Vrouw opgepakt met 65.000 euro in vagina

Icoon OpmerkelijkOp luchthaven Schiphol is een vrouw aangehouden, die 120.000 euro aan contant geld naar Colombia wilde smokkelen. Meer dan de helft van het geld zat op een wel heel bijzondere plek verstopt, namelijk in haar vagina.

De Colombiaanse liep vorige week tegen de lamp, toen bij een fouillering een hard voorwerp tussen haar borsten werd ontdekt. De marechaussee ontdekte er een koker, waarin ruim 55.000 euro zat verstopt.

De vrouw werd meegenomen voor verhoor. Al snel bleek dat de Colombiaanse op nog een andere plek geld had verstopt. Ze had 65.000 euro aan contanten in een condoom gewikkeld en vaginaal ingebracht.

"Het was een behoorlijk groot pakket," vertelt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol. "We hebben nog nooit zoiets gezien. Geldsmokkel is niets nieuws, maar zoveel geld op die plek verstoppen? Dat is uniek."

Het bureau Financiële Recherche van de marechaussee doet nog onderzoek naar de herkomst van het geld. Vorige maand werd op Schiphol nog een Argentijnse aangehouden die negentig bolletjes met geld had ingeslikt. Toen ging het om een totaal van 350.000 euro.

Met dank aan Asskicker14 voor de submit.