15 jaar cel voor moord op 16-jarige dealer

Icoon JustitieDe rechtbank in Alkmaar heeft vanmiddag de 37-jarige Emiel T. uit het Noord-Hollandse Bovenkarspel veroordeeld tot een celstraf van 15 jaar. De rechtbank acht hem schuldig aan de moord op Pascal Keijzer (16) uit Hoogkarspel in april 2007. De eis tegen T. was twee weken geleden ook 15 jaar.

De 41-jarige medeverdachte Michel van B. uit Enkhuizen kreeg een celstraf van 8 jaar opgelegd voor het medeplegen van gewelddadige diefstal met dodelijke afloop.

Keijzer werd op Koninginnedag in de gemeente Wervershoof in zijn hals gestoken en daarna met een auto overreden. Uit forensisch onderzoek bleek later dat hij aan de gevolgen van dit laatste overleed.

Het 16-jarige slachtoffer was drugsdealer van T. De twee hadden die dag een afspraak, waarbij Keijzer T. cocaïne zou verkopen. Hiervoor was hij met het tweetal meegegaan in de auto waarmee ze kwamen aanrijden. Eerder zou de jongen aan T. drugs van slechte kwaliteit hebben verkocht. Volgens de officier van justitie had T. daarom met Pascal nog een appeltje te schillen.

De twee verdachten hebben in de zaak tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Zo stelde Van B. dat T. de 16-jarige op de Parallelweg in de gemeente Wervershoof heeft neergestoken en overreden.

T. zei daarentegen dat hij Pascal alleen een duw heeft gegeven, waarop de jongen viel. Hij probeerde Pascal overeind te helpen, maar Van B. kwam eraan en begon op het lichaam van het slachtoffer te springen. Ook zou Van B. een terugtrekkende beweging hebben gemaakt. Verder heeft hij verklaard dat hij per ongeluk over het lichaam van de jongen is gereden. Op de zitting stelde hij echter het slachtoffer niet overreden te hebben.



Pascal Keijzer, 'vermoord voor wat centen en een lijntje coke'