"Over een jaar sta ik in de toptwintig"

Michaëla Krajicek heeft hoge verwachtingen van de samenwerking met haar nieuwe coach Allistair McCaw. Met McCaw hoopt Krajicek binnen een jaar bij de beste twintig van de wereld te behoren. "Ik denk dat dit een haalbaar doel is", aldus 18-jarige Almeerse.

Krajicek steeg het afgelopen seizoen nog van de 35e naar de 33e plaats. De Nederlandse is tevreden met deze lichte stijging. "Ik ben allang blij dat ik in de topvijftig ben gebleven, want je ziet vaak dat jonge speelsters ineens ver terug kunnen vallen. Nu ik me in fysiek opzicht nog verder ga verbeteren, denk ik dat een flinke vooruitgang mogelijk is. Ik heb in ieder geval ontzettend veel zin in het nieuwe seizoen", zegt Krajicek.

McCaw zal zich vooral richten op de fysieke kanten van Krajicek. Maar volgens de Zuid-Afrikaan is dat niet zijn enige taak: "Ik zal vooral ook proberen ervoor te zorgen dat Michaëlla als een echte topsporter leeft. Dan gaat niet alleen over trainen, maar ook over eten, rusten en gezond blijven. En over mentaal sterk blijven uiteraard. Want de belangrijkste spier van een topsporter zit tussen de oren."