Simoni nog vol ambitie

Hoewel Gilberto Simoni - met zijn 36 jaar - met recht één van de anciens van het huidige peloton kan worden genoemd, brandt hij nog van de ambitie. De kersverse kopman van Diquigiovanni-Androni vertelt in de Italiaanse media voor volgend jaar twee grote doelen te hebben: de Giro d'Italia en de Olympische Spelen

Gibo denkt in 2008 een goede kans te maken om de roze trui naar Milaan te brengen. "Het parkoers is me namelijk op het lijf geschreven." Mocht Simoni in zijn missie slagen, dan zou de Italiaanse ancien de Ronde van Italië voor de derde maal aan zijn palmares toevoegen; in 2001 en 2003 was hij immers ook al de sterkste.

Naast het completeren van deze hattrick wil hij zich als mountainbiker proberen te kwalificeren voor de Olympiade in Peking. Dat zou dan moeten gebeuren op het WK MTB-marathon, dat in juli in diens 'achtertuin' (Villabassa) wordt gehouden. "Het zal lastig worden om dat ticket te bemachtigen, maar ik ga het beslist proberen", aldus Simoni, die vorig jaar nog de nationale titel pakte in deze discipline.