[NASCAR] Bandenproblemen teisteren Speedweeks

Bandenleverancier van de NASCAR Sprint cup, Goodyear, heeft bevestigd dat de banden die de teams gebruiken last hebben van 'blistering'. Tijdens de Bud shootout bleken veel coureurs blaren op de banden te hebben.

"We zagen wat tekens bij verschillende wagens tijdens hun pitstops van ongebruikelijk hoge temperaturen op de rechter voor- en rechter achterband." vertelt een official van Goodyear. "Het was een 'worst-case' scenario met betrekking tot de omstandigheden waarin de shootout plaatsvond. Deze waren namelijk optimaal voor maximale snelheden" volgens wedstrijdleider John Darby.

David Gilliland (#38) crashte dankzij de gevolgen van de blaren op zijn banden. Volgens de officials van Goodyear waren er geen tekenen van blaren te vinden op banden van de wagens die in de top 3 eindigden en lijkt het dus ook deels te wijten aan de setup die sommige coureurs gebruikten voor hun auto.

Goodyear heeft haar engineers naar de teams gestuurd die last hadden van de blaarvorming om samen te kijken naar oplossingen. John Darby verzekerde overigens dat de wedstrijdleiding goed zal toekijken op de bandensituatie en hij verwacht dat tijdens de Daytona 500 zich geen problemen zullen voordoen.