Van Gaal: "Koevermans had niet weg gehoeven"

Sjors (Sj0rSz)
Danny Koevermans zou alle wedstrijden hebben gespeeld als hij bij AZ was gebleven. Dit zijn de woorden van Louis van Gaal, trainer van de Alkmaarse formatie. In de zomer vertrok de aanvaller naar Eindhoven, maar is daar inmiddels op de bank beland.

"Koevermans had voor mij niet weg gehoeven, liet Van Gaal in een reactie weten. "Maar hij wilde zelf weg. Hij kreeg niet de garantie dat hij basisspeler zou zijn, maar die geef ik niemand. Een andere rol wilde hij niet, dat probleem heeft hij nu ook bij PSV."

Koevermans was vorig seizoen goed voor 22 treffers. Zijn toenmalige collega Shota Arveladze trof veertien keer doen. De vervangers van dit duo, Graziano Pellè en Ari, hebben deze voetbaljaargang nog geen potten kunnen breken. Zij maakten respectievelijk drie en acht doelpunten.

AZ staat momenteel op de elfde plaats, maar Van Gaal liet nog maar eens merken dat de club hem niet zal ontslaan door de slechte resultaten. "Het management en het bestuur geloven in mij. En dat is wederzijds. Als het grootste gedeelte van de spelersgroep echter niet meer wil doen wat ik van ze verwacht, dan stap ik op. Dat was ook de reden van mijn ontslag destijds bij de KNVB."

Het contract van Van Gaal loopt nog tot medio 2010 door. Mocht hij bondscoach van Nederland, Duitsland, Engeland, Argentinië of Spanje worden, dan zou hij in 2009 al mogen vertrekken. "Als geen van die landen op mijn pad komt, dan blijf ik net zo lief tot m'n 65e bij AZ. Als de Ferguson van Alkmaar."