Elton John wil Britney van drank afhelpen

De Britse zanger Elton John wil ons aller Britney Spears de helpende hand toereiken. De zanger van hits als 'Candle in the wind' en 'Your song' was zelf jaren verslaafd aan drank en drugs, tot hij in 1990 zijn verslavingen de baas werd.

De zanger kan het dan ook niet langer aanzien dat de gevallen zangeres steeds dieper zinkt. Elton John zou Britney daarom hebben aangeboden gebruik te maken van één van zijn vele huizen, ver weg van lange telelenzen van op de loer liggende paparazzi.

"Elton heeft gezien hoe het leven van Britney steeds verder uit de hand loopt. Hij vindt dat er nu echt iets gedaan moet worden en wil haar graag helpen. Hij weet wat ze doormaakt en heeft medelijden met haar omdat ze al zo jong beroemd werd en dat toch niet blijkt aan te kunnen", meldt een bron.

Het is niet de eerste keer dat de zanger met de duizenden brillen een collega helpt. Zo wist Elton eerder al Robbie Williams van de drank en drugs af te helpen door hem te 'ontvoeren'. Hij overtuigde Robbie ervan dat het beter was om hulp te zoeken voor zijn problemen. "Ik zat tussen twee mensen ingeklemd in een auto dus ik kon er niet vandoor gaan. Elton heeft veel voor me gedaan en ik kan hem niet genoeg bedanken. Toch was het een hele rare ervaring", bekende Robbie later.

Ook probeerde de zestigjarige Elton John al eens Pete Doherty en Amy Winehouse te helpen. Verder fungeerde de zanger als steunpilaar voor David en Victoria Beckham, en hielp hij hun huwelijk in stand te houden.