FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 26 december 2007

'VS begripvol over aanvallen op PKK'

Icoon BuitenlandsDe Verenigde Staten hebben begrip voor de aanvallen die Turkije uitvoert op strijders van de verboden Turks-Koerdische beweging PKK in Noord-Irak. Tegelijkertijd maken ze zich ook zorgen om mogelijke escalatie van de situatie in het gebied. Dat zei een woordvoerder van het Witte Huis woensdag.

Eerder wezen de Amerikanen iedere aanval op Noord-Irak nog af juist vanwege een mogelijke destabilisatie van de relatief rustigste regio van Irak.

Turkije had geen boodschap aan Amerika. "De Verenigde Staten hebben duizenden kilometers gereisd om in Irak toe te slaan, zonder iemand om toestemming te vragen", aldus Erdogan enkele maanden geleden. "Niemand hoeft ons raad te geven." De Turken krijgen vrijwel rechtstreekse beelden van Amerikaanse gevechtstoestellen en onbemande spionagevliegtuigen die over stellingen van de PKK-strijders vliegen.

Vier zusjes worden zaterdag begraven

Icoon BinnenlandsDe vier zusjes die op kerstavond om het leven kwamen bij de brand in Arnemuiden worden aanstaande zaterdag begraven. Dat heeft burgemeester Schouwenaar van Middelburg, waar Arnemuiden toe behoort, woensdag gezegd.

Om twaalf uur is er een bijeenkomst in de gereformeerde kerk aan de Kerklaan in Arnemuiden. De burgemeester zal daar spreken en ook de school van de twee oudste meisjes zal een bijdrage leveren.

Vervolgens vindt om twee uur de begrafenisplechtigheid plaats in het iets verderop gelegen Heinkenszand, in de gemeente Borssele. Na afloop is er in gemeenschapscentrum De Stenge, eveneens in Heinkenszand, gelegenheid tot condoleren.

Twee van de zusjes

Wallpaper Wednesday: Gasmasks

Iedereen een fijne kerst gehad? Ik in ieder geval wel! Ha! Jullie hadden zeker wallpapers verwacht met een kerst thema? Nee, zo simpel onderwerp komt hier niet aan bod. Als trotse eigenaar van een gasmasker vind ik dat het tijd wordt om de "coolness" van het gasmasker te verspreiden. Wie weet wordt het zelfs DE mode accesoire van 2008!

Maar om eerlijk te zeggen:  ik vind gasmaskers gewoon leuk. Niet dat het mijn fetish is of zo. Het heeft gewoon iets (ik speel daarom ook vaak als Pyro bij Team Fortress 2) Hopelijk vinden jullie dat ook, want meer is er nu niet!

Robots nemen Noors eiland over in 2015

Icoon Digital Robots zullen in 2015 een Noors booreiland overnemen. Een Scandinavische onderzoeksorganisatie is bezig om alle processen op het booreiland te automatiseren. De robots zullen wel grotendeels bestuurd worden door mensen aan land.

Energiemaatschappij StatoilHydro heeft als doel de veiligheidsrisico's en de kosten van werknemers te verminderen. De robots zullen ingezet worden om nieuwe olie- en gasvoorraden te vinden. Nu is het niet rendabel om met mensen op zoek te gaan naar kleine olie- en gasvoorraden. "Een geautomatiseerd platform heeft geen personeel nodig, en daarmee ook geen brandblusinstallaties, catering en noem maar op", aldus Anders Røyrøy vam StatoilHydro.

"We bouwen hier een gerobotiseerd inspectiesysteem", aldus Pål Liljebäck, Sintef-onderzoeker. Hij stelt dat de manier waarop robots momenteel worden ingezet worden totaal anders is dan zoals StatoilHydro dat van plan is. De robots op het eiland moeten niet statisch zijn, maar flexibel handelingen kunnen verrichten die niet van tevoren gepland zijn.

Corbyns zware kerststorm blijft uit

Icoon WeerDe nieuwe nep-Nostradamus Piers Corbyn bleek er wederom falikant naast te zitten. Op 19 december zei de Britse astrofysicus en 'weersvoorspeller' tegenover Elsevier dat er tijdens de kerst een zware storm aan zat te komen.

De storm zou heviger en mogelijk ook verwoestender zijn dan alle stormen van de afgelopen twintig jaar. De kerststorm zou vooral gevaar opleveren voor delen van het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland.

Echter was er gisteren en vandaag sprake van uitermate rustig kerstweer. Beroepsbangmaker Corbyn bleek er al eerder flink naast te zitten, zo voorspelde hij eerder verschillende superstormen in het najaar, maar ook deze bleven uit.


Piers Corbyn

Nys wint ook in Hofstade

Sven Nys heeft ook de vierde wereldbeker wedstrijd van het seizoen gewonnen. Ook in Hofstade kon niemand Nys kloppen.

Lars Boom was lange tijd de enige die in de buurt van Nys kon blijven, in de voorlaatste ronde moest ook hij echter de Belg laten gaan. In de sprint voor de tweede plek werd Boom ook nog geklopt door Bart Wellens. Behalve Boom eindigden nog drie Nederlanders in de top tien. Richard Groenendaal werd zesde, Wilant van Gils zevende en Gerben de Knegt eindigde als tiende. Nys won eerder dit seizoen ook al de wereldbekerwedstrijden Tabor, Koksijde en Igorre.

Russisch gps-systeem nadert voltooiing

Icoon RuimtevaartAfgelopen dinsdag heeft Rusland een raket gelanceerd met daar aan boord de laatste drie satellieten die nodig zijn om een eigen gps-systeem af te ronden. Het Global Navigation Satellite System (Glonass) wordt net als de Amerikaanse tegenhanger gecontroleerd door het leger.

In 2009 moeten alle Glonass-satallieten naar verwachting actief zijn. Vanaf dat moment kan iedereen ter wereld gebruik maken van het systeem voor zijn locatiebepaling.

Vanaf midden jaren zeventig werken de Russen al aan het eigen gps-systeem. Na het einde van de Koude Oorlog droogde de geldstroom voor het Glonass-project op. Echter heeft president Poetin nieuw leven geblazen in het project.

Ook Europa werkt aan een eigen gps-systeem genaamd Galileo, maar deze zal pas operationeel zijn in 2013.


President Poetin blies het Glonass-project nieuw leven in

FOK!kers hebben goedkope kerstdagen

Icoon Enqu괥Een dure kerst? Niet voor de meeste FOK!kers. Maar liefst 35 procent zegt niks uit te geven voor de kerstdagen, zo blijkt uit de kerstpoll op de FP. waar tot nu toe 3500 users op stemden. Dat betekent dat ze ook niks hebben uitgegeven aan eten. 13 procent geeft niet meer uit dan 50 euro, inclusief eten.

Ook dertien procent van de FOK!kers geeft tot honderd euro uit met de feestdagen. Slechts zeven procent geeft meer uit dan 1000 euro met de kerstdagen. Dat zoveel FOK!kers gratis hun kerstdagen vieren komt volgens de reacties omdat veel users nog thuiswonen. Razo bijvoorbeeld: "Ouders regelen de boel, geef dus niets uit." Highway101 verbaast het niks: "Dat zijn die verwende kids die nog thuis wonen. Weet je meteen wat voor publiek FOK trekt."

Ook zijn er FOK!kers die een hekel hebben aan kerst. Zo roept Sneeuwbataljon: "Ik doe helemaal niets met kerst, ik schijt zelfs op kerst! Ineens gaat iedereen weer naar die kut kerk toe en zijn ze heilig. Ook dat mensen op bezoek komen en zo, bah bah." En ook BaajGuardian stelt: "Geen idee wat ik zou moeten vieren dus niets" Voor deze moderne Scrooges is er in ieder geval goed nieuws. Vanaf morgen is deze 'humbug' weer voor een jaar achter de rug.

Vrouw overgoten met kokend water

Icoon BinnenlandsEen 48-jarige vrouw uit Oss heeft de dag voor kerst brandwonden opgelopen bij een hoog opgelopen burenruzie. Haar 36-jarige buurvrouw overgoot haar met kokend water.

Het slachtoffer werd bij de poort van de woning aangesproken door haar buurvrouw. Die gooide plotseling kokend water over haar heen. Daarna sloeg zij met een stok op het slachtoffer in.

Het slachtoffer heeft brandwonden aan haar gezicht, haar armen en haar bovenlijf. Ook heeft ze een hersenschudding en een aantal blauwe plekken opgelopen. Haar buurvrouw is opgepakt door de politie en zit momenteel nog vast.

Top of Flop User's Choice: Yelle

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De vorige Top of Flop was een groot succes: Inga from Sweden - Inga's Christmas is een top,  dus. Taell verwoordde jullie mening nog als beste: "Dit slaat neeeeeergens op Top dus :')"

De tip van vanavond is van Roolio:

"Lekker nummer!"

FOK!Blog Babe Battle #35

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Juman en Tamara en in de rechterhoek Melli en MonicaWie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Juman en Tamara

vs

Melli en Monica

Morgen volgt de uitslag om 21:00 uur (ipv 18.00 uur)!

Kerstverkeer zorgt voor files

Icoon FileLekker naar je familie, een kerstmarkt of de meubelboulevard op tweede kerstdag. Waar mensen ook naartoe gingen, het zorgde vanmiddag wel voor zo'n 100 kilometer aan file. Er stonden rond 14:30 24 files.

Sommige files waren er door ongelukken, maar ook de Ikea was bijvoorbeeld populair. De Zweedse meubelwinkel in Amersfoort bij Knooppunt Hoevelaken zorgde voor acht kilometer file op de A1.

Op dit moment zijn alle wegen weer filevrij.

[upd] Helikopter stort neer in Belgisch dorpje

Icoon OngelukIn de Belgische provincie Vlaams-Brabant is in de plaats Merchtem een helikopter neergestort. Volgens de eerste berichten gebeurde dat op de openbare weg (de Meerpoelstraat) en zouden er tenminste vijf doden zijn gevallen.

Er zijn vier medische teams ter plaatse. Er is geen brand uitgebroken.

Update 17.21 uur
Ooggetuigen melden inmiddels dat de helikopter moest uitwijken voor een hoogspanningskabel. Het toestel is niet op straat, maar in een veld terecht gekomen.

De slachtoffers zouden twee ouders en hun twee kinderen zijn die een kerstuitje maakten. Er zou ook een vriendje van de kinderen aan boord zijn geweest. Volgens een ooggetuige kon voor hen geen hulp meer baten. De helikopter was vanuit Limburg op weg naar naar Kortrijk.

Met dank aan Ame_thyst voor de submit.

Martelen meisje (3) na 9 jaar voor de rechtbank

Icoon BelgieNegen jaar nadat in Duitsland een Belgische man en zijn Filipijnse vrouw hun kind zwaargewond achterlieten in een ziekenhuis te Keulen, wordt de vrouw alsnog vervolgd. De nu 33-jarige Jovelyn Delima Nilo moet zich binnenkort bij onze zuiderburen verantwoorden voor de martelingen die het meisje indertijd moest ondergaan.

De toen 3-jarige Jonalyn, een dochter uit een vorig huwelijk van Jovelyn, was er in 1998 zeer ernstig aan toe. Artsen vreesden zelfs even voor haar leven. De kleuter had littekens en brandwonden over het hele lichaam, was uitgemergeld en haar oogjes waren dichtgebrand. Onderzoek wees ook op een niet verzorgde beenbreuk.

De man van Nilo, de Belgische verzekeringsmakelaar Thierry Brillens (46), had het kind in vier maanden tijd zo toegetakeld. ''Hij genoot ervan om het meisje te zien lijden, bewerkte haar met zijn vuisten, schopte en sloeg haar met haar hoofdje tegen de muur en sloot haar dagenlang zonder eten op in de kelder'', aldus Nilo indertijd. Ook verplichtte hij zijn vrouw om het kind zetpillen te geven. Maar in een dosis die zelfs voor volwassenen veel te hoog is. Verder liet meneer de verzekeringsmakelaar bijtende producten in de ogen van het kind druppelen zodat het kind nu zo goed als blind is.

Moeder Jovelyn, die ooit in opdracht het handje van haar dochter op een kookplaat drukte, zei indertijd dat ze niets durfde te ondernemen, omdat ze bang was vermoord te worden door haar man.

Psychiatrische instelling
Tot op de dag van vandaag zit Thierry Brillens opgesloten in een psychiatrische instelling. Jovelyn Delima Nilo zat een tijdje in de gevangenis. Ze is intussen opnieuw getrouwd met een opticien uit Gent en is opnieuw moeder geworden. Soms mag ze haar gemartelde dochtertje, dat in een Duits pleeggezin woont, zien.

Op 20 maart 2008 moet ze voor de correctionele rechtbank in Brussel verschijnen voor de martelingen uit 1998. Of het ook nog tot een veroordeling komt, is twijfelachtig. Haar advocaten zullen er zeker op wijzen dat de redelijke termijn voor vervolging in hun ogen allang overschreden is.

Uitslag FC Groningen - PSV

Om half drie begon de wedstrijd tussen FC Groningen en PSV. Hieronder vind je de uitslag.

FC Groningen – PSV 2-1
21’ Alcides 0-1
61’ Lindgren 1-1 (assist Lovre)
76’ Berg 2-1 (assist Lindgren)

Scheidsrechter: Bossen
Toeschouwers: 19.000
Stadion: Euroborg
Gele kaart: Nijland, Sankoh (FC Groningen), Alcides, Affelay, Salcido (PSV)

Opstellingen:

FC Groningen: v.Loo, Silva (90+2/Hiariej), Sankoh, Kruiswijk, Stenman, v.d.Laak, Lindgren, Lovre, Metaj, Berg (84/Fledderus), Nijland (72/Matavz)

PSV: Gomes, Alcides, Addo, Salcido, Zonneveld, Culina (83/Bakkal), Simons, Afellay (66/Aissati), Perez, Farfán, Lazovic (71/Koevermans)

Rampen auto's

Als kind was ik dol op speelgoedauto's en die kregen regelmatig een pimpbeurt. Afhankelijk van wat de laatste mode was. Van Knightrider zwart tot A-Team alles in elkaar geknutseld. En ook het nabootsen van zware ongelukken was mooi om te doen. Alles in elkaar stampen en dan zwartblakeren of zand door de lijm. Net zolang tot het een mooi ongeluk was.

Een handig iemand zag een gat in de markt en bied dat soort rampendingen te koop aan...

AT haalt volop radiopiraten uit de lucht

Icoon RadioZoals al was aangekondigd door het Agentschap Telecom (AT) wordt er deze dagen rond kerst en oud en nieuw extra gelet op etherpiraten. Het agentschap, dat toezicht houdt op uitvoering van de Telecommunicatiewet, legde in Friesland en Overijssel diverse stations een dwangsom op. Dat houdt in dat er voor iedere dag dat er vanaf die plek illegaal wordt uitgezonden, 4.500 euro dient te worden betaald. Sommige piraten kwamen na een paar uur vanaf een nieuwe locatie terug in de lucht, maar kregen een nieuwe dwangsom opgelegd.

Onder meer stations als De Ster van Twente, Krystteam, Franeker Piraten Combinatie, Vrije Piraten, Kerst Trio en Charity FM werden door het AT bezocht. Vanmiddag stond het AT op de stoep bij het Drachtster piratenteam, nadat men daar gisteren op een andere plek ook al had aangeklopt.

Dance
Waar de piraten in het oosten en noorden van het land vooral de welbekende Nederlandse en Duitse piratenmuziek laten horen, zenden radiopiraten in het westen van Nederland, voorzover ze er nog zijn, vooral dance en house muziek uit. Maar ook hier is de opsporingsdienst actief.

In Haarlem werd gisterenmiddag Limit FM 94.1 het zwijgen opgelegd en in Almere was maandag al Flevostad Radio de klos. Die hadden de zender verborgen in een kasteeltoren van het onafgebouwde project Kasteel Almere.

Daar waar piratenstations in oost en noord Nederland veelal vanaf de locatie uitzenden waar de zender staat, gebruiken piraten in het westen vaak onbemande zenders. Ze plaatsen de antenne en zender op een hoog gebouw en zenden via een straalverbinding hun programma door. Hierdoor lopen ze minder kans gearresteerd te worden.

Begin dit jaar werd een zender van Danceradio 992 uit Amsterdam aangetroffen in een 140 meter hoge hoogspanningsmast in het water bij afslag IJburg. Momenteel is ook deze piraat weer in de lucht (op 99.2). Voor hoelang zal de tijd leren.

Via sites als Etherpiraten.info, Ontvangst.org en deze kun je zien waar piraten in de lucht zitten.Hier zat Flevostad Radio

Vervolg op Red Steel uit de schaduw

Het is een slecht bewaard geheim dat Ubisoft direct na het afronden van Red Steel voor de Wii op zoek ging naar gamedesigners om aan het online gedeelte van de "Red Steel series" te laten werken, waarmee een vervolg op Red Steel al praktisch een zekerheid was voordat men ook maar één woord hierover naar buiten had gebracht.

Nu is het dan zover: in The Official Nintendo Magazine is een bericht verschenen over het vervolg op Red Steel, waarmee deze game eindelijk officieel is. Er is nog geen titel, maar de ETA is winter 2008, wat dus zeker nog even wachten is. Volgens het magazine hoeft Ubisoft alleen maar naar de kritiek op het origineel te luisteren om een goed product neer te zetten, wat men bij Ubisoft ook al heeft bevestigd: betere controls, betere AI, betere multiplayer en een online gedeelte. Meer is helaas nog niet bekend, maar het hoge woord is er in ieder geval eindelijk uit!Irak wil pardon voor duizenden gevangenen

Het Iraakse kabinet heeft vandaag zijn goedkeuring gegeven aan een ontwerpwet die voorziet in een generaal pardon voor duizenden gevangenen. Dat heeft een regeringswoordvoerder laten weten.

De maatregel is bedoeld om een verzoening te bevorderen tussen de sjiieten en soennieten in Irak. De Iraakse autoriteiten houden ongeveer 24.000 mensen gevangen. In twee door de Amerikanen beheerde cellencomplexen in Irak zitten in totaal 26.000 gedetineerden.

De meeste gevangenen zijn soennieten die worden verdacht van rebellie. Het parlement moet nog instemmen met de ontwerpwet. Het is onduidelijk onder welke criteria gedetineerden kunnen vrijkomen. Wel staat vast dat gedetineerden in Amerikaanse gevangenissen ook in aanmerking moeten kunnen komen voor een pardon.

Characters van ToS:Knight of Ratatosk in screens

Het vervolg van de GameCube-titel Tales of Symphonia heet Tales of Symphonia: Knight of Ratatosk en zal exclusief verschijnen op de Wii. Eerder waren er al screens verschenen met een aantal mooie landschappen, nu zijn er een aantal screens verschenen die wat meer laten zien van de characters waar je mee zult spelen.
Qua gameplay zal Tales of Symphonia: Knight of Ratatosk overigens dezelfde gameplay als Tales of the Abyss kennen. Daarnaast zul je specifieke WiiMote-functies kunnen gebruiken op bijvoorbeeld de wereldmap.Aftellen naar Bohemian Rhapsody

Icoon Radio ''We left for Frisco in your Rambler''. Met deze woorden trapte de Nederlandse band Diesel af even na middernacht. Met het nummer Sausolito Summernight ging de Top 2000 op Radio 2 vannacht officieel van start.

De komende dagen, tot en met oudejaarsdag even voor middernacht, is het aftellen tot de nummer één. De meest favoriete plaat van de luisteraars is opnieuw Bohemian Rhapsody van Queen.

Dit jaar is de negende editie van het programma, waarbij luisteraars de muzieklijst samenstelden door te stemmen op hun favoriete plaat. De lijst kent dit jaar niet veel verrassingen, de top 5 is hetzelfde gebleven en het is weer vooral rockmuziek uit de jaren '60 en '70 die de lijst domineert.

Ondanks het gebrek aan spanning in de lijst, kende de Top 2000 dit jaar wel zijn eerste rel. Twee nummers zijn uit de lijst gehaald omdat het stemmen niet eerlijk was gegaan. Een christelijke actiegroep en de krant Dagblad van het Noorden hadden alle twee een actie gehouden om respectievelijk de religieuze band Hillsong United en Groningse zanger Ede Staal  te promoten. Beide artiesten dreigden heel hoog binnen te komen, maar zijn door Radio 2 uit de lijst gehaald.Nummer 2000

Uitslagen Eredivisie (26/12/2007)

Om half één begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen. Om half drie begint de wedstrijd tussen FC Groningen en PSV.

Feyenoord - Sparta 2-0
4’ Makaay 1-0
74’ Makaay 2-0 (assist Slory)

Scheidsrechter: Vink
Toeschouwers: 45.000
Stadion: De Kuip
Gele kaart: Lucius, Hofland (Feyenoord), Rose (Sparta)

Opstellingen:

Feyenoord: Timmer, Lucius, Bahia, Hofland, De Cler, Slory (85/Hofs), Sahin (77/Greene), De Guzman, v.Bronckhorst, Chun-Soo Lee (65/Bruins), Makaay

Sparta: Westerveld, De Roover, Adeleye, Schenkel, Polak (84/Jaggy), Rose, Rutjes, Moreno Freire, Boukhari (63/Duplan), Dissels, Roberts (65/Emnes)


NEC – VVV-Venlo 2-2
12’ Janssen 1-0
55’ Janssen 2-0 (Assist El-Akchaoui)
70’ Kantelberg 2-1 (assist Amrabat)
82’ Calabro 2-2 (assist Oost)

Scheidsrechter: Van Meenen
Toeschouwers: 12.000
Stadion: De Goffert
Gele kaart: Olsson (NEC), Auassar, Amrabat, Verdellen, Calabro (VVV-Venlo)

Opstellingen:

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui, Kivuvu (87/Van Beukering), Holman (74/v.Brakel), Davids, Ntibazonkiza, Janssen, Lens (82/Worm)

VVV-Venlo: Wintjens, Mampuya, Reekers, Verdellen (75/Calabro), Fleuren, Linssen, Kahya, Auassar (69/Kantelberg), Ofrany (63/El Gaaouiri), Oost, Amrabat

Turkije bombardeert opnieuw in Noord-Irak

Icoon Oorlog Turkse gevechtsvliegtuigen hebben vandaag opnieuw aanvallen uitgevoerd op strijders van de verboden Turks-Koerdische opstandelingenbeweging PKK in het noorden van Irak. Het was de vierde grensoverschrijdende actie van het Turkse leger in vijf dagen.

Volgens een Turkse legerwoordvoerder zijn in de Zap-vallei acht schuilplaatsen van de PKK bestookt. Een Koerdisch-Iraakse functionaris zei dat door de luchtaanvallen geen slachtoffers zijn gevallen.

De PKK voert vanuit bases in Noord-Irak geregeld aanvallen uit op Turkije om zich na de operatie snel weer terug te trekken. Ankara beschuldigt de Iraakse regering ervan onvoldoende op te treden tegen de PKK.

DMC4 niet geschikt voor achievement-hoeren

De lijst met achievements voor Devil May Cry 4 (die je in Japan in een mooie bundel kunt kopen) is bekendgemaakt. Afgezien van de standaard achievements als extreme combo's maken of het spel uitspelen op een bepaalde moeilijkheidsgraad, is er een ontzettende waslijst achievements slechts voorzien van de tekst "this is a secret achievement". Dit betekent dat veel mensen die een game voornamelijk spelen om het halen van meer achievementpunten om een nóg coolere Gamertag te hebben niet door DMC 4 heen kunnen rennen, maar het spel gewoon zullen moeten spelen en maar moeten zien wanneer ze een achievement binnen halen. Eigenlijk zoals de "normale" gamers het spel zullen spelen dus.

De complete lijst achievements is hier te vinden.


Twee keer knuffelen is 100 punten?

Tales of Vesperia aangekondigd

Update 14:20u

De game is timed exclusive voor de Xbox 360. Later verschijnt de game ook op de PS3. Exacte data zijn niet bekend.

Oorspronkelijk bericht:

Op de Jump Festa 2008 in Japan heeft Bandai Namco Tales of Vesperia aangekondigd, een nieuwe game in de "Tales of"-serie. Het design van de karakters wordt gedaan door de bekende Japanse manga-kunstenaar Kousuke Fujishima (bekend van zijn eigen manga's Sakura Wars en éX-Driver en zijn eerdere character design werk voor Tales of Phantasia, Talese of Symphonia en Tales of the Abyss). De bekende anime producers Production I.G. (bekend van hun animatie-werk voor Ghost in the Shell 1 en 2, Kill Bill: Vol. 1 en recent de game Valkyrie Profile 2: Silmeria) zullen de animaties voor hun rekening nemen.

De game zal in cell-shaded graphics weergegeven worden, en hoewel er nog geen officiële aankondiging is gedaan op welke platformen deze game zal verschijnen, lijken de keywords op de site van Namco en de 720p kwaliteit van de trailer te duiden op een release op de Xbox 360 en de PlayStation 3. De release-datum voor Tales of Vesperia staat op 2008.

Elsevier: Van den Ende Nederlander van het jaar

Icoon ShowbizzTheaterproducent Joop van den Ende is door de redactie van het weekblad Elsevier gekozen tot Nederlander van het jaar. Dat maakte het weekblad vandaag bekend. Voorgaande jaren ging de titel naar 'de soldaat' in Uruzgan (2006), Rijkman Groenink (2005) en Ayaan Hirsi Ali (2004).

Volgens de redactie drukte de zakenman ook in 2007 zijn stempel op de Nederlandse entertainmentindustrie. Zo verkocht hij een record aantal kaarten voor de musical Tarzan in zijn theater in Scheveningen. Ook startte hij een klein theater in Amsterdam-Noord en ging in Parijs zijn 31e theater open. Daarnaast kreeg Van den Ende het Erekruis in de Huisorde van Oranje en vierde hij zijn 65ste verjaardag. Volgens de redactie genoeg redenen om de titel dit jaar naar Van den Ende te laten gaan.

DMC4 gebundeld met Xbox 360

Microsoft Japan heeft bekend gemaakt dat Devil May Cry 4 in een bundel zal verschijnen met de Xbox 360, waarmee elke fan van Capcoms actieserie direct alles in huis kan halen wat hij nodig heeft.

In de bundel, die het Japanse equivalent van de Xbox 360 Premium Pack bevat, zit een 20GB harde schijf, een draadloze controller, een media-afstandsbediening, HD kabels en een LAN kabel. Alle Xbox 360's zelf zullen voorzien zijn van een HDMI poort, dus je zult het uiterste uit het spel kunnen halen met dit pakket, dat verpakt zit in een mooie thematische doos.

De prijs van dit alles is slechts 37.800 yen, wat 4.000 yen minder is dan je los zou moeten betalen voor dit alles. Om het nog verder te promoten, is deze bundel precies 10.000 yen goedkoper dan de onlangs aangekondigde PS3 bundel.
PSV start met Perez in basis

Kenneth Perez zal vanmiddag gaan starten in de basis van PSV. De Eindhovenaren spelen om 14:30 uur een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Lazovic en Farfán vormen het aanvalskoppel.

Perez was een tijd lang geen kandidaat voor de basisopstelling maar kan sinds vorige week weer rekenen op een basisplaats. Doelman Heurelho Gomes zal vanmiddag het doel gaan verdedigen van PSV. Dinsdag was het nog onzeker of de Braziliaan kon spelen voor zijn club, tijdens de ochtendtraining liep Gomes namelijk een blessure op.

Opstelling PSV: Gomes, Alcides, Addo, Salcido, Zonneveld, Simons, Culina, Afellay, Perez, Lazovic en Farfán.

FFCC: The Little King trailer

Hadden we gisteren nog een nieuwe trailer voor Final Fantasy Crystal Chronicles: Ring of Fate, vandaag hebben we een trailer van Final Fantasy Crystal Chronicles: The Little King. FFCC: The Little King is een game voor de Wii die voor 1500 WiiPoints via het nieuwe WiiWare kanaal van de Wii te downloaden zal zijn. Het spel draait om een koning die zijn koninkrijk opnieuw wil opbouwen en daarvoor de kracht van kristallen nodig heeft. Na de vorige trailer is in deze trailer meer te zien van het spel en het bouwen dat er in plaatsvindt.

Klik hier voor de trailer

Fuentes denkt aan Nobelprijs

De Spaanse dopingarts Eufemanio Fuentes sluit niet uit dat hij ooit gerehabiliteerd wordt en misschien zelfs de Nobelprijs krijgt. Dit alles zegt hij in een interview met het Duitse blad Stern.

“Misschien krijg ik over twintig jaar de Nobelprijs, misschien wordt er een monument voor me opgericht. Misschien word ik wel vermoord”, aldus Fuentes. De dokter had de afgelopen jaren in Spanje een grote bloeddopingpraktijk met naar verluidt 200 klanten uit verschillende sporten. ”Het lichaam van een wielrenner is niet gemaakt voor een inspanning van drie weken.”

Fuentes vindt wel dat de medicatie moet worden toegediend door professionals. In het interview vertelt Fuentes ook dat hij tegenwoordig op Gran Canaria woont waar hij voor een modaal salaris in een gezondheidscentrum werkt.

Deelname Prinsen aan NK allround onzeker

Het is nog maar de vraag of Tom Prinsen komend weekend mee kan doen aan het NK allround, dat in Groningen wordt afgewerkt. De schaatser van Telfort liep tijdens een trainingskamp namelijk een spierblessure op.

Ingrid Paul, coach van Prinsen, beslist aanstaande vrijdag pas of de schaatser in actie zal komen. De Enschedeër kende in het verleden een mindere periode, maar is momenteel bezig met een comeback.

De ploegleiding van Telfort is van mening dat Prinsen grote kans maakt op een goede klassering tijdens het NK allround. Tevens zijn er bij dit kampioenschap ook startbewijzen voor het EK allround in de wacht te slepen.

Mocht het zo zijn dat Prinsen niet in actie kan komen, dan is dit de tweede grote tegenvaller voor het team van coach Paul. Eerder liep Stefan Groothuis al een zware blessure aan zijn achillespees op. De schaatser is nog altijd niet hersteld van deze kwetsuur.

Broodje kaas met kerst voor bejaarden

Icoon OpmerkelijkBejaarden in een serviceflat in de Utrechtse wijk Kanaleneiland hebben gisteren zelf hun kerstmaaltijd moeten bereiden. Dat moesten ze doen met wat ze toevallig in huis hadden, want er was hen een overheerlijk kerstdiner beloofd door zorgketen AxionContinu. Maar al wat er kwam, geen maaltijd.

Een aantal bejaarden zat zo noodgedwongen 's avonds op Eerste Kerstdag aan een broodje jam of kaas. Volgens AxionContinu was er bij hen niets bekend van een kerstmaaltijd. Het is de bedoeling dat de bewoners vanavond wel een warme hap krijgen van de zorgketen.

Gebouw ingestort: drie zwaargewonden

Icoon OngelukAan de Schoenmarkt in het centrum van Antwerpen is vanmorgen rond acht uur een gebouw ingestort waarbij drie personen zwaargewond zijn geraakt. Het pand wat vlakbij de Boerentoren staat werd juist gerenoveerd.

De werfleider en een van de arbeiders raakten onder het puin bedolven maar konden er snel onder vandaan worden gehaald. Een loodgieter had minder geluk: de zoekactie naar hem verliep moeizaam omdat het gebouw moeilijk te bereiken was. Uiteindelijk werd hij gevonden door het geluidssignaal van zijn gsm. Na circa twee uur werd hij ernstig gewond onder het puin vandaan gehaald.

De achterzijde van het gebouw is vrijwel volledig verwoest; de voorgevel staat nog recht overeind. De politie zegt dat het nog niet bekend is waarom het gebouw het begaf.

Ronaldo mogelijk naar Flamengo

Er is een kans dat Ronaldo tijdens de winterstop bij AC Milan zal vertrekken. De aanvaller, die veel blessureleed kent, staat namelijk in de belangstelling van Flamengo. De topclub uit Brazilië heeft inmiddels toestemming van de Italianen gekregen om met de speler te praten.

"We hebben aan de clubleiding gevraagd of we contact op mochten nemen met Ronaldo. Dat mocht, en inmiddels hebben we het eerste gesprek achter de rug. Ronaldo staat open voor een transfer, hij wil graag zijn carrière een nieuwe impuls geven. Medisch gezien zijn er geen redenen om hem níet te contracteren, doktoren hebben ons verzekerd dat zijn knie weer helemaal in orde is", liet Kléber Leite, vice-voorzitter van Flamengo, tegenover TV Globo weten.

Ronaldo kwam dit seizoen pas één keer in actie. In het verleden kwam de Braziliaanse aanvaller ook al uit voor PSV, FC Barcelona, Internazionale en Real Madrid. In 2002 wist de speler met Brazilië de wereldtitel in de wacht te slepen.

GT 5 Prologue VS PGR 4

Gran Turismo 5 Prologue ziet er ontzettend mooi en realistisch uit, zoveel kun je al concluderen van de video's en screenshots die in grote getale beschikbaar zijn. Computerandvideogames.com heeft een aantal filmpjes gepost die nog meer laten zien van de prachtige dingen waartoe deze racer van Sony in staat is. Het moge duidelijk zijn: alles ziet er prachtig uit, hoewel men bij CVG van mening is dat de video's niet erg duidelijk laten zien hoe soepel de gameplay en de constante framerate precies is.

Om het nog interessanter te maken is er ook nog een filmpje verschenen waarin men PGR4 en GT 5 Prologue met elkaar vergelijkt. PGR4 heeft wat meer blur- en glimeffecten, terwijl GT 5 Prologue strakkere en realistischere graphics heeft. Toch laat PGR4 wat weereffecten zien die niet terugkomen in de nieuwste racegame voor de PS3.

Tenslotte verdient ook de AI van de CPU tegenstanders een pluim, aangezien ze ook met elkaar de strijd aangaan, kleine maar realistische fouten maken en daarmee het gevoel in een echte wedstrijd te zitten versterken.

Wil je alle filmpjes op de site van CVG kijken, klik dan hier.
De links hieronder openen de filmpjes in je eigen mediaspeler (standaard Windows Media Player).

GT 5 Prologue Intro

GT 5 Prologue: Fuji Speedway

GT 5 Prologue: Eiger Nordwand

GT 5 Prologue: Suzuka Circuit

GT 5 Prologue versus Project Gotham Racing 4

De Graafschap - AZ afgelast

Het duel tussen De Graafschap en AZ zal vanmiddag niet doorgaan. Scheidsrechter Ben Haverkort trof vanmorgen in stadion De Vijverberg een keihard voetbalveld aan waarop niet gespeeld kon worden.

Volgens de KNVB was het voetbalveld voorzien van een ongewenste ijslaag. De formatie van Louis van Gaal was tijdens de veldkeuring al aanwezig in Doetinchem. Wanneer de wedstrijd wordt ingehaald, is nog niet bekend.

Bom rukt handen Belg (18) af

Icoon BelgieEen zwaar gewonde 18-jarige jongen uit Luik is gisteren door zijn vrienden gedumpt in de hal van een ziekenhuis. Een zelfgemaakt explosief bleek in zijn handen te zijn ontploft. De vrienden van de jongen maakten dat ze wegkwamen nadat ze hem in het hospitaal hadden achtergelaten.

Beide handen van het slachtoffer waren bijna helemaal afgerukt, zes vingers waren totaal verdwenen en hij had brandwonden in zijn gezicht. Intussen is hij geopereerd maar de kans is groot dat hij beide handen niet meer zal kunnen gebruiken.

De politie heeft samen met de brandweer en een terrorismeafdeling vanuit Brussel de woning van de jongen doorzocht. Daarbij werden enkele gevaarlijke producten gevonden die gebruikt worden om bommen te fabriceren van het type dat de jongen met zijn vrienden had gemaakt. De basis van de bom was acetonperoxide.

Tijdens de zoekactie viel een vijftigtal jongeren de politie lastig. Volgens hen was er met het maken van de bom geen enkel politiek doel gemoeid. Een aantal werd afgevoerd naar een politiebureau.

Auto's repareren met je DS

Na Trauma Center, waarin je achtereenvolgens op de Nintendo DS en de Wii kon leren om snel en foutloos mensen te opereren, kun je nu een nieuw beroep leren: auto-monteur. Het Franse Kando Games legt uit wat de bedoeling is van het spel. Je moet een stroom van klanten helpen met diverse problemen met hun auto, variërend van reparaties tot verbeteringen. Bovenin het scherm loopt een stopwatch mee. Hoe sneller je de klant helpt, hoe meer geld je verdient. Met dat geld kun je dan zelf een auto kopen, bijvoorbeeld een oude Amerikaanse bus, een Japans sportautootje of een Duitse truck.

Gedurende het spel moet je met je stylus reparaties uitvoeren, bijvoorbeeld een distributiekap losdraaien, een remschijf of schokdemper vervangen of het betere uitdeuk-, schuur- en spuitwerk. Daarbij zul je diverse gereedschappen en hulpmiddelen tot je beschikking hebben. Uiteraard begint het spel met enkele simpele missies om je geleidelijk klaar te stomen voor het echte werk waarbij je een complete wielophanging uit elkaar haalt of de auto door middel van laswerk geschikt maakt voor bredere banden.

In tegenstelling tot Trauma Center zal Touch Mechanic alleen realistische scenario's bevatten en dus bijvoorbeeld niet teruggrijpen op mysterieuze buitenaardse virussen. De developers hebben intensief gebruik gemaakt van diverse handboeken van echte auto's, al hebben ze niet het geld om licenties te kopen om echt bestaande auto's in hun spel te gebruiken.

De releasedatum staat voorlopig gepland rond maart 2008, en de eerste screenshots vind je hieronder.

Noodsituaties oplossen in Exit

Eerder verscheen het actierijke puzzelspelletje Exit op de PSP en op Xbox Live. Het is daarin de bedoeling om door het oplossen van puzzels zo veel mogelijk mensen in nood te redden. Bijzonder is de grafische stijl van het spel. Binnenkort komt het ook uit op de Nintendo DS. Deze versie zal meer, en andere, levels bevatten. Wanneer het spel precies in Europa te koop zal zijn is nog niet bekend. Wel zijn er enkele screenshots vrijgegeven.
Tsunami in Azië herdacht

Icoon RampDe Tsunami die grote delen van Azië drie jaar geleden trof is in verschillende landen herdacht. Op 26 december 2004 werden twaalf landen aan de Indische Oceaan getroffen door enorme vloedgolven na een aardbeving. In totaal kwamen 230.000 mensen om. Onder andere in Thailand en Atjeh, de Indonesische provincie waar destijds de meeste slachtoffers vielen, zijn herdenkingen geweest. In Thailand werden bloemen gelegd op diverse stranden. In Atjeh waren gebedsbijeenkomsten.

Op Java was een tsunami-oefening. Nadat sirenes hadden geklonken, vluchtten mensen het binnenland in. President Yudhoyono was een van de aanwezigen.

Na de Tsunami kwam een grote inzamelingsactie op gang. In Nederland werd in totaal 205 miljoen euro opgehaald.

Vernieler monument Nicky aangehouden

Icoon MisdaadEen 37-jarige man uit Landgraaf is maandag aangehouden voor vernielingen rondom het monument op de Brunssummerheide voor de vermoorde Nicky Verstappen. De man bekende de vernielingen van afgelopen weekend.

Hij liet ook weten verantwoordelijk te zijn voor het leksteken van de banden van minstens vijf auto's. Dat meldde de politie woensdag. De man wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Wandelaars waarschuwden de politie toen zij maandagochtend zagen dat bloemen en paaltjes waren toegetakeld. De man had aan een getuige verteld dat hij de vernielingen had gepleegd. Volgens de politie maakte de man een psychisch verwarde indruk.

De gedenksteen werd al meerdere malen beschadigd. Het is echter nog niet bekend of de man verantwoordelijk is voor al deze vernielingen. Het monument staat bij de plek waar de toen 11-jarige Nicky Verstappen op 10 augustus 1998 vermoord werd gevonden. Het misdrijf is nooit opgelost.

Andreas Matzbacher verongelukt

Wielrenner Andreas Matzbacher is maandagavond bij een auto-ongeluk om het leven gekomen. De Oostenrijker verloor de controle over zijn auto in de buurt van zijn woonplaats Graz en sloeg tegen een paal. Matzbacher liep zware verwondingen op aan het hoofd, hij werd 25 jaar.

Matzbacher begon zijn profcarrière in 2004 bij Saeco. Hij kwam verder vervolgens uit voor Lampre en Team Volksbank. De Oostenrijker werd in 2003 kampioen bij de beloften in eigen land en won een jaar later GP Judendorf.

"Alonso krijgt het zwaar met Piquet jr."

Oud-Formule 1-wereldkampioen Emerson Fittipaldi heeft Fernando Alonso gewaarschuwd. Fittipaldi denkt dat Alonso nog een lastig karwei krijgt om Nelsinho Piquet junior te verslaan.

"Nelsinho Piquet zal voor Fernando Alonso nog erger zijn dan Lewis Hamilton. Nelsinho rijdt briljant, hij is erg snel en hij reed meer dan 15.000 km in de Renault F1 in 2007. Omwille van deze redenen geloof ik dat hij het Alonso nog moeilijker zal maken dan Hamilton dit jaar," aldus Fittipaldi in Gazzetta dello Sport.

Fernando Alonso kende een lastige tijd bij het team van McLaren. Zijn relatie met Ron Dennis was tot een dieptepunt gedaald omdat hij niet de nummer één status kreeg binnen het team.

Fittipaldi denkt nog wel dat Alonso een gooi kan doen naar de wereldtitel, als hij opnieuw het personeel kan motiveren, net als in de jaren dat hij wereldkampioen bij werd bij het Franse team.

Fittipaldi: "Dankzij Fernando kon teambaas Flavio Briatore in het verleden het niveau van het team omhoog helpen. Als hij daar opnieuw in slaagt, zal de Spanjaard wederom kunnen vechten voor de titel."

Wii en PS3 populair bij oplichters deze kerst

Britse onderzoekers hebben een drukke eerste kerstdag achter de rug. Zij hielden namelijk bij welke artikelen populair waren bij oplichters die met gestolen credit card(gegevens) in online winkels aankopen probeerden te doen. Deze gegevens verkrijgen de criminelen bijvoorbeeld door skimmen (gegevens tijdens een transactie kopiëren) of phishing (gegevens op listige wijze ontfutselen). Vervolgens proberen ze met de verkregen gegevens dure artikelen te kopen tot de credit card geblokkeerd wordt. De gegevens kunnen ook doorverkocht worden aan andere oplichters. In de strijd tegen deze vorm van fraude heeft het bedrijf 'Retail Decisions' een systeem ontwikkeld waarmee verdachte aankopen real-time in de gaten worden gehouden. Zij gaven enkele interessante uitkomsten prijs.

Naar schatting 8500 oplichters probeerden gisteren onder andere elektronica en horloges te kopen. Het tracking-systeem gaf aan dat de dieven vanaf een uur of acht 's ochtends begonnen met shoppen. Rond 1 uur 's middags was de activiteit het hoogst. Volgens Carl Clump van Retail Decisions denken de criminelen kennelijk dat webwinkels op feestdagen minder goed beveiligd zijn. "Fraud increased 167 per cent yesterday compared with Christmas Eve. Christmas Day is a popular day for targeting online sites because it is believed that retailers will have their detection systems down. If shops don’t use automated systems then they are vulnerable."

Normaal gesproken komen de meeste oplichters uit zuid en zuidoost Londen, maar op eerste kerstdag waren er veel boeven actief vanuit Portsmouth, Reading en Blackburn. Opvallend genoeg waren er ook in de welgestelde buurt Twickenham veel criminelen online aan het shoppen. De Britse webwinkels hadden verder veel te verduren vanuit de Oekraine, de Verenigde Staten, Zweden, Zwitserland, Nederland, Polen en Zuid Afrika. Vliegreizen worden ook veelvuldig aangekocht met gestolen gegevens. Het gaat dan vooral om vluchten naar Ghana, Los Angeles en Amsterdam.

Deze kerst was de Nintendo Wii erg populair onder de criminelen, maar omdat deze slecht leverbaar bleek was de PlayStation 3 uiteindelijk het meest 'gekochte' artikel. Benzine en tegoed voor mobiele telefoons zijn ook populair. Een sterke stijging is ook te vinden in de virtuele wereld. De abonnementskosten voor games als Second Life en World of Warcraft worden vaak met gestolen credit cards betaald. Virtueel verdiende items, accounts en characters worden vervolgens voor echt geld verkocht.

Vinyl: Sex Pistols - Never Mind The Bollocks 30th Anniversar

De Sex Pistols presteerden het om met maar één album de gevestigde muziekwereld op hun grondvesten te laten trillen. Met dit album werd de band, samen met 'The Ramones' weliswaar, de leider van een nieuw genre uit de jaren zeventig, punk. Een ware punkgolf spoelde zijn frustraties uit over Engeland, Amerika en even later ook Nederland. 1977 was het jaar van de punk en in navolging van de vele anniversary edities die dit jaar al verschenen is er nu een speciale uitgave van hét punkalbum allertijden: Never Mind The Bollocks...here's the Sex Pistols op 'heavy weight' vinyl, met daarbij de een 7" single van 'Submission'.

De 20000ste blog!

FOK!Blog wil graag even mededelen dat wij jullie arme FOK!kertjes al 20.000 blogjes lang vervelen met onze vaak niet leuke en eigenaardige humor. Vol ongeloof kijken wij er elke keer weer van op dat jullie blijven reageren. Dat houdt ons simpele bloggers op de been. Zonder jullie is ons leven zinloos.

Bedankt dat jullie ons blijven steunen! Op de naar de volgende zoveel K's aan nutteloze blogjes... Ohja, er staan cadeautjes bij de uitgang...

Sacred 2: Fallen Angel uitgesteld

De developers van Ascaron hebben bekend gemaakt dat de releasedatum van Sacred 2: Fallen Angel een stuk opgeschoven wordt. Om alle plannen te kunnen realiseren en om ervoor te zorgen dat de PC-versie en de Xbox 360-versie tegelijkertijd uit kunnen komen zal het spel nu rond september 2008 klaar zijn.

Ze leggen verder uit dat Sacred 2: Fallen Angel een complex spel is, met allerlei technologische vernieuwingen, en daarom is langduring testen en fine-tunen een noodzakelijk onderdeel van het ontwikkelingsproces. Vooral omdat veel dingen die het team graag in het spel wilde implenteren hen dwongen om zich op nieuw en onbekend terrein te begeven duurt het allemaal wat langer dan ze gepland hadden.

In plaats van bepaalde features dan maar te schrappen of de dingen die ze niet helemaal goed krijgen later met een patch op te lossen kiezen ze er dus voor om de releasedatum een flink eind op te schuiven. Gelukkig hebben ze hiervoor van hun geldschieters en de publisher toestemming gekregen. Tenslotte geven ze aan dat de kans er in zit dat een groot aantal fans het spel zal kunnen beta-testen. Er komt kort vóór de release in ieder geval een demo en naar alle waarschijnlijkheid komt Ascaron op de Games Convention in Leipzig met een verrassing.

DVD: Hostel II

Het eerste deel van Hostel maakte nogal wat reakties los. De film zou volgens sommigen geweld verheerlijken en het geweld te glamoureus in beeld brengen. Toch deed de film het boven verwachting en een tweede deel kon dan ook niet uitblijven. Regisseur Eli Roth schreef wederom het verhaal zelf en de film kwam in het voorjaar in de bioscopen uit. Hostel II deed het weliswaar niet zo goed als zijn voorganger, maar was wederom een financieel succes. De film is sinds enige tijd op dvd verkrijgbaar.

Ontsnapte tijger doodt bezoeker dierentuin

Icoon AmerikaEen uit de dierentuin van het Amerikaanse San Francisco ontsnapte tijger heeft dinsdag een bezoeker gedood. Dat meldde het lokale televisiestation KGO-TV. Twee andere mensen die werden aangevallen raakten ernstig gewond.

In totaal waren er vier tijgers in de omheining, maar slechts één was er ontsnapt. De politie heeft deze tijger doodgeschoten. De tijger brak los net na sluitingstijd waarna de dierentuin werd geëvacueerd. De slachtoffers zijn allemaal bezoekers.

De politie onderzoekt hoe het dier kon ontsnappen. Vorig jaar kerst viel dezelfde tijger, Tatiana, een verzorger aan. De vrouw overleefde de aanval en is inmiddels hersteld.
Met dank aan Demica voor de submit.

Spoedoverleg ivm uitgezette diplomaten Kabul

Icoon Buitenlands Buitenlandse functionarissen en de Afghaanse regering zijn bij elkaar gekomen om te overleggen over de uitwijzing van twee diplomaten. Een Britse en een Ierse diplomaat hebben 48 uur de tijd gekregen het land te verlaten.

De Afghaanse regering stelt dat de diplomaten in de provincie Helmand een bedreiging zijn voor de nationale veiligheid. In onbevestigde berichten staat dat de diplomaten overlegd hebben met de Taliban.

Het gaat om een vooraanstaand medewerker van de Verenigde Naties en het waarnemend hoofd van de EU-missie in Afghanistan. Een zegsman van de VN in Afghanistan zei tegen de BBC dat de kwestie op een misverstand berust. Hij ontkende dat de diplomaten met de opstandige Taliban hebben gesproken.

61 doden door aardverschuiving op Java

Icoon Ramp Als gevolg van aardverschuivingen zijn woensdag op het Indonesische eiland Java zeker 61 mensen om het leven gekomen. Dat heeft het plaatselijke radiostation ElShinta gemeld. De aardverschuivingen zijn ontstaan door zware regenval.

Er zijn in totaal elf lichamen geborgen. Reddingswerkers zijn nog bezig om in de talloze regio's naar overlevenden te zoeken. De politie heeft 300 agenten ingezet in de onder water gelopen regio's.

Honderden huizen staan onder water en hebben waterschade. Het water staat op sommige plaatsen ongeveer een meter hoog. De reddingswerkzaamheden worden bemoeilijkt doordat de hevige regenval doorgaat.
Laatste reviews en specials
review
Frozen II
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
©FOK.nl e.a.