Bijna helft Nederlanders viert oud en nieuw thuis

Icoon Algemeen49 procent van de Nederlanders zal oud en nieuw thuis gaan vieren. Bijna één op de vier zit bij vrienden. 12 procent weet nog niet waar ze de jaarwisseling zullen gaan vieren. Dat is gebleken uit een onderzoek van de Staatsloterij waar 711 mensen aan meededen. Vandaag zijn de resultaten bekend gemaakt. Tijdens oudejaarsavond blijft tv-kijken (45 procent) de populairste bezigheid, gevolgd door eten (37 procent) en spelletjes spelen (30 procent).

De vraag met welke BN’er de mensen het liefst het nieuwe jaar in willen gaan leverde een flinke lijst met namen op, al ligt de voorkeur bij Gordon en/of Gerard Joling. 87 procent van de ondervraagden gaan oud en nieuw vieren, terwijl 10 procent daar nog geen idee van heeft. De goede voornemens voor volgend jaar doen het blijkbaar niet zo goed, want 70 procent van de ondervraagden had geen goede voornemens.

Van 25 procent van de mensen die wel goede voornemens hebben, zei 42 procent voortaan gezonder te gaan eten, 36 procent beweert meer te gaan sporten en minder stressen en stopt 22 procent met roken.