip hebben. Het gewicht van een vol kratje beugels neemt ook met ruim een kilo af; van 16,5 naar 15,4 kilogram, een ontwikkeling waar veelvoudige 'biersjouwers' ongetwijfeld tevreden over zullen zijn.

De hele operatie heeft de brouwer zo'n 1,5 jaar voorbereiding gevergd, en meer dan tien miljoen gekost. De huidige beugel was inmiddels alweer 35 jaar oud, en daarom naar eigen zeggen aan vervanging toe. Grolsch hoopt zich met de nieuwe fles dan ook nadrukkelijker te kunnen onderscheiden op de uiterst competitieve biermarkt.

Met dank aan Quito. voor de submit.

Excuses actrice na uitlekken pornofoto's

Icoon ShowbizzIn Hong Kong heeft de populaire Chinese actrice en zangeres Gillian Chung haar verontschuldigingen aangeboden voor uitgelekte privé-kiekjes. Voordat de foto's op internet verschenen, stond Chung vooral bekend om haar smetteloze schoolmeisjes imago.

De foto's zijn 'gejat' van de computer van de Chinese acteur Edison Chen. Op de pc van deze Chinese Brad Pitt stonden nog meer pikante fotoseries met zes andere naakte actrices. Hij bood vorige week al zijn excuus aan.

Chung stelt dat ze nu volwassen is geworden en dat de foto's in een naïeve en domme periode van haar leven zijn gemaakt. ''Ik bied mijn excuses aan voor de effecten die deze affaire op de Chinese samenleving hebben gehad'', aldus de Manon Thomas uit het Verre Oosten.

De 27-jarige Chung zingt in de meidengroep Twins en speelde mee in films als U Man, Death Curse, The Fantastic Water Babes en House of Fury.

Uit de foto's blijkt overigens dat men in China het scheermes in de schaamzone nog niet erg hanteert. De kiekjes zijn uitermate ongeschikt om op het werk te bekijken, NSFW dus: Hier staan ze

Het heelal verkennen met Mass Effect op de PC

Mass Effect was één van de populairste games in 2007, en is zelfs al meer dan een miljoen keer verkocht. Bioware heeft bekend gemaakt dat deze game nu van de Xbox 360 naar de PC komt.

De game zal op bepaalde punten aangepast worden voor gebruik op de PC. De controls zullen geoptimaliseerd zijn en is het mogelijk deze volledig naar eigen smaak te veranderen. Je kan je krachten aan toetsen koppelen, en deze zullen direct te gebruiken zijn. Op deze manier komt de nadruk van de game iets meer op de actie te liggen.

De game zal als het goed is in mei in de winkels liggen.

Mass Effect is een science-fiction RPG dat zich afspeelt op een flink aantal verschillende planeten. Het is aan jou de taak om het heelal te redden, en hiervoor zul je verschillende missies tot een goed einde moeten brengen op de verschillende planeten. De combat in deze game is real-time en squad-based. Dat wil zeggen dat je samen met collega's het kwaad kunt overwinnen. Belangrijk in deze game is het customizen van je karakter en de mogelijkheid om het verhaal te beinvloeden door jouw keuzes.

Ex moet ander speelgoed kopen dan vrouw

Icoon OpmerkelijkEen rechter in de Spaanse stad Malaga heeft beslist dat een gescheiden vader voortaan niet meer hetzelfde speelgoed mag kopen dat zijn ex al heeft aangeschaft voor hun kinderen. Hij billijkte het standpunt van de moeder dat het verwarrend voor de kinderen is dat ze in twee verschillende huizen dezelfde spullen zouden hebben.

Dit werd vandaag gemeld door de Spaanse radiozender Cadena SER op gezag van juridische bronnen in Malaga. De rechter gaf de vader het advies om meer ambitie aan de dag te leggen in zijn werk. Als papa meer zou verdienen zouden de kinderen even comfortabel kunnen leven als in de periode voor de scheiding van hun ouders, aldus de rechterlijke uitspraak.

15 jaar cel voor moord op 16-jarige dealer

Icoon JustitieDe rechtbank in Alkmaar heeft vanmiddag de 37-jarige Emiel T. uit het Noord-Hollandse Bovenkarspel veroordeeld tot een celstraf van 15 jaar. De rechtbank acht hem schuldig aan de moord op Pascal Keijzer (16) uit Hoogkarspel in april 2007. De eis tegen T. was twee weken geleden ook 15 jaar.

De 41-jarige medeverdachte Michel van B. uit Enkhuizen kreeg een celstraf van 8 jaar opgelegd voor het medeplegen van gewelddadige diefstal met dodelijke afloop.

Keijzer werd op Koninginnedag in de gemeente Wervershoof in zijn hals gestoken en daarna met een auto overreden. Uit forensisch onderzoek bleek later dat hij aan de gevolgen van dit laatste overleed.

Het 16-jarige slachtoffer was drugsdealer van T. De twee hadden die dag een afspraak, waarbij Keijzer T. cocaïne zou verkopen. Hiervoor was hij met het tweetal meegegaan in de auto waarmee ze kwamen aanrijden. Eerder zou de jongen aan T. drugs van slechte kwaliteit hebben verkocht. Volgens de officier van justitie had T. daarom met Pascal nog een appeltje te schillen.

De twee verdachten hebben in de zaak tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Zo stelde Van B. dat T. de 16-jarige op de Parallelweg in de gemeente Wervershoof heeft neergestoken en overreden.

T. zei daarentegen dat hij Pascal alleen een duw heeft gegeven, waarop de jongen viel. Hij probeerde Pascal overeind te helpen, maar Van B. kwam eraan en begon op het lichaam van het slachtoffer te springen. Ook zou Van B. een terugtrekkende beweging hebben gemaakt. Verder heeft hij verklaard dat hij per ongeluk over het lichaam van de jongen is gereden. Op de zitting stelde hij echter het slachtoffer niet overreden te hebben.



Pascal Keijzer, 'vermoord voor wat centen en een lijntje coke'

Super Aguri stelt presentatie uit

Super Aguri zal op 19 februari niet haar nieuwe auto presenteren. De presentatie, die zou plaatsvinden in Barcelona, is uitgesteld naar een nog niet bekende datum. In plaats van de presentatie zal het team interviews geven met teambaas Aguri Suzuki en technisch directeur Mark Preston.

Waarschijnlijk zijn onderhandelingen met investeerders de reden van het uitstel, hoewel dit niet bevestigd wordt. Ook is het nog niet zeker wie er komend jaar voor het team in actie zullen komen. Eerder liet men nog weten dat men graag verder wil met Takuma Sato en Anthony Davidson, maar voor zover bekend hebben de twee nog geen contract.

FOK!Idols 2008

Dus jij denkt dat je goed bent en dat je heel veel talent hebt? Jij droomt er stiekem van om ooit eens door te breken als gevierd zanger of zangeres? Dan is dit je kans! Op het forum loopt momenteel een heuse zangcontest om te kijken of er werkelijk talent rondloopt!

Op het forum kun je meer informatie vinden over hoe je mee kan dingen naar de eretitel FOK!Idols. Dus kan jij goed zingen, stuur dan jouw bijdrage in voor 28 februari 23:59 en jij doet mee aan de wedstrijd.

Kun je totaal niet zingen maar wil je het wel delen met de rest van de wereld, stuur dan jouw bijdrage naar ons....

4,5 jaar voor beeldenroof Singer Museum

Icoon Justitie De rechtbank in Amsterdam heeft vanmiddag de 41-jarige Reinier ter B. en de 36-jarige Marco van den B. veroordeeld tot respectievelijk vier en 4,5 jaar gevangenisstraf. Het tweetal roofde in januari 2007 zeven bronzen beelden uit de tuin van het Singer Museum in Laren.

Daaronder bevond zich een afgietsel van de beroemde Denker van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin.

Tegen het tweetal was zes jaar geëist. De rechtbank veroordeelde de 20-jarige Melle S. tot twaalf maanden waarvan vier voorwaardelijkà wegens medeplichtigheid. Behalve de diefstal uit de Singertuin, hebben de twee hoofdverdachten nog een reeks soortgelijke feiten op hun kerfstok. Zij stalen op diverse plaatsen in het land bronzen beelden, om het edelmetaal vervolgens door te verkopen.

De opgelegde straffen aan de twee hoofdverdachten pakten lager uit dan de eis omdat de rechtbank een aantal ondergeschikte feiten niet bewezen achtte en de mannen daarvan vrijsprak. Van der B. kreeg een half jaar meer, omdat hij enkele misdrijven meer op zijn kerfstok heeft dan zijn criminele partner Ter B.

De rechtbank hekelde het feit dat de beeldenrovers ''uit puur winstbejag'' in een tijdsbestek van nauwelijks twee maanden tijd verspreid over het land hadden toegeslagen en dat zij ''schade hebben toegebracht aan cultuurbezit''.

De verdachten liepen na de roof uit de Singertuin tegen de lamp. Medeverdachte S. gaf na zijn arrestatie opening van zaken. De Denker werd teruggevonden in de achtertuin van verdachte Ter B. - hij had het ernstig verminkte beeld daar begraven.


De behoorlijk beschadigde Denker van Rodin

[UPDATE] Geen gewelddadige covers meer te zien in Walmart

Walmart heeft een nieuwe methode om kinderen te beschermen tegen gewelddadige games. Of beter gezegd, de cover van het hoesje van gewelddadige games. Walmart gaat namelijk alle games met een Mature rating in een zwarte hoes stoppen.

Deze methode is in het verleden al gebruikt om "volwassen tijdschriften" af te dekken voor shoppende kindertjes. Nu wordt deze methode dus ook in gebruik genomen voor games. De zwarte hoes zal ongeveer drie-kwart van de hoes bedekken zodat kinderen hier niet meer aan worden blootgesteld.

Update:
Het blijkt nu dat de mannen van Scrape TV het uit hun duim hebben gezogen. In de Podcast van Sarcastic Gamer werd bekend gemaakt dat dit satire was. Wal-mart gaat hun T en M rated games dus niet gedeeltelijk verbergen. Dit is te horen in SarcasticGamer.com Podcast #28 en ongeveer 14 minuten na het begin.

De websites Scrap TV en Sarcastic Gamer plaatsen wel vaker nep berichten op hun sites. Sarcastic gamer heeft er zelfs een traditie van gemaakt. Elke vrijdag hebben ze de Fiction Friday. Vrijwel alle berichten zijn op vrijdagen nep. Het verschil met Scrape TV is dat op Sarcastic gamer ze eigenlijk altijd overduidelijk nep zijn.



Zo zal het er ongeveer uit gaan zien

Pure oorlog in C&C3: Kane's Wrath gameplay

Electronic Arts heeft weer vele C&C fans blijgemaakt, door een nieuwe gameplay video vrij te geven van hun nieuwste RTS Command & Conquer 3: Kane's Wrath. In de video worden nieuwe eenheden getoond die in de game door jou gebruikt kunnen worden.

De uitbreiding Command & Conquer 3: Kane's Wrath zal in de loop van 2008 verkrijgbaar zijn.

De video kun je hier bekijken.



...Kane LIVES!...

Vrouw telt op weblog zelfmoord af

Icoon ShockingEen onbekende Amerikaanse vrouw telt op haar weblog - 90 Day Jane - de dagen af tot de dag waarop ze zelfmoord zal plegen. Ze is gestart op dag 90 en heeft er nu nog 84 te gaan.

Volgens de anonymous is het niet haar bedoeling om hulp te vragen of aandacht te trekken. ''Ik ben niet depressief, en er is me niets erg overkomen. Ik vind gewoon dat het leven geen groter doel heeft voor mij.'' Op haar blog staat onder andere een filmpje waarop te zien is hoe ze kleding koopt voor haar laatste dag.

Het vermoeden bestaat dat de vrouw in Los Angeles woont. Op het blog komen veel negatieve reacties binnen. Zelf zegt ze daarvan te zijn geschrokken en zelfs overweegt haar weblog activiteiten te stoppen. Haar zelfmoordplan wil ze doorzetten.

Het hele gebeuren kan natuurlijk ook een grote hoax danwel macabere grap zijn.



Shoppen voor de laatste dag

Weer een millionseller voor Nintendo

Nintendo heeft al een flink aantal games achter haar naam staan die meer dan een miljoen keer over de toonbank gingen en ze kunnen er weer eentje bijschrijven op de lijst. Dit keer is het Super Smash Bros. Brawl die de grens van één miljoen heeft bereikt.

Super Smash Bros. Brawl is de 17e Wii-game die een miljoen haalt. Eerder waren het al onder andere Wii Sports, Mario Galaxy en Zelda: Twilight Princess.

Vrouw opgepakt met 65.000 euro in vagina

Icoon OpmerkelijkOp luchthaven Schiphol is een vrouw aangehouden, die 120.000 euro aan contant geld naar Colombia wilde smokkelen. Meer dan de helft van het geld zat op een wel heel bijzondere plek verstopt, namelijk in haar vagina.

De Colombiaanse liep vorige week tegen de lamp, toen bij een fouillering een hard voorwerp tussen haar borsten werd ontdekt. De marechaussee ontdekte er een koker, waarin ruim 55.000 euro zat verstopt.

De vrouw werd meegenomen voor verhoor. Al snel bleek dat de Colombiaanse op nog een andere plek geld had verstopt. Ze had 65.000 euro aan contanten in een condoom gewikkeld en vaginaal ingebracht.

"Het was een behoorlijk groot pakket," vertelt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol. "We hebben nog nooit zoiets gezien. Geldsmokkel is niets nieuws, maar zoveel geld op die plek verstoppen? Dat is uniek."

Het bureau Financiële Recherche van de marechaussee doet nog onderzoek naar de herkomst van het geld. Vorige maand werd op Schiphol nog een Argentijnse aangehouden die negentig bolletjes met geld had ingeslikt. Toen ging het om een totaal van 350.000 euro.

Met dank aan Asskicker14 voor de submit.

Marvel Universe Online is gecanceld

Shane Kim, werkzaam bij Microsoft heeft gereageerd op de geruchten die al een tijdje circuleren op het web. Hij heeft bevestigd dat Marvel Universe Online is gecanceld.

"Marvel and we have agreed to end development on the MMO. It was an amicable decision�. It�s just something that we felt that, for us and for them, it would be better if we ended development. Which is disappointing, because that had a lot of promise. But sometimes you have to make these decisions"

Kim verklaart dat de beslissing om de game te cancelen is gemaakt omdat de competitie in de MMO wereld ontzettend groot is. Hij zegt dat er eigenlijk maar één echte MMO game is die succesvol is, en dat daar moeilijk tegen op te boksen is.



Bob de Jong naar WK afstanden

Bob de Jong zal geen skate-off hoeven rijden om mee te kunnen doen aan de 10 km op het WK afstanden in Nagano. De schaatser is door de geschillencommissie van de KNSB in het gelijk gesteld.

De schaatsbond had eerder besloten dat De Jong deel moest nemen aan een skate-off voor het laatste WK ticket. Dit omdat Mark Ooijevaar tijdens wereldbekerwedstrijden in Hamar een snellere tijd had neergezet dan De Jong. De Olympisch kampioen op de tien kilometer was het hier niet mee eens en besloot naar de geschillencommissie te stappen.

Gravenstijn breekt niet met coach

Aan de geruchten dat Deborah Gravenstijn zou hebben gebroken met haar coach Jan de Rooij kan een eind gemaakt worden. De Rotterdamse Judoka zal tijdens de wereldbekerwedstrijden in Boedapest worden bijgestaand door bondstrainster Marjolein van Unen, omdat De Rooij op dat moment Grim Vuijsters aan het coachen is in Wenen.

Gravensteijn en Vuijsters zijn momenteel aan het proberen zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. Gravenstijn werd vorige week in Parijs al in de eerste ronde uitgeschakeld en zal in Boedapest haar laatste kans moeten grijpen. Vier jaar geleden wist ze in Athene nog de bronzen medaille te grijpen.

KNZB haalt nieuwe sponsor binnen

De Nederlandse Zwembond (KNZB) heeft een nieuwe hoofdsponsor. De bond heeft onder leiding van Jan Kossen E.On Benelux binnen gehaald als nieuwe geldschieter. E.on en de KNZB tekenen een overeenkomst voor vijf jaar, tot en met de Olympische spelen van 2012.

Het geld wat er door E.on wordt in gestoken zal voor het grootste gedeelte terechtkomen bij de topsportselectie van de KNZB. Ook zal er worden gekeken naar plannen omtrent talentontwikkeling en het stimuleren van de zwemsport.

Ex-geliefden nemen wraak op Valentijnsdag

Icoon OpmerkelijkMensen van wie de relatie net is stukgelopen, zien Valentijnsdag als een mooie gelegenheid spullen van hun ex op veilingsites te zetten.  Bijna een derde van de groep singles heeft rond deze dag weleens eigendommen van een ex verkocht of is van plan dat te doen, bleek dinsdag uit een onderzoek onder ruim 3000 gebruikers van Marktplaats.

Ongeveer de helft van de singles zegt geen problemen te hebben met de valentijnshype. Wel zegt 53 procent van de alleenstaanden zich wel eens alleen te voelen rond deze dag. Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de 3000 ondervraagden aandacht besteedt aan Valentijnsdag, vooral door het sturen van een kaartje. Driekwart van de valentijnvierders verrast de partner. Voor 15 procent is een stiekeme liefde doelwit van een attentie.

Blatter: WK2010 mogelijk op kunstgras

Het wereldkampioenschap voetbal dat in 2010 in Zuid-Afrika zal worden gehouden zal mogelijk op kunstgras gespeeld gaan worden. Dit om te voorkomen dat de regen en droogteperiodes de conditie van het veld zullen beïnvloeden.

"Met kunstgras heb je het hele jaar door dezelfde condities", aldus Sepp Blatter. De voorzitter van de FIFA bekritiseerde de staat van het gras tijdens de onlangs gehouden Africa Cup. "Het gras was bijvoorbeeld veel te hoog"

Om te voorkomen dat het weer invloed zal hebben op de speelvelden wil Blatter kunstgras. "Ik denk dat kunstgras beter is dan de huidige ongelijke velden. Het is nu dan ook de juiste tijd om na te denken over deze optie."

Kuffour maakt debuut bij Jong Ajax

Samuel Kuffour kan tevreden terug kijken op zijn debuut voor Ajax. De routinier maakte gisteren in het duel tussen Jong Ajax en Jong FC Twente voor het eerst zijn opwachting in het Ajax-shirt.

Komende vrijdag staat het duel tussen Ajax en Sparta op het programma. Op de vraag of Kuffour dan zal spelen, reageerde de speler "Dat hangt van de trainer af. Hij beslist. Ik ben er in elk geval klaar voor."

Overheid wil tonnen zien van jonge hackers

Icoon Internet De vijf jeugdige hackers die in 2004 belangrijke websites van de overheid middels een DDoS-attack platlegden, moeten vandaag voor de rechtbank in Breda verschijnen in verband met de schadeclaim die de overheid in 2006 bij hen neerlegde. De stichting ICTU, de ict-beheerder van de overheid, eist in een civiele procedure 471.553,54 euro schadevergoeding.

De groep tieners, waaronder de Bredase hoofddader Erik de V., openden op 4 oktober 2004 de aanval op onder meer overheid.nl, regering.nl, en kabinet.nl. Naar eigen zeggen misbruikten ze 180.000 slecht beveiligde computers om een grote hoeveelheid aanvragen naar de sites te sturen, die daardoor crashten. De jongens noemden het indertijd 'een ludiek protest' tegen het overheidsbeleid.

De advocaat van de 18-jarige Nabil A., één van de vijf hackers, zegt de vordering van ICTU buiten iedere proportie te vinden. ICTU heeft bijvoorbeeld op de dagvaarding een bedrag van circa 300.000 euro staan voor 'een structurele oplossing voor de beveiliging van haar websites'. Nabils raadsman zegt daarover: ''Als je je beveiliging wilt updaten: oké. Maar verhaal dat niet op die jongens. ICTU is uit op afschrikking: als je met ons spot, dan achtervolgen we je tot aan de poorten van de hel.''

'Geen idee'
Feitelijk staat de advocaat niet Nabil, maar diens ouders bij. Nabil was ten tijde van DDoS-attack nog maar 15 en zij zijn daardoor in principe aansprakelijk voor de schade. ''Daar staat bij: tenzij zij er niets aan konden doen. Ik kan je verzekeren: Nabils ouders hadden geen idee wat hun zoon deed'', aldus de jurist.

Nabil laat vandaag in BN/DeStem weten dat hij zich langzamerhand begint af te vragen wie er nu eigenlijk het slachtoffer is. De overheid, waarvan de sites vier dagen plat lagen, of hij bij wie al twee jaar de enorme schadeclaim boven het hoofd hangt. ''Het speelt echt een grote rol in mijn leven. Het is een opgeblazen reactie van ICTU. Ze voeren bedragen op die nergens op slaan. Ik denk niet dat ik iets hoef te betalen, maar het is een lastige tijd voor me. We hebben al duizenden euro's besteed aan advocaten.''

Straf
Het vijftal is overigens door een strafrechter al veroordeeld tot werk- en celstraffen. De civiele rechter doet over enkele maanden uitspraak.

Buiten de overheid lieten verschillende andere partijen indertijd ook weten enige honderdduizenden euro's van de veroordeelden te eisen. Ze zouden ook de site van De Telegraaf hebben aangevallen, waardoor een on-line reisbureau geen boekingen meer kon verwerken en dagblad De Telegraaf een editie niet kon uitbrengen in Turkije. Ook website GeenStijl werd door de groep dagenlang platgegooid, omdat die de identiteit van de hackers had geopenbaard. Hoe het met die schadeclaims staat, is onbekend.

Met dank aan Martijn voor de submit.

Bethesda ook aan Portal

Tussen het ontwikkelen van Fallout 3 door hebben de level-designers van Bethesda ook nog tijd voor hobbies. Zo heeft Daryl Bringer een leuke hobby ontdekt waar wij gamers ook wat aan hebben: Portal. In z'n vrije tijd heeft hij inmiddels drie Portal-levels gemaakt, genaamd Ren_Test1, Ren_Test2 en, jawel, Ren_Test3. Je kunt het pakket met alle drie de maps hier downloaden.

The download also offers Step, Portal, and Time challenges for you Portal fanatics that are looking for a real challenge.

According to Daryl, here is how you can install them to your PC:

Simply extract the Ren_Tests.bmz anywhere, then load up Portal, click ‘Bonus Maps,’ click “Import Bonus Maps”, then just navigate to where the Ren_Tests.bmz file is, select it, and click ‘Open.’ Then, the Ren_Test Mappack will be in your Bonus Maps window.



Aanslag op Deense cartoonist verijdeld

De Deense politie heeft vanochtend verscheidene personen opgepakt die een aanslag zouden voorbereiden op een van de makers van spotprenten over de profeet Mohammed. Dat hebben Deense media gemeld op gezag van bronnen bij de politie.

Over de in Denemarken gepubliceerde spotprenten ontstond in 2006 wereldwijd grote ophef.

De vandaag gearresteerde personen zouden het hebben gemunt op de 73-jarige cartoonist Kurt Westergaard. Die maakte een afbeelding van de profeet Mohammed met een bom in diens tulband.

Portugal wil weer F1-race

In de toekomst hoopt Portugal weer een Formule 1-race te organiseren. Daarvoor wordt nu al een circuit gebouwd, in de Algarve. Zeker een team zou al hebben toegezegd om in januari 2009 op de baan in de zuidelijke regio te gaan testen, volgens circuit-directeur Paulo Pinheiro. Het circuit moet in oktober klaaar zijn.

"De regering zal haar best doen om ervoor te zorgen dat Portugal deel uit zal maken van het belangrijkste kampioenschap ter wereld", vertelde Laurentino Dias, de Portugese minister van Sport. "Het circuit is er klaar voor om verschillende races te organiseren, van de meest kleine tot een Grand Prix van de Formule 1."

Tot 1997 had Portugal al een Grand Prix. Deze werd verreden op het circuit Estoril, maar werd om veiligheidsredenen van de kalender gehaald.

KLPD komt met kentekenscanners

Icoon FileDe landelijke verkeerspolitie (KLPD) gaat alle nieuwe politieauto's voorzien van apparatuur die kentekens kan scannen. Met een zogeheten 'catchken' kunnen enkele duizenden kentekenplaten per uur worden gecontroleerd.

Dat heeft een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten  gemeld naar aanleiding van een bericht in het AD.

Het KLPD kan met de catchkens kentekens onder meer vergelijken met de gegevens van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Op die manier kunnen agenten in de surveillancewagens meteen zien of een auto gestolen, gekeurd of verzekerd is. Ook is het mogelijk om mensen met openstaande boetes op te sporen.

Kratos is klaar voor God of War: Chains of Olympus

De laatste PS2-game ligt inmiddels al een jaar achter ons en de PS3-versie laat nog even op zich wachten, maar liefhebbers van de Ghost of Sparta kunnen binnenkort wel op de PSP het hakfestijn laten losbarsten. De studio Ready At Dawn die de PSP-game God of War: Chains of Olympus voor hun rekening hebben genomen heeft namelijk aangekondigd dat het project de gold-status bereikt heeft. Dat betekent dat de heren weer (even) tijd hebben voor hun familie, vrienden en iets wat op een sociaal leven zou moeten lijken. Voor gamers betekent het dat de Amerikaanse releasedate van 4 maart in steen gegraveerd mag worden.

Chains of Olympus vertelt het verhaal van Kratos na de gebeurtenissen van God of War tot aan het begin van God of War II: Divine Retribution. Een Europese releasedate is nog niet bekend. Als je benieuwd bent hoe zo'n gold-status gevierd wordt, kun je hieronder enkele foto's bekijken van het bescheiden feestje dat georganiseerd werd. De overige foto's kun je hier bekijken.




Goud gevonden in Nederland

Zomaar een grappig voorbeeld hoe Nederland en Nederlanders over de hele wereld te vinden zijn. In de bergen van Colorado kun je het plaatsje Nederland vinden. En in dat Nederland is goud, zilver en wolfraam gevonden en uit de grond gehaald. En dat is nog altijd meer dan dat er in ons Nederland is gevonden.

Nieuwsgierig naar het verre Nederland kijk dan eens op deze, deze of deze pagina. Toch grappig om te bedenken dat er in Amerika nog echte Nederlanders rondlopen.

Cito-toetsen weer van start

Icoon Onderwijs Vanaf vandaag zullen ruim 150.000 scholieren op de basisschool drie dagen lang de Cito-toets afleggen. Dat betekent dat 85 procent van alle leerlingen uit groep acht deelneemt aan de toetsen. De uitslag volgt in de eerste week van maart.

Vandaag worden er vragen over taal, onderdelen spelling en tekstbegrip, en rekenen gemaakt. Morgen zal de kennis over studievaardigheden (informatiebronnen en kaartlezen) en wederom rekenen worden getest. Ten slotte, zullen op donderdag weer taalonderdelen worden getoetst, namelijk woordenschat en begrijpend lezen. De kinderen zullen zich verder voor de derde dag op rij buigen over rekenen.

De aankomende brugklassers krijgen tweehonderd meerkeuzevragen voorgeschoteld. De uitslag van de toets is op veel scholen mede bepalend voor de keuze van het vervolgonderwijs. De maximaal te behalen score is 550 punten. Vorig jaar bedroeg het gemiddelde 535,1 punten. Slechts negen kinderen maakten de toets foutloos en 45 maal werd er één fout gemaakt. Verder maakten meisjes gemiddeld minder fouten en waren jongens beter in rekenen.

Scholieren met een grote leerachterstand, maken een zogenaamde NiveautoetsPlus. Door middel van de aanvullende toets wordt de achterstand van de leerling in kaart gebracht. Basisscholen zijn verplicht om de leerlingen te toetsen, voordat zij naar het voortgezet onderwijs gaan. 85 procent doet dit dus middels de Cito-toets. De overigen vijftien procent moet voor een alternatieve toets zorgen, waarmee het niveau van de scholieren wordt getest.

Resistance 2: Multiplayer Madness

Er is meer informatie vrijgekomen over de nieuwe game van Insomniac: Resistance 2.

In de single player zal je verdergaan waar deel 1 stopte. Hoofdpersoon Nathan zal IJsland aandoen, en daar meer mensen ontmoeten die gemuteerd zijn door de Chimera, en zij zullen speciale krachten hebben als telpathie en genezende krachten. De nieuwe eindbazen zullen gigantisch zijn, en we zullen weer plaats kunnen nemen in verschillende voertuigen.

Er is ook meer bekend over de Multiplayer. In onderstaand interview vertelt Ted Price, directeur van Insomniac, over de multiplayer en coop. Zo zal er een 8 player online Coop zijn, waarin je andere gebieden aandoet dan de singleplayer. Verder is bekend geworden dat je met drie verschillende classes kan spelen (soldier, medic, spec ops). De medic zal een speciale gun krijgen waarmee hij gewonden kan genezen, en speciale krachten kunnen worden opgeladen door Aliens te doden.

In de gewone multiplayer zal je met 60 man kunnen gaan knallen. Dit zou erg chaotisch kunnen worden, maar Price verzekert ons dat ze dit voorkomen door de spelers in verschillende squads in te delen en deze allemaal eigen objectives te geven.



Rode rozen in Saudi-Arabië verboden

Icoon OpmerkelijkIn Saudi-Arabië is de verkoop van onder meer rode rozen in verband met de naderende Valentijnsdag verboden. De commissie ter bevordering van deugd en ter voorkoming van onzedelijkheid heeft bloemisten en cadeauwinkels de opdracht geven alles wat rood is uit hun assortiment te verwijderen, omdat deze kleur symbool is van de liefde.

De religieuze politie van het land zal toezien op het verbod. Valentijnsdag moedigt mannen en vrouwen aan relaties met elkaar aan te knopen, zo zegt een politiewoordvoerder. In het strenge moslimland mogen vrouwen niet in het bijzijn van mannen verkeren als zij niet tot dezelfde familie behoren.

Volgens islamitische geleerden is Valentijnsdag een niet-islamitisch feest en het vieren daarvan is daarom een zonde.

Peter R. ruziet met Van Nieuwkerk

Icoon TelevisieMisdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft gisteravond uitgehaald naar Matthijs van Nieuwkerk. Dat gebeurde aan het eind van het VARA-programma 'De Wereld Draait Door'. Van Nieuwkerk had De Vries ondervraagd over zijn ervaringen in Amerika in de nasleep van de zaak Natalee Holloway.

De Vries beantwoordde alle vragen keurig. Toen het programma bijna was afgelopen, maakte Van Nieuwkerk tussen neus en lippen door nog melding van het nieuwe boek 'Achter de schermen bij Peter R. de Vries', geschreven door De Vries' rechterhand Kees van der Spek. Volgens de misdaadverslaggever zou er echter veel langer over het boek worden gesproken: ''Daar zijn keiharde afspraken over gemaakt. Dit vind ik niet correct'', zo zei De Vries.

Van Nieuwkerk probeerde zich er uit te praten met de zin ''Wat een raar einde van het programma, Peter.'' Daarop reageerde De Vries met: ''Nee, jij maakt het raar, ik heb het zwart op wit staan en jij houdt je er niet aan.'' Van Nieuwkerk: ''Hoezo, heb ik iets ondertekend?'' De Vries: ''Jouw productieleider ja.''

Daarop sloot Van Nieuwkerk het programma af met de mededeling ''Dit is niet iets voor op televisie''.



Bewegende beelden staan hier

Met dank aan Vince_Taylor en fokappel voor de submit.

Vettax goed middel tegen ongezond eten

Icoon GezondheidExtra accijns op ongezonde levensmiddelen als drank, tabak en snacks, is een goede methode om consumenten gezonder te laten eten. Dat is een van de ideeën van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) om mensen meer verantwoordelijk te maken voor hun eigen gezondheid.

De raad heeft de voorstellen vandaag gepresenteerd in de publicatie 'Goed patiëntschap'. Het gaat de RVZ er vooral om dat patiënten beter gaan meewerken aan hun behandeling en zij zich meer gaan inzetten voor hun eigen gezondheid.

De RVZ bepleit verruiming van de mogelijkheid de behandeling terug te schroeven als de patiënt willens en wetens niet volledig meewerkt. Een vrouw zou minder ivf-behandelingen kunnen krijgen als ze niet stopt met roken, wat de kans op een succesvolle behandeling verkleint. Volledig stopzetten van de zorg heeft niet zoveel zin, omdat dit de patiënt ertoe zou kunnen aanzetten zijn ongewenste gedrag te verzwijgen.

Wel mag een arts volgens de raad afzien van verdere hulp als de patiënt zich niet fatsoenlijk gedraagt. Nu geldt dat al voor agressieve patiënten, maar dit zou ook op kunnen gaan voor mensen die te nadrukkelijk een bepaalde behandeling claimen of zich anderszins onfatsoenlijk gedragen. Bij stopzetting van de hulp moet de arts er wel voor zorgen dat de patiënt ergens anders terechtkan.


Dit bakje patat kost binnenkort wellicht zeventien euro

Islamofobie in Nederland groeit

Icoon EuropaEen Europese waakhond voor de mensenrechten waarschuwt voor groeiende discriminatie van moslims in Nederland. Volgens de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie (ECRI) wint islamofobie in ons land snel aan terrein.

De afkeer jegens moslims zou sinds 2000 dramatisch zijn gestegen, stelt de ECRI in een vandaag gepubliceerd rapport. Spanningen zouden zijn gevoed door nationale en internationale gebeurtenissen zoals de radicaalislamitische aanslagen van 11 september 2001 op de Verenigde Staten en de aanslag op Theo van Gogh door een extremistische moslim in 2004.

Volgens de ECRI heeft de moslimminderheid steeds vaker te maken met racistisch geweld en discriminatie. Ook zou de groep ''buitenproportioneel'' het doelwit zijn van veiligheidsmaatregelen. De commissie spreekt van een verontrustende polarisatie tussen de meerderheid en minderheden. De Marokkaanse en Turkse bevolkingsgroepen zouden bijzonder zwaar te lijden hebben onder stigmatisering en vooroordelen.

Maar de ECRI ziet ook een stijging van het antisemitisme, vooral bij de jongere generaties. Het woord Jood wordt steeds meer als een belediging gebruikt. Het antisemitisme gaat ook gepaard met het ontkennen van de Holocaust, aldus de opstellers van het rapport.

De ECRI onderzoekt racisme en intolerantie en doet aanbevelingen in de 47 lidstaten van de Raad van Europa.

[NASCAR] Bandenproblemen teisteren Speedweeks

Bandenleverancier van de NASCAR Sprint cup, Goodyear, heeft bevestigd dat de banden die de teams gebruiken last hebben van 'blistering'. Tijdens de Bud shootout bleken veel coureurs blaren op de banden te hebben.

"We zagen wat tekens bij verschillende wagens tijdens hun pitstops van ongebruikelijk hoge temperaturen op de rechter voor- en rechter achterband." vertelt een official van Goodyear. "Het was een 'worst-case' scenario met betrekking tot de omstandigheden waarin de shootout plaatsvond. Deze waren namelijk optimaal voor maximale snelheden" volgens wedstrijdleider John Darby.

David Gilliland (#38) crashte dankzij de gevolgen van de blaren op zijn banden. Volgens de officials van Goodyear waren er geen tekenen van blaren te vinden op banden van de wagens die in de top 3 eindigden en lijkt het dus ook deels te wijten aan de setup die sommige coureurs gebruikten voor hun auto.

Goodyear heeft haar engineers naar de teams gestuurd die last hadden van de blaarvorming om samen te kijken naar oplossingen. John Darby verzekerde overigens dat de wedstrijdleiding goed zal toekijken op de bandensituatie en hij verwacht dat tijdens de Daytona 500 zich geen problemen zullen voordoen.

SMS-tarieven omlaag per 1 juli

Icoon Financieel Brussel eist dat de tarieven van telecombedrijven, voor sms'en vanuit het buitenland, uiterlijk op 1 juli van dit jaar, flink omlaag gaan. Als de betrokken bedrijven geen gehoor geven aan de oproep, dan legt Brussel desnoods zelf lagere tarieven op.

De Europese Commissaris voor Informatietechniek, Viviane Reding, had gisteren een ontmoeting met de top uit de gsm-sector. De huidige tarieven zijn volgens Reding onaanvaardbaar. De kosten voor het versturen van een sms vanuit het buitenland, kunnen oplopen tot 2500 procent van het ‘binnenlandse bedrag’. Het is volgens de EU onacceptabel, dat aanbieders van mobiele telefoniediensten aan hun buitenlandse klanten twintig keer meer verdienen dan aan de binnenlandse klanten.

Verder verlangt Reding dat de telecombedrijven de tarieven duidelijker aangeven. Het moet snel duidelijk zijn waar de klant aan toe is. "Zelfs experts hebben moeite om de consumententarieven te ontdekken op de websites van de meeste gsm-aanbieders. Alle aanbieders moeten hun klanten waarschuwen, zodat ze niet schrikbarende facturen van duizenden euro's krijgen voor gsm-downloaden.", aldus de EU-commissaris.

Klanten van KPN zijn vanaf 1 maart al voordeliger uit, als zij in het buitenland bellen of sms’en. De Nederlandse telecomaanbieder loopt hiermee voorop in Europa, samen met Play en 3 Group. Reding noemt het "een ambitieze stap"

Vorig jaar leidde het optreden van Reding al tot flinke prijsverlagingen voor mobiele gesprekken vanuit andere EU-landen. Zij stelde toen een limiet aan de kosten.

Internetverbod voor illegale downloaders

Icoon PiracyInternetgebruikers in Groot-Brittannië moeten in de toekomst rekening houden met een internetverbod als zij illegaal films en muziek downloaden. Dat blijkt uit een wetsvoorstel van de Britse regering, meldt de Britse krant The Times vandaag in een artikel.

Londen vindt dat providers stappen moeten ondernemen als zij registreren dat illegaal bestanden worden gedownload. Bij de eerste overtreding krijgt een internetter een waarschuwing per e-mail. Dan volgt een schorsing en bij de derde overtreding wordt het internetcontract beëindigd.

Volgens de entertainmentindustrie gaan door het illegaal downloaden miljarden aan inkomsten verloren.

CD: Second Person - The Elements

In 2007 kwam Second Person met het speciale project The Elements. De cd werd mogelijk gemaakt door 750 fans die allemaal een bijdrage tussen de $ 10 en $ 1800 gaven om de opnames en productie van het album te realiseren. Een heel aparte manier van muziek maken, maar dat dit niet ten koste hoeft te gaan van de kwaliteit laat Second Person absoluut zien. Het album is een knap staaltje muzikaal werk.




And you come around to restore my soul (...) I'll carry you, if you'll carry me too all of my life.
Uit: Water - The Elements

'Nederland niet benepen bij Hirsi Ali'

Icoon Politiek Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) ontkent dat Nederland uit zuinigheid niet de bewaking van oud-Kamerlid Hirsi Ali in het buitenland op zich wil nemen.

''Nederland heeft niet de bevoegdheid om haar te beveiligen in het buitenland, en dat heeft ook de Franse regering niet,'' aldus de PvdA-bewindsman gisteravond in het tv-programma Pauw en Witteman.

Hij erkent dat het imago van ons land geschaad kan worden door de ophef in Frankrijk over Hirsi Ali, maar vindt niet dat Nederland iets moet doen vanwege die ''imagoschade''.

Hirsi Ali zei afgelopen weekeinde dat ze ervoor voelt om Française te worden. Franse intellectuelen hadden geen goed woord over voor Nederland omdat ons land niet bereid zou zijn Hirsi Ali afdoende te beschermen. De Franse president Nicolas Sarkozy kondigde aan dat hij zal voorstellen om een Europees fonds op te richten voor mensen als Hirsi Ali, die bedreigd worden omdat ze opkomen voor de vrijheid van meningsuiting.

Koenders vindt niet dat Nederland nu een pleefiguur slaat. ''In Nederland wordt Hirsi Ali beschermd. Ze heeft er zelf voor gekozen naar de Verenigde Staten te gaan.'' Koenders vindt dat nu in Frankrijk ''heel grote woorden'' worden gebruikt.

Najib Amhali treedt op voor Jeruzalem

Icoon CabaretCabaratier Najib Amhali haalde afgelopen avond al zijn grappen uit de kast voor de Hadassah-ziekenhuizen in Jeruzalem. In een uitverkocht Theater Carré in Amsterdam trad hij belangeloos op met zijn voorstelling 'Zorg dat je erbij komt'.

Vrijwilligersorganisatie Young Hadassah Holland had Amhali gevraagd voor de benefietavond.

De populaire cabaretier van Marokkaanse komaf haalde met de kaartverkoop meer dan 60.000 euro op voor de ziekenhuizen in Israël. De artsen daar behandelen iedereen, ongeacht hun geloof, afkomst of politieke overtuiging. Israëli's en Palestijnen werken hier op een vreedzame manier samen. Young Hadassah bestaat uit mensen tussen de 18 en 35 jaar die overal ter wereld geld inzamelen om de ziekenhuizen financiële steun te bieden.

Hof wacht visie advocaat Joran af

Icoon Holloway Het gerechtshof heeft de uitspraak over een mogelijke aanhouding van Joran van der Sloot uitgesteld om zijn advocaat tijd te geven. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba gemeld.

Verwacht werd dat het gerechtshof nu al zou beslissen over het beroep van het OM tegen de afwijzing van de rechter om Van der Sloot in voorarrest te nemen. Zijn advocaat krijgt tot woensdag om zijn visie te geven.

Het OM had tot afgelopen vrijdag de tijd om alle relevante informatie over de verdachte van de moord op Natalee Holloway in te dienen.

Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum
Of lees de special met achtergrondinformatie.

Met dank aan FOKwa voor de submit.

Softwareverkopen UK, er mag gehuild worden

Na de flauwe titel kan iedereen wel raden welke game er op de eerste plek staat in het Verenigd Koninkrijk... Juist, Devil May Cry 4. De game komt uit het niets op één binnen en het grootste deel van de verkopen komen van de 360-versie, 61%. Mario & Sonic is vanaf nu ook multiplatform en de toch al goed verkopende game is ook weer flink gestegen (85% meer verkopen).

Naast Devil May Cry 4 zijn ook Turok, PDC Darts 2008 en The Club nieuw in de top 10.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.