Grolsch komt met groene beugel

Jonas (Jonas.Z)
Icoon BinnenlandsVorig jaar vernieuwde Grolsch al het welbekende pijpje, in april komt er ook een volledig nieuwe beugelfles uit. Deze zal slanker, lichter, hoger, en groen van kleur zijn, een design dat goed aansluit bij de stijl van het eerder aangepaste kleine flesje. Daarnaast zal net als bij deze pijpjes het Grolsch-logo vanaf nu verticaal in het glas gedrukt staan.

Ook het kratje waarin de beugelfles verkocht wordt is aan verandering onderhevig. Zo zullen de handgrepen onder andere meer ruimte bieden en een betere grip hebben. Het gewicht van een vol kratje beugels neemt ook met ruim een kilo af; van 16,5 naar 15,4 kilogram, een ontwikkeling waar veelvoudige 'biersjouwers' ongetwijfeld tevreden over zullen zijn.

De hele operatie heeft de brouwer zo'n 1,5 jaar voorbereiding gevergd, en meer dan tien miljoen gekost. De huidige beugel was inmiddels alweer 35 jaar oud, en daarom naar eigen zeggen aan vervanging toe. Grolsch hoopt zich met de nieuwe fles dan ook nadrukkelijker te kunnen onderscheiden op de uiterst competitieve biermarkt.

Met dank aan Quito. voor de submit.