FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 6 juli 2007

Huwelijk Dries Roelvink staat op springen

Dries Roelvink maakt moeilijke tijden door. De volkszanger onthulde vandaag dat hij door zijn drukke werkzaamheden weinig tijd overhoudt om zijn vrouw te verwennen. Zijn vrouw Lucienne heeft het helemaal gehad met hem. "We leven langs elkaar heen", zo bekende hij.

Zijn grote populariteit heeft de sympathieke zanger nog geen enkele grote hit opgeleverd. Toch staat hij vaak in het hele land te zingen. De meeste mensen kennen hem echter uit de spotjes voor de Wegenwacht en zijn optreden in het SBS6-programma 'Sterren dansen op het ijs'.

Ahoy, dat is de plek waar Dries nu zijn pijlen op richt. Op 28 januari zal hij daar een optreden geven. Hij is dan ook al druk bezig met de voorbereidingen hiervan. Al had hij die tijd beter in zijn gezin kunnen steken.

"Mijn vrouw heeft aan de bel getrokken. Ze vindt het niet leuk dat ik nooit meer thuis ben. We praten ook te weinig met elkaar, we hebben nauwelijks goede gesprekken meer", zo openbaarde de Amsterdammer tegenover Shownieuws.

Om een huwelijkscrisis af te wenden, gaan Dries en zijn vrouw binnenkort op vakantie. De verre reis voert hen naar Italië. Hopelijk zal de Italiaanse zon hen weer dichter bij elkaar brengen.

Harry Potter wil graag zijn toverstaf gebruiken

De zeventienjarige Daniel Radcliffe, beter bekend als zijn alter ego Harry Potter, wil wel eens wat meer zien van de wereld dan alleen Zweinstein, zijn bezem en zijn vriendjes. De jongen wil nu eindelijk eens voelen hoe het is om seks te hebben. Hij is nu zelfs zo hitsig, dat het hem geen fluit uitmaakt dat het met een meisje is dat alleen maar met hem naar bed wil omdat hij beroemd is.

"Ik ben te jong om al aan een vaste relatie te beginnen", zo vertelt de jonge acteur. Hij weet best wel dat veel meisjes alleen met hem op stap willen omdat ze weleens willen weten hoe het is met Harry Potter uit te gaan. "Maar ik vind dat geen probleem, ik ben pas zeventien. Als ik een langdurige relatie zou willen, zou ik geen genoegen nemen met iemand die niet echt in mijzelf geïnteresseerd was. Maar ik wil geen relatie, dus is er geen probleem", vertelde hij deze week.

De komende weken zullen de jonge vrouwen weer in de rij staan voor Daniel. Donderdag gaat namelijk de vijfde Harry Potterfilm, Harry Potter en de Orde van de Feniks, in première.


Twee jaar geleden was Harry nog absoluut niet geïnteresseerd in vrouwelijk schoon

Groenland vroeger veel warmer

Icoon OnderzoekEen onderzoeksteam is te weten gekomen dat Groenland 450.000 tot 900.000 jaar geleden een stuk warmer was dan op dit moment. In de zomerperiode heerste daar een temperatuur van 10 graden boven nul. In de wintermaanden was het niet veel kouder, namelijk -17 graden. De nieuwe resultaten komen hard aan voor aanhangers van de broeikastheorie.

De wetenschappers kwamen tot deze conclusie nadat ze het DNA van bomen, planten en insecten op de bodem van twee kilometer dik ijs hebben onderzocht. Eerder dachten dat wetenschappers dat er tot 2,4 miljoen jaar geleden begroeiing was in Groenland, maar tot nu zijn er daarvan geen bewijzen gevonden.

Met deze bevindingen kunnen we een betere reconstructie maken van het klimaat van toen. Dit gedeelte van de wereld was toen veel warmer dan de meeste mensen denken”, aldus de glacioloog Martin Sharp die op de universiteit van Alberta zit. Sharp vertelt ook dat de gletsjer het DNA uitstekend heeft bewaard. De onderzoekers zijn ook te weten gekomen dat de globale zeespiegel in die tijd een paar meter hoger stond dan nu. Sharp, die in eerste instantie dacht dat de mens het broeikaseffect heeft veroorzaakt, denkt nu dat de temperatuursstijging veroorzaakt wordt door iets anders.

Met dank aan AstroStart voor de submit.

Marokko in hoogste fase terreuralarm

Icoon TerrorismeDe autoriteiten van Marokko hebben de hoogste fase van het terreuralarm afgekondigd. Volgens Rabat is er sprake van een "acute dreiging van een terroristisch aanslag".

In Marokko zijn momenteel veel buitenlandse toeristen en ook veel Marokkanen die in het buitenland wonen en op vakantie zijn in het Noord-Afrikaanse land.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er betrouwbare aanwijzingen voor een op handen zijnde terroristische daad. Alle Marokkaanse veiligheidsdiensten zijn in de hoogste staat van paraatheid gebracht.

Marokko was eerder het toneel van bloedige terroristische aanslagen door fundamentalistische moslims, onder meer in Casablanca in 2003. De aanslagen in de Spaanse hoofdstad Madrid in 2004 waren goeddeels het werk van Marokkaanse daders. In maart en april waren er gewelddadige incidenten in Casablanca met radicale moslims.

Prodrive blijft zwijgen

Prodrive zal nog geen informatie naar buiten brengen over haar Formule 1-plannen. Eerder zei teambaas David Richards in het Engelse Grand Prix-weekend een verklaring te zullen afleggen over de plannen.

Richards zei na de vrije trainingen van vandaag dat er dit weekend definitief geen nieuws te verwachten valt. "Het zou aardig zijn om iets aan te kondigen, maar de waarheid is dat we nog een paar weken nodig hebben om alles op een rijtje te zetten," aldus Richards. Wel zei hij dat de gesprekken met potentiële sponsors ver gevorderd zijn, maar "je moet een contract hebben om formeels iets te kunnen vertellen."

Rat zet camping in de fik

Een ordinaire rat blijkt de boosdoener te zijn van de grote brand aan de Costa Dorada. Door de enorme brand moesten duizenden toeristen en bewoners elders onderdak zoeken.

Veel bomen zijn in rook opgegaan, maar liefst 480 hectare bos viel ten prooi aan de vuurzee. Ook een belangrijke verkeersader moest worden afgesloten.

De vuile rat ging op onderzoek uit in een transformatorhuisje. Dat had hij beter niet kunnen doen, want zijn nieuwsgierigheid veroorzaakte kortsluiting. Het arme knaagdier stond meteen als een volleerd stuntman in lichterlaaie. Helaas bleef het hier niet bij, want de vonken sloegen over op het droge kreupelhout naast het gebouw.

Gasquet stunt tegen Roddick

Richard Gasquet heeft op Wimbledon voor verrassing gezord door de als derde geplaatste Andy Roddick uit te schakelen. De Fransman won in vijf sets, 4-6, 4-6, 7-6(2), 7-6(3), 8-6.

Aanvankelijk leek er voor Roddick geen vuiltje aan de lucht. De eerste twee sets ging naar de Amerikaan, die Gasquet in beide sets één keer wist te breaken en dankzij zijn ijzersterke service op zijn eigen servicegames niet in de problemen kwam. De derde set eindigde in een tiebreak, deze leek een formaliteit voor Roddick te worden, maar het was echter Gasquet die met twee minibreaks de set pakte.

De vierde set werd een herhaling van de derde, in de tiebreak was het de als twaalfde geplaatste Gasquet die de sterkste was. De beslissende vijfde set werd een waar gevecht en beide spelers gingen zeer gelijk op. Beide spelers hadden een sterke service, en ook de volleys van Roddick en de backhand van gasquet liepen uitstekend. Het was uiteindelijk Richard Gasquet die met één breakpoint de wedstrijd besliste en met 8-6 de vijfde set pakte.

Lafeber verliest koppositie

Maarten Lafeber is na één dag zijn koppositie op de Ierse Open in Kildare kwijtgeraakt. De Eindhovenaar kwam tot een ronde van 72 en zakte naar een gedeelde tiende plaats.

Lafeber staat na twee dagen op een totaal van 135 slagen. De Zweed Pelle Edberg gaat na twee dagen aan de leiding. Hij kwam vandaag tot een ronde van 65 slagen staat nu op een totaal van 132 slagen. Robert-Jan Derksen maakte een groot gedeelte van zijn slechte start gisteren goed en steeg dankzij een ronde van 66 van de 116e naar een gedeelde 26e plaats.

Hittegolf westen VS eist slachtoffers

Icoon BuitenlandsEen verzengende hittegolf in grote delen van de westelijke Verenigde Staten heeft eerste levens geëist. Volgens Amerikaanse media vrijdag kwam een 1-jarige jongen om het leven in Idaho nadat zijn moeder hem met 38 graden Celsius buitentemperatuur in de auto had laten zitten.

In Californië stierf een dakloze vrouw doordat het struikgewas waaronder ze was gaan liggen, vlam vatte door de hitte. In het toeristische Death Valley in Californië liep het kwik op tot boven de 50 graden en in Las Vegas liep de temperatuur op tot boven de 45 graden. Volgens Amerikaanse nieuwszenders zijn op tal van plaatsen in de getroffen regio's "koelingscentra" geopend waar burgers kunnen uitblazen in aangename temperaturen. Vorig jaar vielen er zeker 130 doden door een hittegolf in Californië.

Ik ben wat vergeten...

"Ik ben wat vergeten...", dacht de verkeersleider in de toren van een klein vliegveldje heel ver weg. Maar helaas, hij kon zich niet meer herinneren wat het was. "Dan kan het ook niet belangrijk zijn geweest", dacht hij terwijl hij toe keek hoe een vliegtuig de landing inzette. Geschokt keek hij daarna wat er gebeurde. Dit was alles behalve een perfecte landing!

Opeens wist hij weer wat hij vergeten was.... Het was eigenlijk maar een klein detail!

Honda benaderd in spionagezaak

Vandaag heeft Honda Racing F1 een persbericht uitgevaardigd waarin het team verklaard dat Nigel Stepney, de vermeende Ferrari-spion, contact heeft gezocht met teambaas Nick Fry. Tijdens het gesprek dat daarop volgde waren Nick Fry, Nigel Stepney en Mike Coughlan aanwezig. Insteek was het verkennen van de mogelijkheden voor Stepney en Coughlan bij Honda.

"Honda wil benadrukken dat op geen enkel punt tijdens de vergadering vertrouwelijke informatie is aangeboden of in ontvangst is genomen. Nick Fry heeft Jean Todt en Ron Dennis op de hoogte gesteld van deze meeting en aangeboden Ferrari en McLaren informatie te verstrekken als daarom wordt gevraagd," luidt de officiële verklaring.

Hiermee lijkt de motivatie van Stepney en Coughlan niet het bevoordelen van McLaren, zoals eerder werd aangenomen. Het heeft er alle schijn van dat de heren zichzelf een goede uitgangspositie wilden verwerven voor een nieuwe start bij Honda. Vermoedelijk deelden beide heren de informatie om als basis van een dreamteam bij Honda te dienen. Het vermoeden bestaat dat er meerdere personen bij betrokken zijn. Dit is echter niet bewezen.

Bartoli schakelt Henin uit

Justine Henin is verrassend uitgeschakeld in de halve finales op Wimbledon. De Belgische nummer één van de wereld liet zich verrassen door Marion Bartoli met 1-6, 7-5 en 6-1.

Bartoli, gisteren te sterk voor Michaëlla Krajicek, profiteerde van een ongewone inzinking van Henin. De Belgische wist de eerste set met 6-1 te winnen, maar wist daarna bijna geen goede forehand meer te slaan. Bartoli won de tweede set met 7-5 en vernederde Henin in het derde bedrijf met 6-1.

Bartoli moet het in de finale opnemen tegen Venus Williams, die eerder vandaag Ana Ivanovic versloeg.

Grootste openbare toiletgebouw in China

In Chiongqing, gelegen in China, staat waarschijnlijk het grootste openbare toiletgebouw dat op aarde te vinden is. Het gebouw van drie verdiepingen bevat meer dan duizend waterclosets op drieduizend vierkante meter. Het gebouw is in Egyptische stijl; overal klinkt ontspannende muziek, en de toiletbezoekers kunnen zelfs televisie kijken. Dat meldde de staatszender CCTV vandaag.

Het openbare toilet; dat kosteloos gebruikt mag worden; ligt in een toeristenwijk. Sommige urinoirs hebben een bijzondere vormgeving. Zo heb je ook urinoirs in de vorm van een krokodillenbek die open staat.

Jessica Alba wil meer penissen zien

Icoon ShowbizzJessica Alba wil dat vrouwentijdschriften vol komen te staan met penissen. Ze vindt het niet eerlijk dat mannenmagazines volstaan met foto's van naakte vrouwen, terwijl in vrouwentijdschriften zelden naakte mannen staan. In het Britse magazine GQ vraagt de 26-jarige actrice zich waarom een vrouwenblad geen afbeeldingen van penissen publiceert.

Alba is alvast groot voorstander van haar eigen idee. "Als er zo’n tijdschrift zou bestaan, zou ik het zeker kopen. So what als er wat naakt in staat? Naakt is geen probleem voor mij!", laat Alba weten. De Amerikaanse weigert zelf naakt te poseren in films.

Jessica Alba
Jessica Alba wil mannelijk bloot zien in vrouwentijdschriften

Winnaar haringtest AD uitgelekt

Icoon BinnenlandsDe winnaar van de jaarlijkse haringtest, uitgevoerd in opdracht van het Algemeen Dagblad, is dit jaar vroegtijdig uitgelekt. Het AD had alle mogelijke maatregelen genomen om dit te vermijden maar helaas plaatste de viswinkel zelf een persbericht bij het ANP Pers Support, een site waar bedrijven hun persberichten kwijt kunnen.

Het gaat om drie winkels van de keten Visgilde die in de top vijf terecht zijn gekomen. Het ANP heeft het persbericht inmiddels verwijderd van haar site maar plaatste nog wel een embargo bericht waarin word gemeld dat de tekst uit het voorgaande persbericht niet mag worden geplaatst voor morgen zeven uur.

Visgilde Oosterschelde die op de eerste plek terecht is gekomen zou zelfs een 10 hebben gekregen van het testpanel. Het testpanel zou dit jaar met de dood bedreigd zijn in enkele winkels die getest werden.

DirectX 10 performance stelt teleur

Nu van zowel nVidia als ATi de eerste DirectX 10 kaarten uit zijn vond Anandtech het tijd om een grote test te houden met alle DirectX 10 ondersteunende games die nu uit zijn.

In totaal zijn er 9 kaarten getest, van nVidia de GeForce 8800 Ultra, GTX, GTS 640 MB, GTS 320 MB, 8600 GTS en GT. Van ATi waren de HD 2900 XT, 2600 XT en de 2600 Pro aanwezig. Er is getest met drie games, te weten Call of Juarez, Company of Heroes en Lost Planet: Extreme Condition.

Bij Call of Juarez doet ATi het gemiddeld wat beter dan nVidia, al blijft de HD 2900 XT hier wel onder de 8800 GTX steken. De 2600 XT en Pro weten wel te winnen van de 8600 serie, maar alleen als Anti-Aliasing aanstaat.


Dan volgt Company of Heroes. Hierbij is het leuk om te vertellen dat de game al blijkbaar vanaf het begin geschreven is met DirectX 10 in gedachten, ook al was er nog geen hardware beschikbaar. Hierdoor moest er flink gesleuteld worden aan de DirectX 10 versie van de game omdat de hardware (van zowel ATi als nVidia) in bepaalde opzichten niet snel genoeg was om alles te kunnen draaien wat Relic geschreven had.
Uit de benchmarks blijkt dat ATi een groot voordeel heeft in DirectX 9, maar zodra DirectX 10 aangaat valt de HD2900 XT terug naar het niveau van de 8800 GTS 640 MB, en zijn de 8600 kaarten sneller dan de 2600 kaarten.


Als laatste game is daar Lost Planet: Extreme Condition, de game waarbij het verschil tussen DirectX 9 en 10 het minst te merken was. Anandtech heeft gehoord dat de hoofdfunctie van DirectX 10 in deze game het versnellen van de game is. In de praktijk is dit gedeeltelijk waar, de nVidia 8800 kaarten zijn iets sneller onder DirectX 10 vergeleken met DirectX 9, daarentegen zijn de 8600 serie en de ATi kaarten allemaal langzamer onder DirectX 10.


Gezien de benchmarks is het niet gek dat Anandtech niet vreselijk blij is met de DirectX 10 performance van de huidige kaarten. Een game als Company of Heroes heeft in sommige gevallen 1/3e van het aantal FPS wat in DirectX 9 gehaald wordt, en noch de 8600 serie noch de 2600 serie kaarten bieden performance om DirectX10 überhaupt te activeren. Zelfs in DirectX 9 valt het nut van beide series kaarten te betwijfelen, een feit waar zowel ATi als nVidia zich aangevallen op voelen. Dit blijkt wel uit het feit dat beiden tegen Anandtech argumenteerden dat mainstream videokaarten tegenwoordig om meer draaien dan alleen de 3D performance, en dat de kaarten daarom wel veel "value for money" bieden.

Daarnaast is de hardware volgens enkele anonieme developers nog niet in staat om sommige DirectX 10 functies met voldoende performance uit te voeren, wat de integratie van DirectX 10 misschien in de weg staat.

Voorlopig is het dus nog geen paix en vree in DirectX 10 land, en er wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar meer DirectX 10 ondersteunende games en de tweede generatie hardware.


Call of Juarez in DirectX 10

Ecclestone: 'Rel klantenchassis snel over'

Bernie Ecclestone is van mening dat de rel rondom het (vermeend) gebruik van klantenchassis snel opgelost zal zijn. Reeds in Indianapolis deed de F1-supremo een voorstel aan Super Aguri F1, Scuderia Toro Rosso en Spyker F1. Ecclestone verwacht dat het voorstel dit weekend door alle drie de partijen ondertekend zal worden.

Het voorstel van Ecclestone hield in dat het televisiegeld dat door de negende en tiende constructeur verdiend wordt bij elkaar wordt opgeteld. Super Aguri, Scuderia Toro Rosso en Spyker zouden dit vervolgens eerlijk verdelen. Normaal gesproken zou het team dat als elfde eindigt niets krijgen. Ook zou zijn besproken dat teams die volgend seizoen met een klantenchassis rijden niet volledig meedelen in de opbrengst van de televisiegelden.

Scuderia Toro Rosso, momenteel gedeeld tiende en laatste in de stand om het constructeurkampioenschap, stemde vrijwel direct in met het plan van Ecclestone. Super Aguri echter hield de voet stijf. Na aandringen schijnt het team vandaag akkoord te zijn gegaan met het voorstel. Wat het team ertoe heeft doen besluiten alsnog akkoord te gaan is niet bekend. Daniel Audetto, technisch directeur van het team, wilde geen commentaar geven.

Volgens Ecclestone moeten morgen de handtekeningen worden gezet. Tot die tijd is dus nog niets zeker. "We zitten er middenin. Er is nog niets definitief afgesloten, we zitten nog altijd middenin de besprekingen. Totdat iedereen een document heeft getekend kan er nog van alles gebeuren," aldus Ecclestone die desondanks laat weten dat hij verwacht de zaak morgen opgelost te hebben.

Wat er gebeurt als één van de betrokken teams hoger eindigt als negende in het constructeurkampioenschap is niet bekend. Met name Super Aguri maakt hierop kans aangezien zij momenteel de achtste positie in het kampioenschap bezet.

Online cursussen beffen en pijpen populair

Icoon InternetEen gloednieuwe voorlichtingssite over seks voor jongeren slaat erg goed aan. De website Hoehetmoet.nl heeft in twee weken tijd 200.000 unieke bezoekers gehad. In totaal zijn negen miljoen pagina’s bekeken. Ook zijn er 33.000 cursussen c.q. filmpjes gevolgd.

Dat maakte initiatiefneemster Lydia Koopmans bekend. Jongeren praten op de website met elkaar over seks. Ze komen niet alleen voor de betaalde filmpjes. 60.000 jongeren hebben zich geregistreerd. Populair zijn de online cursussen anale seks, beffen en pijpen.

Vooral jongens bezoeken de website. Er worden volgens Koopmans serieuze gesprekken gevoerd. Previews zijn gratis te zien, voor de andere cursussen moet worden betaald. Volgens Koopmans geven sommigen ook een cursus cadeau zodat een ander bijvoorbeeld het pijpen beter onder de knie krijgt.

Parkeerregels ook voor brommobielen

Icoon BinnenlandsBestuurders van brommobielen moeten zich in Rotterdam vanaf 1 september aan de parkeerregels houden. Wanneer de autootjes die niet harder kunnen dan 45 km/per uur fout geparkeerd zijn gaat de bestuurder onverbiddelijk op de bon.

Om bestuurders alvast te waarschuwen stoppen parkeerwachters bij foutparkeerders een waarschuwingsbrief achter de ruitenwisser. In Nederland rijden circa 15.000 brommobielen rond. De autootjes waarvoor je alleen bromfietscertificaat nodig hebt worden steeds populairder. Brommobielen van gehandicapten vallen niet onder regels. Wel moeten ze een gehandicaptenkaart in het autootje laten liggen.

Adriaanse niet onwelwillend tegenover Utrecht

Co Adriaanse staat niet negatief tegenover een functie bij FC Utrecht. Dat zegt de woordvoerder van de trainer. Momenteel is er geen officieel contact tussen de partijen, maar Adriaanse wil de club graag helpen.

"Er is alleen informeel contact geweest. We weten van de interesse, maar er is geen sprake van onderhandelingen," aldus de woordvoerder.

"We zijn zeker geïnteresseerd in Co Adriaanse en ik zou willen dat ik kon melden dat we bijna rond zijn met hem, maar dat is absoluut niet het geval", aldus een woordvoerder van FC Utrecht die daarmee reageert op berichten dat beide partijen er al uit zijn.

De club is op zoek naar een trainer, nadat deze week bekend werd dat Foeke Booy naar de Saoedische club Al-Nassr vertrekt.

Studente opgezadeld met oude telefoonnummer Paris Hilton

UCLA-studente Shira Barlow wordt gek van de vele telefoontjes die ze dagelijks krijgt op haar mobiele telefoon. Ze blijkt namelijk van de telefoonmaatschappij het vorige nummer van Paris Hilton te hebben gekregen.

Vooral 's weekends, tussen 02.00 en 04.00 uur blijft haar telefoon maar rinkelen. "Baby girl, how are you?", hoorde een buitenlandse stem onlangs tegen haar zeggen. Als ze dan doodleuk door de telefoon vertelt dat ze Paris Hilton helemaal niet is maar slechts een doodgewone studente, wordt haar verhaal meestal niet geloofd. "Waarom doe je me dit aan?", zeurde een vrouw. "Dit is zooo onbeschoft."

De studente heeft haar nieuwe telefoonnummer sinds februari, vlak voordat Paris jarig was. "Oh my God. Where is the party?", klonk een mannenstem. Gelukkig maakt ze ook leuke dingen mee met het gerecyclede nummer van Miss Hilton. Zo had ze een heel gesprek met een nog onontdekte rapper. Toen de rapper erachter kwam dat hij niet met Hilton te maken had, nodigde hij Barlow toch uit voor een feestje.

Ondanks dat de verleiding groot is, is ze niet van plan het nummer te misbruiken. Net doen of ze Paris is om zo te worden uitgenodigd voor exclusieve feestjes past niet in haar straatje. Wel sms't ze af en toe een welgemeend bedankje terug, ervan uitgaande dat Paris hier ook dankbaar voor zou zijn.

Toen Paris voor de rechtbank moest verschijnen, kreeg ze tientallen sms'jes van mensen die haar een hart onder de riem staken. De weken dat de jonge Hilton in de cel zat, kreeg haar telefoon eindelijk rust. Maar nu Paris weer op vrije voeten is, hoort de studente weer constant haar telefoon. Zo meldde de voormalige lijfwacht van Paris met haar mee te leven. "Het is walgelijk hoe ze jou daar behandeld hebben, maar opnieuw heb je de wereld laten zien dat je alles kan", zo complimenteerde iemand haar.

SEGA introduceert nieuwe Bleach-games voor de Wii en DS

SEGA heeft onlangs bekend gemaakt met twee nieuwe Bleach-titels op de markt te komen. Bleach: Shattered Blade zal uitgegeven worden op de Nintendo Wii en Bleach: The Blade of Fate zal op de Nintendo DS speelbaar zijn.

Het verhaal zal dit keer draaien om de vijftienjarige Ichigo Kurosaki die de kracht bezit om geesten te zien. Onder deze geesten bevinden zich ook strijders bekend als de 'Soul Reapers'. Deze Soul Reapers hebben de taak om de mensen te beschermende tegen vreemde wezen genaamd de Hollows. Op een dag ontmoet Ichigo een Soul Reaper genaamd Rukia. Deze Rukia leent haar krachten uit aan Ichigo omdat ze zelf gewond is geraakt door een aanval van een Hollow.

In beide games zul je dus als speler het verhaal van Ichigo volgen en krijg je te maken met allerlei vijanden die jij dient te verslaan om de wereld te redden. De games zullen vol actie zitten aangezien het fighting-genre en je zal ook gebruik kunnen maken van allerlei zwaarden. Daarbij zal Bleach: Shattered Blade (op de Wii) gebruik maken van de Wii-mote en de Nunchuk als de controllers voor de zwaarden. Ook krijg je de optie om met Bleach: Shattered Blade jouw Wii-friends een pak slaag te gaan geven via de multiplayer.

Op de Nintendo DS kun je dus het spel Bleach: The Blade of Fate gaan spelen weergegeven in 2D-graphics. In dit spel krijg je als speler de kans om een kaartenhand op te bouwen waarmee je met strategische kaarten power-ups/power-downs, speciale aanvallen en magie op jouw tegenstander af kan sturen. Via Wi-Fi kan je met andere Nintendo DS bezitters het spel spelen.

De games zullen de originele characters, vechtmoves en omgevingen van de TV-serie bevatten. Ook zullen beide games vergezeld worden met de echte stemmen van de characters uit de anime-serie Bleach, welke overigens in het jaar 2008 op de Europese televisie zal verschijnen. De games worden begin van het jaar 2008 in de winkelschappen verwacht.

Top of Flop User's Choice: My Boobs are OK

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De tip van Irakeez haalde het net niet. Benny Benassi - Who's Your Daddy was een flop,  dus.

Brammie1 stuurde ons de volgende tip (via de submit):

"Dom blondje maakt muziek"

[CCWS] Uitslag eerste vrije training

Sebastien Bourdais heeft de eerste vrije training als snelste afgesloten. De Fransman reed na het vallen van de vlag een tijd die drie tienden sneller was dan de rest van het veld. Justin Wilson reed de tweede tijd en was een fractie sneller dan Oriol Servia en Alex Tagliani. Robert Doornbos sloot zijn kennismaking met het stratencircuit van Toronto af als zesde.

De eerste vrije training vond plaats onder een strakblauwe hemel, met een temperatuur die tijdens de vroege ochtend al was gestegen tot ongeveer 25 graden. De training was nog niet eens begonnen, toen de rode vlag al moest worden gezwaaid. Er lag namelijk een petje op de ideale lijn van het circuit.

Toen de groene vlag weer werd gezwaaid, kozen de meeste coureurs er voor om nog enkele ronden te rijden, waarna een periode aanbrak waarin iedereen wachtte tot er meer rubber op de baan kwam. Na twintig minuten was Neel Jani de eerste coureur die de baan op reed, al snel gevolgd door Alex Figge en de rest van het veld.

Vanaf het moment dat Sebastien Bourdais de baan op reed was hij de snelste. Aan het eind van de training kwam Justin Wilson nog op een tiende van een seconde afstand, maar nadat de vlag al was gevallen ging Bourdais in zijn laatste ronde nog eens twee tienden sneller.

poscoureurteamtijd
1. Sebastien Bourdais Newman/Haas/Lanigan Racing 1:00.055
2. Justin Wilson RSPORTS 1:00.391
3. Oriol Servia Forsythe Championship Racing 1:00.401
4. Alex Tagliani RSPORTS 1:00.420
5. Will Power Team Australia 1:00.557
6. Robert Doornbos* Minardi Team USA 1:00.720
7. Bruno Junqueira Dale Coyne Racing 1:00.760
8. Simon Pagenaud* Team Australia 1:00.775
9. Paul Tracy Forsythe Racing 1:00.775
10. Graham Rahal* Newman/Haas/Lanigan Racing 1:01.302
11. Jan Heylen Conquest Racing 1:01.486
12. Neel Jani* PKV Racing 1:01.538
13. Katherine Legge Dale Coyne Racing 1:01.604
14. Dan Clarke Minardi Team USA 1:01.696
15. Tristan Gommendy* PKV Racing 1:01.796
16. Ryan Dalziel* Pacific Coast Motorsports 1:02.274
17. Alex Figge Pacific Coast Motorsports 1:02.802
* rookie

Manwijf niet welkom op damespot

Een lesbische vrouw met mannelijke kenmerken is uit een New Yorks restaurant verwijderd omdat de uitsmijter meende met een man van doen te hebben. Hij dacht namelijk dat een ouwe rukker zichzelf kwam opgeilen op het damestoilet. Zo schrijft The New York Daily News.com.

De 'halve man' in kwestie is Khadijah Farmer, een lesbische vrouw van 27. Zo'n mannelijk tiepje als zij wordt in de volksmond ook wel minachtend een manwijf genoemd. Farmer (de achternaam is geen grap!) zegt zich venederd te voelen na het incident. Ze bezocht het etablissement na de Gay Parade van New York.

"Toen ik het toilet van het restaurant wou binnengaan, maakte een andere vrouw, die net buitenkwam, me duidelijk dat dit het vrouwentoilet was", vertelt Farmer. "Ik antwoordde haar dat ik er binnen hoorde en liep door. Toen ik op het toilet zat kwam een uitsmijter me halen. Hij riep maar dat ik weg moest." Khadijah Farmer toonde de uitsmijter nog haar rijbewijs en paspoort, om hem zo ervan proberen te overtuigen dat ze toch echt een vrouw is. Maar de uitsmijter was niet op andere gedachten te brengen. "Hij wou me helemaal niet geloven", aldus de vrouw.

Uiteraard heeft ze het restaurant aangeklaagd en hoopt ze dat het restaurant het leed ruimschoots wil vergoeden. Over haar uiterlijk van een bouwvakker zegt Farmer: "Ik voel me gelukkig zoals ik ben. Ik weiger me te veranderen. Ik doe niet alsof ik wat mannelijker ben. Nee, ik ben zo." Het restaurant weigert commentaar te geven.

Met dank aan mEchant_pEtard voor de submit.

V. Williams naar finale

Voor de zesde maal in haar loopbaan heeft Venus Williams de finale bereikt op Wimbledon. De kampioene van 2000, 2001 en 2005 was in de halve finales met 6-2 en 6-4 te sterk voor Ana Ivanovic.

Met name in het eerste bedrijf was de Amerikaanse een klasse apart. De Servische werd met harde groundstrokes en vernietigende opslagen kansloos gelaten.

Ivanovic kwam in het tweede bedrijf beter voor de dag. Maar Williams, die op Wimbledon nog nooit in de halve finales verloor, plaatste op 3-3 de beslissende break waarmee ze de wedstrijd naar zich toe trok.

Virtua Fighter 5 voor Xbox360 met online multiplayer

SEGA® Europe, Ltd. en SEGA of America, Inc. hebben vandaag aangekondigd dat het langverwachte vechtspel uit de speelhal, Virtua Fighter 5 voor het Xbox 360 video game and entertainment system van Microsoft, bij de introductie in de herfst van 2007 een online versusmodus zal bevatten. De Xbox 360-versie van Virtua Fighter 5 is gebaseerd op de meest recente update van de speelhalversie en kan worden bestuurd met zowel de analoge stick als de navigatiepad. Daarnaast biedt het spel ondersteuning voor rumble. Het spel is tevens voorzien van een verbeterde Quest-modus met meer CPU-rivalen, items en emblemen waarmee je de personages kunt aanpassen. De DOJO-modus bevat extra functies, zoals klassementen, instellingen voor het trainen van technieken, verbeterde training voor worpen/ontsnappingen, een optie waarmee je de positie van de tegenstander kunt wijzigen en een optie waarmee je kunt aangeven hoe de tegenstander zich moet herstellen. Samen zorgen deze functies voor een verfijnde DOJO-modus waarin spelers hun vechtstrategie kunnen verbeteren.

Dankzij de nieuwe online versusmodus voor twee spelers kun je Virtua Fighter 5 via Xbox Live nu ook tegen elkaar spelen. Spelers kunnen daarnaast één van de 17 personages selecteren of deze aanpassen in de Quest-modus. Bij het aanpassen van de personages kun je kiezen uit vier basiskostuums, waaraan vervolgens talloze vrij te spelen items kunnen worden toegevoegd. Je eindigt niet alleen aan de top door bijzonder sterke tegenstanders te verslaan, maar ook door prijzen en speelgeld te winnen, waarmee je talloze items kunt kopen in de winkel van het spel.

Virtua Fighter 5 wordt om talloze redenen beschouwd als het meest diepgaande en meest gerespecteerde vechtspel op next-generationconsoles, aldus Gary Knight, European Marketing Director, SEGA Europe. Door Virtua Fighter 5 uit te brengen op de Xbox 360 richten we ons op een volledig nieuw publiek, en kunnen gamers vriend en vijand verbazen door online te laten zien hoe goed ze Virtua Fighter kunnen spelen.

Virtua Fighter 5 wordt gecreëerd door het beroemde Japanse ontwikkelingsteam AM R&D Department #2 en komt uit in de herfst van 2007.

Djokovic naar laatste vier Wimbledon

Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de halve finales op Wimbledon. Na vijf uur en 7-6, 7-6, 6-7, 4-6 en 7-5 won hij van de Cyprioot Marcos Baghdatis.

Het publiek kreeg een fraai gevecht voorgeschoteld met mooie rally's. In de tiebreak van de tweede set kreeg Baghdatis zes setpoints, maar het was uiteindelijk toch Djokovic die met 11-9 zegevierde. Baghdatis won vervolgens de derde en vierde set na in beide sets een break achter te hebben gestaan.

In de beslissende vijfde set ging het tot 5-5 gelijk op. De als vierde geplaatste Djokovic dwong met een erg mooie return een break af, waarna hij de partij naar zich toe wist te trekken.

Metal Gear Solid gaat binnenkort van zich laten zien

In juli gaat de alombekende Snake van Metal Gear Solid zijn twintigste verjaardag vieren ook al ziet de beste man er nu al jaren ouder uit. Met deze viering zal Konami op 26 juli 2007 enkele Metal Gear Solid-games opnieuw uitbrengen in Japan. Deze titels zullen in een speciale MGS-collectie uitgegeven worden. De collectie zal bestaan uit Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty en Metal Gear Solid 3: Snake Eater voor de PlayStation (1 en 2 dus). Ook zal het spel Metal Gear Solid: Portable Ops voor de PSP in de collectie zitten. Daarnaast zal de collectie ook nog eens de DVD's The Document of Metal Gear Solid 2 en Metal Gear Saga bevatten. Deze gehele collectie zal voor 6900 Yen over de toonbank gaan, dus zo'n 60 euro.De Metal Gear Solid-collectie

Voordat de MGS-collectie echt in de Japanse winkels zal verschijnen zal er op 24 juli ook een speciaal feest zijn voor het twintig-jarig bestaan van MGS. Op dat feest dat onderhand een persevent zal zijn, zullen nieuwe beelden van Metal Gear Solid 4 getoond worden. Tevens zal het spel echt gedemonstreerd gaan worden op de nieuwste console van Sony, de PlayStation 3 natuurlijk.

Maar wacht, dit is nog niet alles. De E3 zit er weer aan te komen en op dit event zal er een nieuwe trailer getoond worden van MGS 4 geheel in het Engels en met beelden van nieuwe omgevingen. Wij houden jullie natuurlijk op de hoogte.

Met dank aan King_of_Cubes, Cyberia18 en Nebo voor het submitten van dit nieuws.

NOS-enquête: Wielersport ongeloofwaardig

Uit een onderzoek van onderzoeksbureau Interview NSS in opdracht van de NOS, blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse bevolking de wielersport door alle dopingperikelen niet meer geloofwaardig vindt.

29 Procent van de ondervraagde personen bestempelt de wielersport wèl als geloofwaardig, terwijl 24 procent het niet weet of geen mening heeft.

Ondanks de dopingzaken gaat het merendeel van de ondervraagden de Tour de France gewoon volgen. 76 procent gaat evenveel kijken als ze altijd deden, 18 Procent is van plan minder te gaan kijken terwijl één procent juist meer gaat kijken.

Ikedia weg bij AZ

Pius Ikedia vertrekt bij AZ. De 27-jarige Nigeriaanse aanvaller had nog een contract tot medio 2010 in Alkmaar, maar na onderling overleg is deze verbintenis ontbonden.

Medio 2005 kwam Ikedia naar Alkmaar, maar de Nigeriaan slaagde er nooit in om een vaste basisplaats te veroveren. Het afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis voor RKC Waalwijk, maar ook daar voldeed hij niet aan de verwachtingen.

Federer naar halve finales

Roger Federer heeft zich geplaatst voor de halve finales van Wimbledon. De als eerste geplaatste Zwitser, op jacht naar zijn vijfde titel op rij in Londen, was met 7-6, 3-6, 6-1 en 6-3 te sterk voor Juan Carlos Ferrero.

Gisteren werd de wedstrijd bij een 5-5 stand in de eerste set gestaakt vanwege de regen. Federer, die daarvoor vijf dagen niet in actie was gekomen, werkte vandaag direct een breekkans weg. Hij won vervolgens simpel met 7-2 de tiebreak.

Ferrero bleef echter prima tegenstand bieden en wist zowaar de tweede set te winnen. Toen vond Federer het mooi geweest. De Zwitser schroefde het tempo flink op, en daar kon de Spanjaard geen antwoord op geven.

Uitslag 2e vrije training GP Engeland

Zojuist heeft Kimi Räikkönen de snelste tijd gereden in de tweede vrije training voor de GP van Engeland. De Scuderia Ferrari-coureur was bijna een halve seconde sneller dan teamgenoot Felipe Massa. Ralf Schumacher en Lewis Hamilton reden exact dezelfde tijd en zijn daarmee samen derde geworden.

Opvallendste detail aan de tweede training is dat Jenson Button deze aan zich voorbij heeft laten gaan. De Honda-coureur had teveel last van zijn rug. Button werd vervangen door reservecoureur Christian Klien, die de training afsloot met een 18de tijd. Over de ernst van Buttons blessure wordt vanavond meer duidelijkheid verwacht. Minstens net zo opvallend zijn de tijden die Toyota wist te noteren. Het Japanse team kon aardig meekomen en sloot de dag af met een derde en vijfde plaats.

McLaren Mercedes wist lang mee te doen om de snelste tijden, maar in het laatste deel van de training zakten Lewis Hamilton en Fernando Alonso af naar respectievelijk de vierde en zesde positie. Lewis Hamilton reed exact dezelfde tijd als Ralf Schumacher, maar werd toch als vierde geklasseerd omdat Schumacher deze tijd eerder wist te noteren.

Williams viel ook positief op, Nico Rosberg en Alexander Wurz werden zevende en achtste. Renault stelde teleur. Het team dat vorige week aangaf steeds sterker te worden kwam niet verder dan de elfde en twaalfde tijd. Christijan Albers wist teamgenoot Adrian Sutil achter zich te houden. Hij was ruim een halve seconde sneller dan de jonge Duitser. Sutil probeerde de tijd van Albers nog aan te vallen maar vergaloppeerde zich in Copse, waarna hij in de bandenstapel belande. Ook Giancarlo Fisichella, Heikki Kovalainen, Takuma Sato en Rubens Barrichello kenden een momentje op de baan, zij konden echter hun weg vervolgen.


De uitslag

#CoureurTeamTijdRonden
1Kimi RaikkonenFerrari1.20.63935
2Felipe MassaFerrari1.21.13830
3Ralf SchumacherToyota1.21.38134
4Lewis HamiltonMcLaren1.21.38139
5Jarno TrulliToyota1.21.46735
6Fernando AlonsoMcLaren1.21.61635
7Nico RosbergWilliams1.21.61940
8Alexander WurzWilliams1.21.65037
9Mark Webber Red Bull1.22.13731
10Anthony DavidsonSuper Aguri1.22.14340
11Heikki KovalainenRenault1.22.18942
12Giancarlo FisichellaRenault1.22.25739
13Robert KubicaBMW1.22.37241
14David CoulthardRed Bull1.22.42823
15Nick HeidfeldBMW1.22.48634
16Takuma SatoSuper Aguri1.22.48738
17Rubens BarrichelloHonda1.22.51139
18Christian KlienHonda1.22.83345
19Scott SpeedSTR1.22.84042
20Vitantonio LiuzziSTR1.23.10535
21Christijan AlbersSpyker1.23.11335
22Adrian SutilSpyker1.23.72030

Dikke dame begraven in kist 'type walvis'

Icoon OpmerkelijkDe nabestaanden van een Braziliaanse vrouw die onlangs overleed, zijn boos op de begrafenisonderneming die de uitvaart heeft geregeld. De 140 kilo wegende vrouw werd begraven in een kist met een nogal confronterende naam.

Na de begrafenis ontving de familie een rekening van de begrafenisonderneming. De lijkkist werd daarin 'type 002 walvis' genoemd. De nabestaanden vinden dit onnodig kwetsend en zijn van plan om de begrafenisonderneming voor de rechter te slepen.

De begrafenisonderneming geeft de maat van de kisten nu op een andere manier weer. Voortaan worden kisten voor dikkere mensen aangeduid met 'groot', 'groter' of 'extra groot'.

Complete hard- en softwarecijfers UK

De ELSPA heeft verkoopcijfers vrijgegeven voor zowel hard- als softwareverkopen in het Verenigd Koninkrijk. De cijfers zijn als volgt:

Software:

Platform2006 (M)2007 (M)Verschil (%)
GBA1.000.52-48
Xbox1.730.43-75
3601.363.14+131
NDS1.374.04+196
Cube0.200.04-80
Wii-1.57-
PS28.446.49-23
PS3-0.93-
PSP2.122.27+7
PC5.516.55+19
Totaal21.8726.01+19

Zoals je ziet zijn zowel Xbox als GameCube te verwaarlozen, veel winkels hebben daarom al vrijwel geen Xbox en Cube games meer in hun assortiment. De consoles die het meeste games verkopen zijn de PS2, 360 en de Nintendo DS. Wat opvalt is dat de Wii weinig software verkoopt in vergelijking met het aantal units van de Wii zelf.

Hardware:

Fabrikant2006 (M)2007 (M)Verschil (%)
Totaal 1.472.22+51
Nintendo34%53%
Sony44%34%
Microsoft22%12%
Handheld0.860.93+8
Sony42%28%
Nintendo58%72%
Homeconsole0.611.29+113
Nintendo1%40%
Sony46%39%
Microsoft52%21%

Zoals je kunt zien heeft Nintendo op zowel handheld als homeconsole gebied de eerste plek ingenomen. Vooral op gebied van homeconsoles is de sprong gigantisch, van één procent marktaandeel naar 40% in een jaar tijd.

Note, deze cijfers gaan over de eerste helft van 2006 en de eerste helft van 2007 en omvatten enkel de Britse data. Gegevens voor heel Europa zijn helaas niet beschikbaar.

'Coughlan kopieerde in copyshop'

Gisteren ginger al de geruchten dat Ferrari getipt zou zijn door iemand die buiten de F1 staat. Het Britse The Times weet te melden dat de zaak mogelijk aan het rollen is gebracht door een medewerker van een copyshop.

Coughlan zou de documenten die hij van Stepney zou hebben ontvangen gewoon in een copyshop gekopieerd hebben. Een medewerker van deze copyshop viel het op dat er 'vertrouwelijk' op de documenten stond samen met een Ferrari-logo. Deze medewerker van de copyshop zou uiteindelijk Ferrari hebben ingelicht.

Het zou gaan om documenten met gedetailleerde tekeningen van de F2007, over het proces in de Maranello-fabriek en over de toekomstvisie van Ferrari.

[Update] Geen prijsdaling PS3

Volgens GameDaily BIZ gaat de PS3 daadwerkelijk 100 dollar in prijs dalen. Dit zou volgende week al het geval moeten zijn in de VS. Dit zou te zien zijn in een advertentie van 'Circuit City':


Óf, en zo ja wanneer dit in Europa gaat gebeuren is nog niet bekend. Er is nog steeds niks bevestigd door Sony.

Update 15:45u

Zoals enkele users in de reacties al hebben gezegd is de prijsdaling enkel een actie van de betreffende winkel. Een officiële prijsdaling zit er nog niet in aldus Sony:At present we have no plans

Ex-hoer wil film over seks met Hugh Grant maken

Icoon ShowbizzFilmster Hugh Grant gaat nog eens pijnlijk herinnerd worden aan zijn uitspatting in Los Angeles met het toenmalige Amerikaanse straathoertje Divine Brown, alias Stella Marie Thompson. In 1995 pikte Grant de prostituee op en liet zich in zijn auto oraal bevredigen.

Een toevallige politiecontrole zorgde ervoor dat de hele wereld Grant de volgende dag op een politiefoto kon aanschouwen. Grant werd veroordeeld tot een boete van 1.180 dollar en twee jaar voorwaardelijk. Zijn relatie met model/actrice Liz Hurley kwam er door op een laag pitje te staan. Later ging het stel uit elkaar.

De inmiddels 37-jarige Stella Marie is nu van plan een film te gaan maken van het incident. Ze verdiende indertijd al een fortuin door haar verhaal te verkopen aan de media. ''Iedereen wil weten waarom Hugh seks wilde met een prostituee! Ze kan haar vermogen verdubbelen door deze film'', aldus een niet nader genoemde bron.

Ze sloeg overigens al eerder een slaatje uit de affaire met de in 1996 opgenomen seksfilm 'Sunset and Divine' (ook bekend als 'Taken for Granted'), een porno-docudrama over het gebeuren. Regisseur daarvan was pornolegende Ron Jeremy.


1995

GRAW 2 singleplayer demo

Gisteren is de single player demo van Ghost Recon Advanced Warfighter 2 voor de PC online gezet. In de demo zal je één van de singleplayer missies kunnen spelen. De demo weegt maar liefst 1.77GB.

Mirrors:
GamersHell
Clubic
JeuxVideo
WorthPlaying
AusGamers
GameWorld
BoomTown
GameArena

De system requirements:
OS: Windows® XP/Vista
Processor: 2.0 GHz Pentium® IV of AMD Athlon" (2.8 GHz Pentium IV or AMD Athlon aanbevolen)
RAM: 1 GB (1024MB)
Videokaart: 128 MB DirectX® 9.0c/ Shader Model 2.0-ondersteunende videokaart (256MB videokaart aanbevolen)
Geluidskaart: DirectX 9.0c-ondersteunend
DirectX Versie: DirectX 9.0c (bijgeleverd)
Schijfruimte: 5.0 GB


Spaanse vrouw overvallen door echtgenoot

Icoon BizarEen Spaanse vrouw in de stad Valencia die het masker van haar aanvaller aftrok, zag tot haar grote verbazing dat het haar eigen man was. Dat hebben Spaanse media vandaag laten weten.

De vrouw dacht dat de man die de bakkerij waar zij werkt binnenstormde, een overvaller was. Ze zei tegen hem dat hij de kas leeg kon halen, maar in plaats daarvan kneep hij haar keel dicht.

Het slachtoffer deed alsof ze dood was, maar hij bleef haar schoppen. Terwijl zij kreunde van de pijn, probeerde hij haar opnieuw te wurgen. In de worsteling die daar op volgde, trok ze zijn masker af en zag tot haar schrik de vader van haar kinderen.

Het stel was verwikkeld in een echtscheidingsprocedure. Agenten hebben de man gearresteerd, aldus de Spaanse krant El Pais.

Belgisch koningshuis in opspraak

Icoon BuitenlandsNoël Vaessen, een vroegere adviseur van prins Laurent, brengt volgende week een boek uit waarin hij de koninklijke familie compleet de grond in boort. 'Een prinselijk proces' heet het boek, en het verwijst naar de rechtszaak naar aanleiding van het gesjoemel met geld van de marine, waarmee ook de villa van prins Laurent gerenoveerd zou zijn. In zijn boek hangt Vaessen een niet al te fraai beeld op van de koninklijke familie, die wereldvreemd en belust op geld en macht zou zijn.

Vaessen onthult onder meer dat prins Laurent en zijn vader helemaal niks met elkaar gemeen hebben, op hun liefde voor snelle auto's na. De twee zouden elkaar zelfs wantrouwen en Laurent zou zijn vader zelfs heimelijk afluisteren.

In zijn boek verwijst Vaessen ook nog naar een dodelijk ongeval in de Ardennen in 1972, waarbij koning Albert, toen nog prins, betrokken was. Volgens Vaessen gaat het gerucht dat prins Albert de chauffeur was, maar dat hij voor de vaststellingen iemand anders liet plaatsnemen achter het stuur. De twee andere personen die betrokken waren bij het ongeval, en die ervoor veroordeeld werden, ontkennen dat echter formeel.

Het gerucht dat toenmalig prins Albert betrokken was bij het ongeval circuleert al jaren in de omgeving van Stavelot. Vaessen beweert dat prins Laurent, van wie hij vroeger de adviseur was, hem het verhaal vertelde.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Amerikaanse zusjes ontvoeren buurjongetje

Icoon OpmerkelijkTwee Amerikaanse zusjes van 10 en 12 jaar oud zijn gearresteerd omdat ze hun 1-jarige buurjongetje ontvoerd hebben. Ze eisten 200.000 dollar losgeld.

De zusjes waren donderdag bij hun buren binnengeslopen toen hun buurvrouw een dutje deed. Ze namen haar kind mee en lieten een waarschuwingsbrief achter: als de ouders hun zoontje levend terug wilden zien, mochten ze de politie niet inschakelen en moest er 's avonds 200.000 dollar op het bankstel liggen. Werd aan deze eisen voldaan, dan zou het kind weer veilig thuis worden bezorgd, zo stond in de brief die ondertekend was met 'de kidnappers'.

De zusjes werden betrapt toen hun moeder ze met het jongetje aantrof. Moeder zocht het telefoonnummer van de buren op. Ondertussen ging de 12-jarige naar de buurvrouw om haar te vertellen dat het idee afkomstig was van haar 10-jarige zusje.

De buurvrouw haalde haar zoontje meteen op en waarschuwde de politie. Die bracht de zusjes naar een bureau voor jeugddelinquenten. "Ik weet dat ze erg jong zijn, maar ze moeten van hun fouten leren", aldus de buurvrouw ter verdediging van het inschakelen van de politie.

Poolse familie jat compleet dak

Icoon BizarEen Poolse familie maakte zich zoveel zorgen over de overstromingen, dat ze besloten om hun eigen dak te stelen. "De familie woont op de benedenverdieping van een appartementenblok. Ze zijn erg bezorgd om overstromingen en dachten dat te kunnen voorkomen als er geen dak meer op hun gebouw stond. En dus stalen ze het dak", zei een woordvoerder van de politie. De bezorgdheid is niet helemaal onterecht: het regent ook al behoorlijk in Oost-Europa.

De zeer opmerkelijke diefstal vond plaats in het stadje Bytom, gelegen in het zuidwesten van Polen. Bytom wordt de laatste tijd geplaagd door diefstallen. Zelfs regenpijpen, lichtschakelaars, dakgoten en radiatoren waren niet meer veilig. Er werd van alles gejat uit openbare ruimtes. "Diefstallen zijn zo’n probleem dat als ze niet stoppen er binnenkort niets meer van het stadje overblijft", vertelde de politiewoordvoerder.

Nu de vakantieperiode aangebroken is, zijn ook scholen en huizen van vakantiegangers een geliefd doelwit. Er werd zelfs een grote politiemacht ingezet om de diefstallen een halt toe te roepen nadat een commissaris had geklaagd dat er werkelijk niets meer veilig was. Blijkbaar is ook niks meer veilig, als je er zelfs erin slaagt om een compleet dak te jatten.

Nadal naar halve finales Wimbledon

Rafael Nadal heeft zich weten te plaatsen voor de halve finales op Wimbledon. De Spaanse gravelkoning was op het Londense gras met 7-6 (1), 6-4 en 6-2 te sterk voor de Tsjech Tomás Berdych.

In de eerste set wist de Tsjech een vroege break van Nadal snel ongedaan te maken. Daarna had hij het betere van het spel. Berdych wist Nadal met verwoestende opslagen en keiharde forehands onder druk te zetten. De Spanjaard wist er met veel pijn en moeite alsnog een tiebreak uit te slepen. Daarin was Nadal superieur en hij won die met 7-1.

In het tweede en derde bedrijf ging Nadal steeds beter serveren en hij wist ook weer in de rally's te domineren. In beide sets legde Nadal met een vroege break de basis voor de winst.

GL wil media-educatie op school verplichten

GroenLinks zal meteen na de zomer met een initiatiefwet komen die scholen verplicht kinderen te leren hoe ze moeten omgaan met de media. Kamerlid Tofik Dibi zal de initiatiefwet om scholieren 'mediawijs' te maken na het zomerreces publiceren.

Als het aan GroenLinks ligt krijgen alle jongeren op de basisschool en het voortgezet onderwijs het vak media-educatie om te leren hoe beelden en informatie tot stand komen. De partij wil dat alle jongeren leren ''om weerbaar en goed geïnformeerd hun weg te vinden in de complexe informatiemaatschappij.'''

Dibi stelt daarom voor dat media-educatie wordt opgenomen als kerndoel in het basis- en voortgezet onderwijs. Dat betekent dat alle scholen daar aandacht aan moeten besteden. Dibi: ''Laat kinderen bijvoorbeeld hun eigen foto bewerken, zodat ze zelf zien hoe gemanipuleerd veel beelden zijn. Of bespreek met hen welke commerciële bedoelingen reclamemakers en sommige websites hebben.''

Volgens GroenLinks is een wettelijke plicht noodzakelijk. Het wetsvoorstel legt niet het aantal lesuren of het lesmateriaal vast, maar het verplicht school aandacht te besteden aan media-educatie. Onderwijsinstellingen zijn vrij in de wijze waarop ze dit invullen en uitwerken. Volgens Dibi besteedt Nederland internationaal gezien weinig aandacht aan media-educatie: ''Het is hoog tijd om die achterstand in te lopen.''

IJscoman dealde marihuana

IJsje?Een ijsverkoper in de Amerikaanse staat Michigan is gearresteerd omdat hij naast ijsjes ook stiekem drugs verkocht. Dit werd vandaag door diverse Amerikaanse media bekend gemaakt. Na diverse tips binnengekregen te hebben over de ijsco-dealer, ging de politie poolshoogte nemen.

Een woordvoerder van de politie vertelde dat het geen probleem was om de man aan te houden: "Van een afstand kon je al ruiken dat er niet alleen ijs, maar ook marihuana werd verkocht." Bij een inspectie van de ijscokar trof de politie diverse verpakkingen met marihuana in het dashboard aan. De man zit nog steeds vast. De straf die de ijsco-dealer zal krijgen is nog onbekend.

'Zenden naar Olympique'

Boudewijn Zenden verhuist zo goed als zeker naar Olympique Marseille. Alleen een negatieve medische keuring kan hem nog tegenhouden.
Zenden mag transfervrij vertrekken bij Liverpool. De speler mocht nog wel meedoen in de verloren Champions league finale tegen AC Milan maar hij kwam niet voor in de toekomstplannen van trainer Rafael Benitez. Als Zenden door de medische keuring heen komt wacht hem een contract voor twee jaar bij Marseille.

Alle 189 renners hebben getekend

Alle wielrenners, die morgen van start gaan bij de Tour de France, hebben de door de internationale wielerunie opgestelde antidopingverklaring ondertekend.

Michael Rasmussen van Rabobank, de laatste twee jaar winnaar van de bergtrui, zette als laatste van de 189 Tourrenners zijn krabbel. De organisatie van de Tour de France had verklaard dat ze renners, die weigerden te tekenen, uit de ronde zouden weren. Verschillende wielrenners hadden bezwaren, maar zijn uiteindelijk toch gezwicht.

20 jaar en tbs voor moord op Suzanne Wisman

Icoon JustitieDe 46-jarige Henk van D. uit Nieuw-Buinen is vanmiddag door de rechtbank in Assen veroordeeld tot 20 jaar celstraf én tbs. Tegen hem was twee weken geleden 30 jaar met tbs geëist.

Van D. is schuldig bevonden aan de verkrachting en moord op de 12-jarige Suzanne Wisman uit Tweede Exloërmond. Hij reed op 12 december 2006 haar in Valthermond expres over met zijn camper nadat hij haar seksueel misbruikt had.

'Pedo'
Van D. kwam twee weken terug in de rechtszaal met een onsamenhangend verhaal dat strijdig was met verklaringen die hij eerder bij de politie aflegde. Vooral de bewering van de verdachte dat Suzanne allerlei handelingen min of meer vrijwillig uitvoerde, wekte toen emotionele reacties op bij een groot deel van het publiek.

Uit zichzelf verklaarde Van D. veertien dagen geleden weinig in de rechtszaal. Het antwoord op de vraag waarom hij zo boos was op Suzanne, nadat hij haar verkracht had, kwam pas toen zijn advocaat hem daarnaar vroeg. ''Ze schold me uit voor pedofiel'', aldus Van D.

Door dat woord ging hij door het lint. Hij sloeg het kind in het gezicht en trapte haar naar eigen zeggen in de ribben, waarna hij haar aan haar sjaal over de grond sleurde. Uiteindelijk overreed hij haar twee keer, waardoor ze om het leven kwam.

Ecclestone sluit Grand Prix in Londen uit

Bernie Ecclestone heeft gezegd dat er geen Grand Prix door de straten van de Londen komt. De grote baas van de Formule 1 zei dat de opbrengsten niet opwegen tegen de kosten.

Voor het circuit van Silverstone is dit goed nieuws, zij hopen nog steeds het in 2009 aflopende contract te verlengen. Ecclestone is geen fan van dat circuit vanwege de verouderde faciliteiten en de matige bereikbaarheid.

Ecclestone heeft wel de mogelijkheden bekeken van een Grand Prix in Londen en er zelfs met burgemeester Ken Livingstone over gepraat. Hij heeft echter besloten het ambitieuze plan te laten varen. “Het zou simpelweg gewoon te veel kosten. De stad zou zo’n zes weken overhoop gehaald worden. Hoe mooi het plan ook was, ik heb nooit echt geloofd in de haalbaarheid. Een Grand Prix in Londen behoort niet tot de mogelijkheden.”

Sheffield stapt naar Hoge Raad

Sheffield United legt zich nog steeds niet neer bij de degradatie uit de Premier League. De club heeft vandaag bekend gemaakt dat het naar de Hoge Raad zal stappen om er nogmaals voor te pleiten dat rivaal West Ham United wegens het overtreden van de transferregels wordt veroordeeld tot een puntenaftrek. Door die puntenaftrek zou niet Sheffield, maar West Ham de Premier League moeten verlaten.

De hele affaire draait om de transfers van de Argentijnen Carlos Tévez en Javier Mascherano naar West Ham. In het contract van de twee spelers was een derde partij opgenomen, die invloed zou kunnen hebben op de besluiten en prestaties van de club. Volgens de regels van de Engelse Premier League is dat verboden. West Ham kreeg daarvoor een boete van ruim 8 miljoen euro opgelegd, maar ontliep puntenaftrek.

Tevez speelde daarnaast een belangrijke rol in het slot van de competitie, waarin West Ham United degradatie voorkwam door zeven van hun laatste negen wedstrijden te winnen. In die periode wist Tévez zes keer te scoren.

Sheffield werd eerder deze week nog in het ongelijk gesteld door een arbitragecommissie van de Premier League. "Maar ik geloof nog steeds dat we een zaak hebben," aldus de voorzitter van Sheffield, Kevin McCabe. "Nu verlaten we de sporttribunalen en gaan we naar de Hoge Raad."

[Upd]Drenthe onderhandelt met Real Madrid

Real Madrid heeft donderdagavond tijdens een ontmoeting in Den Haag de onderhandelingen met Royston Drenthe geopend. Technisch directeur Pedrag Mijatovic vloog gisteren naar Nederland om met Drenthe’s zaakwaarnemer André Wasiman te onderhandelen.

Drenthe heeft in de Kuip nog een contract voor vier seizoenen, dus er zal een grote afkoopsom op tafel gelegd moeten worden. De Spaanse landskampioen heeft, naar verluidt, miljoenen over voor de middenvelder van Feyenoord. Bij de 'Koninklijke' kan de ster van het afgelopen jeugd-EK een contract voor vijf seizoenen tekenen, waar hij in die periode in totaal acht miljoen euro aan salaris zal opstrijken.

Mocht het tot een overstap komen, dan heeft Feyenoord met de komst van Nuri Sahin al ingespeeld op het vertrek van Drenthe.

Update
De zaakwaarnemer van Drenthe heeft het verhaal over onderhandelingen als 'onzin' bestempeld en ontkent met klem dat hij deze week een gesprek gehad heeft met Predrag Mijatovic.

Zeven jihadronselaars opgepakt

JustitieAfgelopen jaar november heeft Justitie zeven moslims opgepakt die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan het werven voor de jihad. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het bericht bevestigd tegenover Elsevier.nl dat er vandaag melding van maakt.

De verdachten, hoofdzakelijk van Marokkaanse komaf, zouden vooral hebben geronseld rond de omstreden El Tawheed-moskee in Amsterdam-West en de al even omstreden As-Soennah moskee in Den Haag. Beide islamitische gebedshuizen staan bekend als broedplaats van moslimfundamentalisten. De Amsterdamse El Tawheed kwam onder meer in opspraak omdat er radicale boeken werden verkocht waarin werd opgeroepen homo's van hoge gebouwen te gooien. Over de Haagse As-Soennah moskee hebben we het op FOK! al vele keren gehad.

Tegen één verdachte is de zaak geseponeerd. De overige verdachten staan binnenkort voor de rechter wegens het ronselen voor de jihad (heilige strijd tegen de vijanden van de islam). Een aantal verdachten is in afwachting van die rechtszaak vrijgelaten. Op het werven voor 'vreemde krijgsdienst of gewapende strijd' staat volgens artikel 205 van het Wetboek van Strafrecht een gevangenisstraf van maximaal 4 jaar.

Astana boos op UCI

Astana gaat een woedende brief naar de internationale wielerunie UCI sturen. Anne Gripper, antidopingdirectrice van de UCI, zei twee weken geleden dat er zes renners in de gaten worden gehouden vanwege hun bloedwaarden. Ze sprak over 'men in black', waarmee ze naar de Astana-renners wees.

Pat McQuaid, de voorzitter van de UCI, de internationale wielerunie, zei in Le Journal du Dimanche dat een Tourzege van Alexandre Vinokourov ongeloofwaardig zou zijn. McQuaid wees daarmee naar het nieuws dat 'Vino' werkt met de omstreden arts/trainer Michele Ferrari.

"Zonder bewijzen valt de UCI ons aan. Dit heeft niets te maken met hun werk als regering van de wielersport", aldus de manager van Astana, Marc Biver.

Stam over tien maanden met pensioen

Jaap Stam heeft in een gesprek met het Algemeen Dagblad gezegd dat hij niet terug zal komen op zijn beslissing om aan het eind van komend seizoen te stoppen.

“Ik ben nu bijna 35, een moment om eens goed na te denken. Dan moet je voor jezelf kiezen”, aldus de verdediger van Ajax. “Het is fantastisch om te voetballen, dat vind ik nog steeds. Maar het brengt ook allerlei verplichtingen met zich mee.”

'UFO's verdringen zich boven Groningen'

X-factorNiburu, een organisatie uit Zuidlaren die zich bezighoudt met onder meer vliegende schotels en ander nieuws uit de kosmos, vindt het vreemd dat de media geen aandacht besteden aan de vele UFO's die boven Groningen gespot worden. Een woordvoerder van het UFO-meldpunt zei dat deze week in een interview met het Dagblad van het Noorden.

Vanuit de provincie Groningen zijn de afgelopen maanden namelijk al enkele honderden meldingen binnengekomen van mensen die vermoeden een UFO te hebben gezien. Het zou om een ware 'hausse' gaan. Vooral boven Winschoten, Hoogezand en Hoogkerk worden UFO's gezien. Het zou meestal gaan om ''witte bollen'' en ''zigzaggende'' objecten.

Ook in de rest van Nederland worden geregeld UFO-meldingen gedaan, maar Groningen spant de absolute kroon, aldus Niburu.

De site meldt in ooggetuigenverslagen: ''Maandagavond is door verschillende getuigen in de omgeving Hoogezand een groot object gezien.'' Een van deze getuigen verklaarde: ''Dit object was meer dan een kilometer groot. Het veranderde steeds van kleur en vloog toen langzaam weg over Groningen. Veel lager vloog een formatie wit-oranje bollen die af en toe in het niets leken te verdwijnen.'' Zondagavond kwamen meldingen binnen uit Hilversum met foto's van een formatie witte bollen wat steeds veranderde. In Beverwijk, Geleen, Krommenie en Alkmaar werden soortgelijke meldingen gedaan.

De woordvoerder geeft aan dat de vele meldingen boven Groningen komen doordat ''er een aanvliegroute is boven het Noorden. Ze kunnen daar gemakkelijk landen. Er is ruimte. Zo heb ik het tenminste gehoord bij Niburu. Het is onderzocht. Waar ze precies vandaan komen weet ik niet. In ieder geval uit de kosmos.'' Amateurvideobeelden van afgelopen 19 juni op YouTube tonen een lichtpuntje tegen een donkere hemel boven Winschoten.


Charisteas naar FC Nürnberg

Angelos Charisteas verruilt Feyenoord voor FC Nürnberg. De spits, die in de zomer van 2006 van Ajax overkwam, voldeed niet aan de verwachtingen die aan hem werden gesteld. In 28 wedstrijden wist de Griek slechts negen maal te scoren.

"Ik weet dat de club al langer interesse in mij had. Omdat de club vorig jaar zo succesvol was, en gezien mijn situatie bij Feyenoord op dit moment, was dit voor mij geen moeilijke keuze. Prettig vind ik het ook dat Tomás Galásek, die ik nog ken van Ajax, ook in Nürnberg speelt," aldus de Griek, die eerder in Duitsland voor Werder Bremen speelde.

Baby met vier benen geboren

Icoon ShockingEen moeder in het noordoosten van Zuid-Afrika is bevallen van wel een heel bijzondere baby. Haar baby heeft namelijk vier benen. “Het gaat om een zeer zeldzaam geval, wij hebben dit sinds minstens tien jaar nooit meer gezien in de provincie”, dat zegt de woordvoerder van het de afdeling gezondheid van de provincie Mpumalanga.

Dit soort afwijkingen komen sporadisch bij mensen en dieren voor. In 2003 werd een soortgelijk geval in Zambia opgetekend.

Motoren officeel in PGR4

Met de komst van de boxart van Project Gotham Racing 4 was de kogel al een beetje door de kerk, maar Bizzare Creations moest het alsnog officieel bevestigen. Er zullen namelijk definitief motoren gaan zitten in PGR4, welke ook het nieuwe thema "iconic" mee gaat krijgen.

De motoren zullen ongeveer een kwart van de 130 kiesbare voertuigen vormen, waarbij alle grote namen als Honda en Ducati gewoon vertegenwoordigd zullen zijn. Je kunt ook 'wheelies' gaan trekken om bij de 'stoppie' je handen uit te gooien door op A te drukken. Dit zal waarschijnlijk nodig zijn om de, voor de serie bekende, Kudo's te vergaren.

Argentinië poulewinnaar na zege

Argentinië is als eerste geëindigd in groep C van de Copa America. De Argentijnen wonnen hun laatste poulewedstrijd tegen Paraguay met 1-0. De Paraguyanen hadden zich, net als Argentinië, al geplaatst voor de kwartfinales.

In de 79e minuut scoorde invaller Javier Mascherano het enige doelpunt. Hij pikte een 'afvallende' bal op en vond met een bekeken schot de uiterste hoek. Door de overwinning moet Argentinie het nu opnemen tegen Peru en neemt Paraguay het op tegen Mexico.

Sijsling krijgt wildcard Siemens Open

Igor Sijsling heeft de laatste wildcard gekregen voor de Siemens Open. De 19-jarige Amsterdammer is daarmee de vijfde Nederlander in het challengertoernooi dat aankomende maandag in Scheveningen van start gaat.

De andere Nederlandse deelnemers zijn Raemon Sluiter, Robin Haase, Peter Wessels en Thiemo de Bakker. De Slowaak Dominik Hrbaty is in de badplaats als eerste geplaatst. Het prijzengeld van de Siemens Open is dit jaar verhoogd van 25.000 naar 100.000 dollar.

AZ gunt Arveladze transfer

AZ gunt aanvoerder Shota Arveladze een andere club, waar hij kan afbouwen. De Alkmaarders hebben de Georgiër een week langer vakantie gegegeven om te onderhandelen met andere clubs.

"Shota heeft de afgelopen seizoenen zo veel betekent voor AZ dat hij een chique uitgeleide verdient", aldus een woordvoerder van de Alkmaarders.

De 34-jarige aanvaller, die in 2005 naar AZ kwam, heeft zelf aangegeven dat hij het rustiger aan wil doen omdat de fysieke belasting hem steeds zwaarder valt. "Maar hij hoeft niet weg van ons. Arveladze heeft ook nog een contract voor een jaar. Mocht hij er niet in slagen een andere club te vinden, dan is hij meer dan welkom bij ons."

SOCOM: Confrontation in drie screens

Sony presenteerde deze week drie nieuwe screenshots van de komende SOCOM game. Confrontation is het vierde deel uit de serie en zal zich focussen op de online gameplay. Tot 32 spelers kunnen tegelijk strijden en er is clan support beloofd, onder andere in de vorm van klassementen en toernooien. De game zal te downloaden zijn via de Playstation Store, waarschijnlijk vanaf dit najaar.Geldregen in Duitsland

Icoon EconomieIn Duitsland werd een automobilist plezierig verrast toen er geld uit de hemel kwam vallen. De vrouw bedacht zich geen moment en ging volop remmen. Vervolgens raapte ze een flink bedrag op en gaf het aan de politie.

De 24-jarige vrouw zag het geld naar beneden vallen in haar achteruitkijkspiegel, zette haar auto aan de kant en probeerde al het geld te verzamelen”, zei een woordvoerder van de politie. De plaats van het ‘incident’ en het exacte bedrag werd niet bekendgemaakt door de politie in de hoop dat ze meer te weten komt over waar het geld vandaan komt.

Uitslag 1e vrije training GP Engeland

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd gereden tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Engeland. Hij wist Kimi Räikkönen en Felipe Massa voor te blijven. Fernando Alonso en Nico Rosberg maakten de top vijf compleet.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 L. Hamilton McLaren 1:21.10024
2 K. Räikkönen Ferrari 1:21.21126
3 F. Massa Ferrari 1:21.28526
4 F. Alonso McLaren 1:21.67521
5 N. Rosberg Williams 1:22.00624
6 R. Kubica BMW 1:22.10725
7 N. Heidfeld BMW 1:22.17613
8 A. Wurz Williams 1:22.21623
9 R. Schumacher Toyota 1:22.87821
10 R. Barrichello Honda 1:22.95627
11 J. Trulli Toyota 1:23.03026
12 A. Davidson Super Aguri 1:23.03724
13 H. Kovalainen Renault 1:23.09925
14 G. Fisichella Renault 1:23.17921
15 J. Button Honda 1:23.51717
16 T. Sato Super Aguri 1:23.54818
17 M. Webber Red Bull 1:23.56421
18 D. Coulthard Red Bull 1:23.61815
19 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:23.85420
20 A. Sutil Spyker F1 1:23.95425
21 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:24.15423
22 C. Albers Spyker F1 1:24.17230

Kleuter wil McDonalds en belt 911

Icoon OpmerkelijkEen vierjarig meisje in het Amerikaanse Chicago had zo’n trek in McDonald’s dat ze in de maand juni maar liefst 287 keer het alarmnummer belde. Medewerkers van de 911-centrale: "We vroegen haar waarom ze belde, waarop ze antwoordde dat ze McDonald's wilde." De kleuter belde zonder dat haar moeder het wist.

Omdat het de medewerkers van de centrale in eerste instantie niet lukte om de precieze locatie van de kleuter te traceren bedachten ze een slimme list: "We beloofden een McDonald's maaltijd te komen brengen als ze ons haar adres gaf. Daarop liet het meisje weten waar ze woonde.". Het meisje kreeg niet de beloofde maaltijd, maar werd getrakteerd op een bezoekje van de politie.

Dode in basisschool Enschede

Icoon PolitieIn Enschede is vanochtend een dood persoon aangetroffen in de openbare basisschool 'Het Stadsveld'. Schooldirecteur Gerrit Wunderink heeft het bericht bevestigd.

De politie is bezig met onderzoek in het gebouw aan de B.W. Ter Kuilestraat. Ze zeggen later vandaag met een verklaring te komen.

Het slachtoffer is een 56-jarige man uit Enschede die werkzaam was als schoonmaker. Hij werd aangetroffen in een plas bloed door een leraar die als eerste op school kwam. De politie gaat uit van een misdrijf.

Reinigen darkroom 'ongepaste werkstraf'

Icoon PolitiekMarokkaanse Nederlanders die homo's belagen moeten niet als werkstraf te werk worden gesteld in zogenoemde darkrooms. Dat heeft minister Hirsch Ballin van Justitie laten weten na een voorstel in die richting van PVV-Kamerleden Geert Wilders en Hero Brinkman.

Wilders en Brinkman wilden een dergelijke straf naar aanleiding van het bericht over vooralsnog onbekende Marokkanen die een homoseksuele man in Amsterdam in het water hadden gegooid. Vervolgens had de man enkele uren moeten rondzwemmen terwijl zijn belagers stokken en takken naar hem gooiden.

Hirsch Ballin heeft de PVV laten weten het incident ''uiteraard onaanvaardbaar'' te vinden en zegt dat alles wordt gedaan om de daders op te sporen. Darkrooms - plekken in uitgaansgelegenheden waar homo's ongegeneerd seks met elkaar kunnen hebben - verplicht schoonmaken als straf, dat gaat de CDA-bewindsman te ver. Bovendien worden aard en locatie van eventuele werkstraffen bepaald door de reclassering, legt hij uit.

Toeval redt levend begraven baby

Icoon ShockingEen baby van twee dagen oud die in het zuiden van India levend was begraven is gisteren bij toeval gered. Een boer die op zijn tractor voorbijkwam zag het handje van de baby uit de grond steken . Het meisje dat nog nooit gevoed leek te zijn, werd naar een ziekenhuis in de deelstaat Andhra Pradesh gebracht en maakt het inmiddels redelijk volgens de politie.

Omdat de vele arme gezinnen in India de bruidsschat, die betaald moet worden bij het huwelijk van een dochter, niet kunnen opbrengen, willen ze liever zoons dan dochters. Het gebeurt vaker dat meisjes levend begraven worden in India.

Het meisje was door haar grootvader en zijn broer begraven, overigens mét instemming van de moeder van de baby. Beide mannen zijn gearresteerd. De vader was op zoek naar werk in aangrenzende deelstaat Maharashtra en wist nergens van.

De grootvader, die zelf zeven dochters heeft, 'vreesde dat hij de last van acht vrouwen in de familie niet zou kunnen dragen', verklaarde politiewoordvoerder Charu Sinha.

Met dank aan Super7fighter voor de submit.

Slachtoffer ongeval Bunskoek boos

De 21-jarige Amsterdammer George de Gruijl die vorig jaar door RTL Boulevard-presentatrice Daphne Bunskoek van zijn scooter werd afgereden, is boos op Daphne. Haar verzekeraar eist namelijk ruim 5.000 euro van hem wegens de schade aan Bunskoeks auto. Tegenover dagblad De Pers zeggen Gruijl en zijn familie zich ernstig vergist te hebben in Bunskoek.

Na het ongeluk lag George twaalf dagen in coma, lijdt hij aan geheugenverlies en is hij doof aan zijn linkeroor. Naar eigen zeggen verdient hij maar 600 euro per maand in de haven en kan hij de claim nooit betalen.

Indertijd werd al duidelijk dat Bunskoek weinig blaam trof aan het ongeluk. George reed op een onverzekerde scooter door rood licht. Over dat laatste bestaat overigens geen onomstotelijke zekerheid. De politie beweerde na het ongeval in ieder geval dat Bunskoek door groen licht reed toen ze de scooter ramde. Dat gebeurde toen ze op de Europaboulevard in Amsterdam de A10 opdraaide in haar BMW 735i.

Moeder De Gruijl is verbolgen over het gedrag van Bunskoek. In de weken na het ongeluk kwam Bunskoek drie keer op bezoek in het Amsterdamse VU-ziekenhuis. ''Wij hebben als mensen met elkaar gepraat. Wij hebben dit allebei niet gewild. Daphne bood zelfs haar hulp aan, maar nu blijkt dat het allemaal schijn is geweest. Dat beeld raak je nooit meer kwijt.''

Bunskoek laat in een reactie weten niets te weten over de claim. ''Ik heb mijn verzekeraar geen opdracht gegeven geld bij die mensen weg te halen. Maar wij hoeven nou ook niet te doen alsof het een jongen uit de getto's van Brazilië is die voor zijn moeder eten moest halen op zijn brommertje. Maar ja, als ze geen geld hebben, kunnen ze het niet betalen.''Zie ook: Video-interview via De Pers

Met dank aan voor de submit.

Man breekt in om naar het toilet te gaan

Icoon Domme criminelenEen 22-jarige man uit Den Haag die nodig naar het toilet moest, besloot dat het niet zo verstandig was om te wildplassen. Daar staat namelijk een boete op. De man brak vervolgens in in een woning zodat hij daar even naar het toilet kon.

De man drong donderdagavond rond 23.00 uur een woning aan de Schoolstraat binnen. De bewoner van de woning betrapte hem op heterdaad en waarschuwde de politie. De man verklaarde tegenover de agenten dat hij een plaats zocht om te kunnen plassen.

Moslimstagiair verwijderd om uitdragen geloof

Icoon BinnenlandsHet openbare Leidsche Rijn College in Utrecht heeft een islamitische stagiair verwijderd omdat die te actief zijn geloof zou uitdragen. Gisteren behandelde de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) de zaak die de scholier had aangespannen. De commissie doet haar uitspraak over ongeveer acht weken.

Binnen de school waren klachten van leerlingen over het door de scholier ongevraagd geven van informatie over de islam. Ismaël Ait Takassit, van Marokkaanse afkomst, vindt de beschuldigingen onterecht. "Ik mocht het er niet te veel en niet ongevraagd over hebben. Dat is ook niet gebeurd, maar er waren juist veel vragen bij de leerlingen. Omdat ik islamitische opleidingen volg en in de moskee als inval-imam actief ben, kan ik daar goed antwoord op geven." Een andere leerlinge heeft geklaagd dat de scholier bepaalde moskeeën goed of slecht noemde. Ook daar is de scholier het niet mee eens. "Er is alleen gesproken over stromingen in de islam, niet over wat goede moskeeën zijn."

Ait Takassit volgt een tweejarige opleiding tot onderwijsassistent aan het ROC Midden Nederland. Hij hangt een orthodoxe stroming van de Islam aan, draagt een lange baard en geeft vrouwen geen hand. Na eerder bij een andere school zijn stage te hebben afgebroken omdat hij zich er niet thuis voelde en een andere school waar hij niet terecht kon, is hij nu dus ook bij een derde school niet meer welkom.

Met dank aan dennisdotcom voor de herschreven submit.

Brandweerman in bikini aangehouden

Icoon WeirdIn de Amerikaanse staat Ohio is kortgeleden een brandweerman gearresteerd omdat hij onder invloed reed. Bij zijn aanhouding bleek dat hij enkel gekleed was is een bikini en dat hij een pruik droeg. De man zei onderweg te zijn naar verkleedwedstrijd in een bar in Dayton. Met deze wedstrijd kon hij ruim achtduizend euro winnen.

De politie trof in de auto van de man, naast lege bierblikjes, ook een sporttas met daarin pruiken, bikini’s en laklaarzen aan. De man had volgens de politie meer dan twee maal de alcohollimiet overschreden.

Gisteren moest de brandweerman voor de rechter verschijnen. Hij staat de komende twee jaar onder toezicht van de reclassering, moet een verplichte cursus volgen en mag ook nog een boete betalen.

'Reden martelmoord kindermisbruik'

Icoon MisdaadDe reden dat Wouter A. en Jeffrey van S. de 28-jarige Rotterdammer Björn Jue hebben doodgemarteld in de woning van A. in Pernis is dat Jue zijn eigen 5-jarige zoontje seksueel zou hebben misbruikt, zo schrijft De Telegraaf vandaag. De deze week opgepakte ex-vriendin van Jue, Marian D., was één van degene die door Jue zou zijn uitgenodigd deel te nemen aan verkrachtingen van het jochie.

Marian D. stapte naar verluidt naar de politie, maar vertelde ook aan A. en S. het verhaal. Dit duo, dat Jue eerder van zijn geld probeerde te beroven en met hem een hennepkwekerij aan het opzetten was, nam vervolgens het recht in eigen hand. Geheel in de stijl van de film Hostel 2, waar een gruwelijke martelscène in zit en die Wouter A. een paar dagen voor het gebeuren had gezien, werd Jue aan zijn einde gebracht, zo beweert Wouters ex-vriendin Magda Evers vandaag in De Telegraaf. Justitie ontkent die lezing overigens.

Die Wouter A. (25) is volgens zijn ex-vriendin een uiterst agressieve cokesnuiver. ''Zelfs toen ik zwanger van hem was, bleef Wouter er rustig op los slaan. Zijn hang naar geweld is ziekelijk. Hij is levensgevaarlijk, vooral als hij stijf onder de coke staat.''

Terwijl Björn in de woning moord en brand schreeuwde stonden buiten twee agenten naar het gegil te luisteren. Deze agenten van de zogeheten DHV - directe hulpverlening - zijn standaard uitgerust met onder meer een pistool, kogelwerend vest, pepperspray en wapenstok. Zij moesten van het hoofdbureau echter wachten op versterking. Toen die na een klein half uur arriveerde was Jeu er al zo ernstig aan toe dat hij korte tijd later overleed.

De Rijksrecherche gaat onderzoek doen naar het gebeuren. Dat moet duidelijk maken wat er precies heeft plaatsgevonden.Verdachte Marian D. en slachtoffer Björn

Verdachte Wouter A.

Met dank aan KRIBBET en Berkery voor de submit.

Belegering Rode Moskee Pakistan gaat verder

Icoon BuitenlandsDe Pakistaanse regering heeft gisteren geweigerd de overgave van een van de leiders van de belegerde Rode Moskee in Islamabad te accepteren. De student was bereid zich over te geven op voorwaarde dat hij tijdelijk op het terrein mocht blijven om zijn zieke moeder bij te staan.

De autoriteiten sloegen het aanbod onmiddellijk af. Zij zijn van mening dat de koranstudent naar buiten moet komen met de vrouwen en kinderen die hij als menselijk schild gebruikt. ''Hij zal zijn straf niet ontlopen'', aldus een functionaris.

Volgens de Pakistaanse autoriteiten zit de student in de kelder van de moskee verborgen met twintig vrouwen en een onbekend aantal kinderen. Ongeveer duizend volgelingen zouden nog in de Rode Moskee zitten na drie dagen van geweld.

Martelaarsdood
Geestelijk leider Abdul Rashid Ghazi van de radicale moslims van de Rode Moskee sterft liever dan dat hij zich overgeeft. Dat heeft hij vandaag in een verklaring gezegd.

''Wij hebben besloten dat we de martelarendood kunnen sterven, maar wij zullen ons niet overgeven. Wij zijn er klaar voor dat onze hoofden worden afgehakt, maar we zullen niet voor hen buigen'', aldus Ghazi tegenover het televisiestation Geo.

Het al dagen durende geweld rond de Rode Moskee heeft volgens officiële opgave tot dusver aan zeker negentien mensen het leven gekost.Abdul Rashid Ghazi

In the Picture! (uitslag)


Verzin een onderschrift bij deze foto!

 

VissieKieker is de winaar van week 5.

Jenga was de winaar van week 4.

dfr0st was de winaar van week 3.

PeJaKo was de winaar van week 2

Magno was de winnaar van week 1

Er valt wat te winnen! In verband met de naderende zomer geven we de komende maand iedere week een schitterde USB-ventilator weg bij In the picture!. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal zoals gebruikelijk volledig subjectief...

Dit is trouwens niet zomaar een USB-vantilator maar een erg goeie. De Mistral? heeft roem verworven, doordat het de beste USB-ventilator op de markt is. Hij bezit de grootste en beste motor van allemaal met 10.000 rotaties per minuut en zal je zeer zeker koel houden.

 

previous picture

 

Update: We hebben erg goed nieuws: Megagadgets.nl heeft deze actie geadopteerd en daarom loopt deze nu door tot 17 juli. Superactie van Megagadgets.nl!

Geweldloze voetbalwedstrijd eindigt in vechtpartij

Icoon BuitenlandsEen idee om geweldloos voetbal te promoten is in Aken (Duitsland) op een fiasco uitgelopen. De wedstrijd die georganiseerd was door de politie eindigde in een grote vechtpartij. De herrie begon toen vijf supporters van de ene partij een ordeverstoorder aanvielen. Toen deze tegen de grond werd geslagen gingen andere aanhangers er zich mee bemoeiden. De politie hield in totaal vijf ‘fans’ aan.

"We hadden gehoopt dat we de jeugd van Aken konden laten zien dat sport een goede invulling van hun vrije tijd is. Dat is jammerlijk mislukt." verklaart een teleurgestelde politieagent.

Dino S. verliest kort geding tegen Telegraaf

Icoon BinnenlandsVerondersteld topcrimineel Dino S. heeft een kort geding dat hij had aangespannen tegen dagblad De Telegraaf verloren. Gisteren bepaalde de rechter dat de krant S. als ''de baas van Holleeder'' mag omschrijven.

S. wilde die kwalificatie gerectificeerd zien en sleepte de krant daartoe voor de rechter. Die wees zijn eis echter af. Volgens de voorzieningenrechter is de term ''baas van Holleeder'' niet onrechtmatig, omdat deze voldoende wordt geschraagd door ''het beschikbare feitenmateriaal''.

Aan een krantenartikel kunnen qua bewijsvoering niet dezelfde eisen worden gesteld als aan een veroordeling in een strafproces, tekent de rechter daarbij aan. Voor een stuk in de krant is het voldoende dat serieuze aanwijzingen de beschuldiging kunnen dragen, aldus het vonnis.

De naam van S. duikt al jaren geregeld op in de media. Hij wordt momenteel internationaal gezocht wegens zijn mogelijke betrokkenheid bij een reeks liquidaties, overwegend in het Amsterdamse criminele milieu. Vastgoedmagnaat Willem Endstra, vermoord in 2004, noemde S. in gesprekken met de politie de ''koning van de onderwereld''.

Eerder deze week kwamen Dino S. en zijn beweerde criminele praktijken uitvoerig aan bod in het proces tegen drie mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij een reeks liquidaties. Een van hen is Peter la Serpe, die een overeenkomst met justitie heeft gesloten en behalve verdachte ook kroongetuige is.

Hij heeft onder meer verklaard dat de moord op de Amsterdamse cafébaas Thomas van der Bijl is gepleegd in opdracht van Dino S. Van der Bijl was toen al enige tijd in het diepste geheim in gesprek met de politie, vooral over de misdadige handel en wandel van Willem Holleeder.

Problemen met Xbox kosten Microsoft veel geld

Icoon GamesDe problemen met de Xbox 360 gaan fabrikant Microsoft meer dan een miljard dollar kosten. Eén op de drie spelcomputers geeft een foutmelding. En dan kan het zijn dat er krassen op dvd's en cd's komen. Doordat een aantal kleine stootkussentjes ontbreken, botsen de schijfjes bij het afspelen tegen de lens.

Mensen die een spelcomputer van Microsoft hebben, kunnen hem laten repareren of een nieuwe krijgen. In april kwamen bij het televisieprogramma Kassa duizenden klachten binnnen. Microsoft zei in eerste instantie dat de klanten het apparaat verkeerd gebruikten, maar erkende later dat het toch aan de spelcomputer lag. Sinds 2005 zijn er wereldwijd meer dan elf miljoen Xboxen verkocht.

Na de vele klachten van de Xbox 360 heeft Microsoft besloten om de garantie te verlengen naar drie jaar. Eerder werd de garantie al verlengd van 1 naar twee jaar.

Meer gamesnieuws op FOK!games

Muziekalbum op de NES

Alex Mauer, een chiptunes arties, heeft een originele manier bedacht om een album uit te brengen: het album staat op een NES cartridge.

Chiptunes is muziek die uit een simpele synthesizer komt, zoals die bijvoorbeeld ook in de NES zit. Alex Mauer heeft daarom voor de NES cartridge gekozen als geluidsdrager, ook omdat veel mensen juist dankzij de NES bekend zijn met chiptunes.

Vegavox, zoals het album heet, is te kopen op de website van Alex voor 22 euro.
CD: Salah Edin - Nederlands Grootste Nachtmerrie

"Een strafblad, ja, nog erger dan Mohammed B, opsporing via TV, berucht bij AIVD", mompelt rapper Salah Edin in de openingstrack van zijn debuutalbum 'Nederlands Grootste Nachtmerrie'. Een veelbelovende titel. Ook de coverfoto, waar Salah Edin dezelfde pose aanneemt als Mohammed B. op diens beruchte politiefoto, geeft aan dat we hier niet met een knuffelmarokkaan à la Ali B. van doen hebben. Een blik op de fraai vorm gegeven tracklist doet het ergste vermoeden. 'Geliefd om Gehaat te Worden', 'Oog om Oog', 'Paradijs is Nu' en 'Opgeblazen' geven datzelfde "opgeblazen" gevoel. Is dit een boze droom en gaan er hier een hoop vooroordelen bevestigd worden, of wat?

Deltawerken grootste wonder van Nederland

Icoon EnquêteDe Deltawerken in Zeeland zijn het grootste wonder van Nederland. Dit blijkt uit een enquête van Planet Internet onder bezoekers van de website. Deelnemers konden kiezen uit zeven Nederlandse wonderen. 45 procent van de 4750 deelnemers vond de Deltawerken het grootste wonder. De zeven nieuwe wereldwonderen zullen zaterdag in Lissabon bekend worden gemaakt.

De Groningse vesting Bourtange werd tweede met 736 stemmen en de Afsluitdijk derde met 735 stemmen. Bezoekers van de site konden ook stemmen op droogmakerij De Beemster, de Erasmusbrug, de Sint-Janskathedraal in Den-Bosch en het Rietveld Schröderhuis in Utrecht.

AZ wil Graziano Pellè

AZ is volop bezig om Graziano Pellè binnen te halen. De spits van Lecce staat in Italië bekend als groot talent en speelde in 2005 mee op het WK onder 20 jaar en dit jaar was hij ook actief op het EK-21.

Pellè wil graag naar Nederland komen, omdat er volgens hem grote spitsen zijn opgeleid. Marco van Basten is zijn grote voorbeeld, maar qua spel heeft de Italiaan meer weg van Zlatan Ibrahimovic.

Afgelopen seizoen kwam de 21-jarige aanvaller op huurbasis uit voor Cesena.

Gemeente schiet De Melkweg te hulp

Icoon BinnenlandsHet poppodium De Melkweg in Amsterdam krijgt van de gemeenteraad een lening van een half miljoen euro. Het geld is bedoeld om een dreigend faillissement af te wenden. Ook stelt de gemeente een toezichthouder aan voor de muziektempel. Amsterdam vindt dat De Melkweg te belangrijk is om failliet te laten gaan. Een tiende van alle concerten in Amsterdam is in de Melkweg. Er werken zo'n 250 mensen.

De Melkweg heeft door de recente verbouwing een tekort van 1,8 miljoen euro. De toezichthouder moet samen met De Melkweg op zoek gaan naar geld om dat tekort weg te werken.

Vrijwel de gehele raad vindt dat de directie van de Melkweg fouten heeft gemaakt. Het geld voor de verbouwing was al uitgegeven, terwijl er geen dekking voor was.

Hardwareverkopen Japan, PS3 en Wii stijgen

Afgelopen week zijn er van bijna elke console meer units verkocht dan de week ervoor. De PS3 steeg bijvoorbeeld weer naar boven de 10.000 verkochte units. De enige consoles die niet stegen waren de Nintendo DS en de Xbox 360.

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007Totaal
NDS157.480163.9183.971.51817.977.197
Wii73.91965.5821.954.8522.874.495
PSP38.30532.9841.083.1475.615.276
PS216.31611.962420.37320.575.232
PS311.9149.581492.931950.489
Xbox 3603.1543.369118.583383.285
GBA57241440.80415.338.883
Cube111828.4194.177.887

Microsoft verlengt garantie Xbox 360 naar 3 jaar

Na de vele klachten van de Xbox 360 heeft Microsoft besloten om de garantie van de Xbox 360 te verlengen naar 3 jaar. Eerder werd de garantie al verlengd van 1 naar 2 jaar.

Peter Moore maakte dit bekend in een open brief aan de Xbox 360 community:

You've spoken, and we've heard you. Good service and a good customer experience are areas of the business that we care deeply about. And frankly, we've not been doing a good enough job.

Some of you have expressed frustration with the customer experiences you have had with Xbox 360; frustration with having to return your console for service after receiving the general hardware error message on the console.

The majority of customers who own Xbox 360 consoles have had a terrific experience from their first day, and continue to, day in and day out. But when anyone questions the reliability of our product, or our commitment to our customers, it's something I take very seriously.

We have been following this issue closely, and with on-going testing have identified several factors that can cause a general hardware failure indicated by three flashing red lights on the console. To address this issue, and as part of our ongoing work, we have already made certain improvements to the console.

We are also implementing some important policy changes intended to keep you in the game, worry-free.

As of today, all Xbox 360 consoles are covered by an enhanced warranty program to address specifically the general hardware failures indicated by the three flashing red lights on the console. This applies to new and previously-sold consoles. While we will still have a general one year console warranty (two years in some countries), we are announcing today a three-year warranty that covers any console that displays a three flashing red lights error message. If a customer has an issue indicated by the three flashing red lights, Microsoft will repair the console free of charge - including shipping - for three years from the console's purchase date. We will also retroactively reimburse any of you who paid for repairs related to problems indicated by this error message in the past. In doing so, Microsoft stands behind its products and takes responsibility to ensure that every Xbox 360 console owner continues to have a fantastic gaming experience.

If we have let any of you down in the experience you have had with your Xbox 360, we sincerely apologize. We are taking responsibility and are making these changes to ensure that every Xbox 360 owner continues to have a great experience.

This will take a few days to roll out globally, and I appreciate your continued patience as we launch this program. I've posted an FAQ that should address some additional questions, and we'll update it over the next few days.

I want to thank you, on behalf of all us at Microsoft, for your loyalty.

Aan deze extra voorzieningen voor consumenten zit natuurlijk ook een prijskaartje. Helaas voor Microsoft is er geen opruiming in garantieland, want ze leggen ruim een miljard dollar apart voor deze extra ondersteuning.

Leeg....

Het is een ieder vast en zeker wel opgevallen dat we een paar nieuwe mensen hebben aangenomen hier op de weblog, Jordy-B en retanik zijn nieuw met betrekking tot de weblog. Ook is Googolplexian weer in de webloggelederen opgenomen. Nou zijn deze nieuwe gebruikers nogal fanatiek en hebben ze voor een klein probleempje gezorgd.

De submit is namelijk leeg, alles is of afgekeurd omdat het oud was, maar het merendeel is geplaatst de afgelopen dagen. Een vriendelijk verzoek dus van onze kant om de submit weer even te vullen met de leukste links die je tegen komt. Ondertussen zoeken we zelf ook nog verder naar content, maar een submit is natuurlijk wel zo makkelijk voor de luie weblogger op de vroege vrijdagmorgen.

Hamilton wil bij McLaren blijven

Hij heeft nog maar acht races gereden en is nog maar 22 lentes jong, maar Lewis Hamilton zou het geen probleem vinden om zijn gehele carrière voor McLaren Mercedes te rijden.

"Ik kan me niet voorstellen voor een ander team te rijden,” aldus de Brit die al sinds zijn tienerjaren kan rekenen op steun van McLaren-teambaas Ron Dennis. McLaren betaalde en hield toezicht op de laatste vier kartseizoenen van Hamilton, voordat het team de tijd rijp achtte om hem te laten doorstromen naar de Formule Renault en verder. "Ik ben als het ware bij het team opgegroeid. Als ik dan zie hoe er wordt gewerkt op de fabriek, hoe alles loopt, dat is gewoon perfect. Iedereen die voor McLaren werkt heb ik even lief en ik heb er plezier in om met hen te werken. Daarom zou ik het me niet voor kunnen stellen ergens anders te werken."

"Je zult mij niet horen zeggen dat ik hier voor altijd blijf, ik weet niet eens hoelang ik Formule 1 blijf rijden. Misschien wil ik op z'n tijd wel iets anders doen. Maar ik heb er niets op tegen om mijn hele loopbaan de kleuren van McLaren te verdedigen, want dit is het team waarvoor ik echt passie voel,” aldus de Brit.

Saunier Duval schorst Piepoli

Leonardo Piepoli mag voorlopig niet koersen. Saunier Duval heeft de Spaanse wielrenner voorlopig geschorst, nadat uit een eerste onderzoek van de UCI niet duidelijk werd op welke wijze de hoge waarde van het middel salbutamol in zijn lichaam terecht is gekomen.

Piepoli testte 'niet negatief' op het middel tegen astma tijdens de afgelopen Giro d'Italia, waarin hij de tiende etappe en de bergtrui won.

Het laboratorium dat de zaak onderzocht, heeft niet kunnen vaststellen of het middel via een inhalator of met injecties in het bloed van de renner is terechtgekomen. Piepoli, die last heeft van astma, is in het bezit van een medisch attest om het middel te gebruiken. De waarden die bij hem zijn gevonden zijn echter te hoog. De UCI zal de zaak nu nader onderzoeken.

"Ajax gaat strijden met mooi, dominant voetbal"

De technisch diecteur van Ajax, Martin van Geel, heeft gezegd dat hij tevreden is met de huidige selectie spelers. Daarnaast zei Van Geel ook dat de Amsterdammers met deze selectie moet gaan meestrijden om de prijzen aankomend seizoen.

"Omdat Ajax de nadruk legt op zelf opgeleide spelers, ben ik er trots op dat we vier eigen spelers doorsluizen naar de eerste selectie", aldus Van Geel. "Gregory van der Wiel, Jeffrey Sarpong, Vurnon Anita en Mitchell Donald maken deel uit de groep. Jürgen Colin, spits Thembinkosi Fanteri en rechtsbuiten Sameegh Doutie krijgen als stagespelers de kans om zich te presenteren. We zijn trouwens tevreden over de kwaliteit en kwantiteit van deze selectie. Als topclub moeten we tot de laatste dag meestrijden om het landskampioenschap. Met dominant en aantrekkelijk voetbal."

Stanga ook niet naar Tour

De ploegleider van Milram, Gianluigi Stanga, zal niet actief zijn in de Ronde van Frankrijk. De Nederlandse manager van de ploeg, Gerry van Gerwen, heeft dit bevestigd. Stanga is in opspraak geraakt na dopingbekentenissen van de Duitse wielrenner Jörg Jaksche.


In een interview met het Duitse blad Der Spiegel noemde Jaksche Stanga de man die hem jaren geleden tot dopinggebruik had aangezet. Stanga werd bij de directie van melkconcern Milram ter verantwoording geroepen. Daarna is besloten dat de Italiaan niet naar de Tour zal afreizen.

Gisteren werd ook al bekend dat Bjarne Riis de Tour de France aan zich voorbij laat gaan. Hij wil dat de renners van CSC zich puur op de Tour kunnen concentreren en niet lastig worden gevallen door de dopingperikelen rondom Riis.

AIGCP valt uit elkaar

Twee dagen voor de start van de Tour de France is gisteravond de vereniging van profploegen AIGCP uiteengevallen. Zes Franse formaties en twee Duitse ploegen scheidden zich op de vergadering in Londen af omdat zij het niet eens zijn met het beleid. De acht ploegen zijn nu een eigen denktank begonnen, een 'beweging om de geloofwaardigheid terug te krijgen'.

AG2R, Agritubel, Bouygues Telecom, Cofidis, Crédit Agricole, Française des Jeux, Gerolsteiner en T-Mobile vinden dat niet alle ploegen zich even goed houden aan de ethische code van de AIGCP. Het geschil van mening ontstond over de vraag of het nemen van medicijnen als doping moete worden gezien of niet. Dat laatste vinden de Spaanse ploegen.

Godin ontslagen vanwege bezoek aan VS

Icoon OpmerkelijkEen 10-jarig meisje dat vereerd werd als levende godin in Nepal, is haar titel kwijt geraakt omdat ze een reis heeft gemaakt naar de Verenigde Staten. Sajani Shakya was een van de drie meest aanbeden Kumari’s, die worden vereerd door zowel Hindoes als Boeddhisten.

Nadat ze verkozen was op de leeftijd van drie jaar, was het de bedoeling dat zij gelovigen zou zegenen, en aanwezig zou zijn bij festivals en feesten. Maar ze haalde zichzelf de woede van de ouderlingen op de hals door naar de VS te vertrekken om daar een documentaire te promoten. Volgens de ouderlingen is haar puurheid nu aangetast en is men op zoek naar een nieuwe godin.

Een Kumari wordt gekozen uit meisjes in de leeftijd van twee tot vier jaar oud, altijd uit dezelfde Boeddhistische clan. Volgens traditie moet zij voldoen aan tenminste 32 kenmerken, waaronder “dijen als een hert en een nek als een kroonslakschelp”. Het meisje leeft vervolgens een besloten leven binnen de tempel en komt maar drie maal per jaar naar buiten, net zo lang tot ze in haar pubertijd komt, waarna men op zoek gaat naar een opvolgster. Afgelopen november is er een onderzoek gestart in Nepal of deze traditie niet leidt tot uitbuiting van de meisjes.Godin gezocht

Met dank aan Thrinniti voor de vertaalde submit.

Snelweg A9 weer open

Icoon FileDe A9 ten zuiden van Amsterdam is weer open. Eerder was de snelweg door Rijkswaterstaat afgesloten omdat het mis was gegaan met het aanbrengen van belijning. Door zware regenval spoelden de lijnen weg. Gisteravond werd de A9 afgesloten om opnieuw belijning aan te brengen.

Ook vannacht regende het, maar deze keer zijn de lijnen niet weggespoeld. Om 05:00 uur ging de A9 weer open. Doordat gisterochtend de belijning ontbrak liep de ochtendspits bij Amsterdam uit op een chaos.

Vanaf vanavond tot en met 19 augustus verricht Rijkswaterstaat groot onderhoud aan de A9 tussen Holendrecht en Badhoevedorp. Omdat rijstroken zijn versmald en snelheidsbeperkingen gelden, moeten bestuurders rekening houden met extra reistijd.

Zwaargewonde door afvoer van zwembad

Icoon ShockingEen zesjarig meisje is zwaargewond geraakt door de extreme zuigkracht van een zwembadafvoer. Ze bezocht samen met haar ouders het zwembad van de Minneapolis Golfclub in Minneapolis. Het kind was op de opening van de afvoer gaan zitten.

Door de sterke zuigkracht van de afvoer werd een deel van de darmen van het meisje uit haar lichaam gerukt. "De verwondingen zijn zwaar en zullen haar leven veranderen", verklaarde de advocaat van de familie. Het meisje zal meerdere operaties moeten ondergaan. Volgens de manager van de golfclub was de afvoer op de juiste manier gebouwd, waarna hij verwees naar de advocaat van het golfresort. Deze weigerde prompt alle commentaar.

Met dank aan MaRRky voor de herschrevensubmit.

Prins Willem-Alexander herkozen in IOC

Icoon SportPrins Willem-Alexander is herkozen als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Dat gebeurde op de 119e IOC-sessie in Guatemala. Hij gaat daarmee een tweede termijn van acht jaar in. De Prins werd samen met nog ruim twintig andere leden van het IOC herbenoemd. De prins heeft zitting in 's werelds belangrijkste sportorgaan sinds 1998.

Het IOC besloot ook Jeugdspelen te gaan houden. Jongeren tussen de 14 en 18 jaar krijgen de kans mee te doen aan het internationale sportevenement. Er komt een winter- en een zomereditie.

IOC-voorzitter Rogge hoopt dat jongeren gestimuleerd worden meer aan sport te doen en minder achter de computer te zitten. De eerste Jeugdspelen staan gepland voor de zomer van 2010. Ruim 3000 atleten kunnen daar aan meedoen.

FOK! zoekt vroege vogels

Icoon Sitenews - Join the crewHeb je een goede taalbeheersing, lijkt het je leuk om mee te werken aan een site die iedere maand door bijna een miljoen unieke gebruikers gelezen wordt en ben je iedere dag vroeg uit de veren? Kortom: lijkt het jou leuk om nieuwsposter op FOK! te worden? Lees dan zeker even verder! We zoeken namelijk enthousiaste posters voor het nieuwsgedeelte van de FOK!frontpage.

We zijn op zoek naar mensen die 's ochtends vroeg wakker zijn (06.00 / 07.00 uur) en dan tijd hebben om wat nieuws op de site te zetten. Daarbij kunnen wij duidelijk aan je merken dat je weet wat FOK! inhoudt. Je weet dat de FP groot is geworden met opmerkelijke en grappige berichten, aangevuld met het 'normale' nieuws.

Wij bieden een groot platform waarop je stukken gelezen worden en een gezellige club van zo'n 70 leden FP-crew in totaal. Helaas bieden we geen geld. Je werkt dus mee op vrijwillige basis, al ben je jezelf ervan bewust dat vrijwilligheid geen vrijblijvendheid betekent.

Lijkt het jou leuk om mee te werken en denk je dat je geschikt bent? Stuur dan voor woensdag 11 juli, 23.59 uur een mailtje naar frontpage@fok.nl. Vermeld in het mailtje je username, een korte beschrijving van jezelf, je eventuele specialisaties, de uren van de dag dat je (over het algemeen) beschikbaar bent, je leeftijd en het aantal berichten dat je op weekbasis denkt te kunnen plaatsen (bedenk dat de berichten herschreven moeten worden).

Namens de FOK! FP-crew,
RichardFun en Athlon_2o0o (Eindredactie Nieuws)

Live Earth concert Brazilië gaat toch door

Icoon MuziekHet Live Earth-concert op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro gaat toch gewoon door. Gisteren verbood de rechter het concert omdat er niet genoeg politie inzetbaar zou zijn. "De politie van Rio de Janeiro heeft ons gegarandeerd dat alles veilig zal verlopen", meldt organisator Mondo Entretenimento.

Het Braziliaanse elftal speelt morgen een wedstrijd op het Copa America-toernooi. Daaromheen worden ook rellen verwacht.

Op het concert in Rio worden tussen de 700.000 en een miljoen mensen verwacht, een evenaring van het aantal bezoekers van het concert van The Rolling Stones in 2006. Met name omdat het concert als enige Live Earth-concert gratis is.

Onder anderen Lenny Kravitz, Macy Gray, Pharrell Williams en de Braziliaanse zanger Xuxa zullen optreden op het strand van Copacabana.

Met dank aan MaRRky voor de submit.

Natte dozen en een racistische pleurisneger

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers meerdere nieuwsfeiten die volgens u niets met elkaar te maken hebben aaneen tot één geheel: Wat is de verbindende factor tussen rotzooiende deelraadsleden in een Amsterdamse sloppenwijk, een mafkees op de tribune, Karl Noten, CDA en Christen Unie, De Gouden Kooi, hypocrisie bij Albert Heijn, blote stewardessen en natte dozen? Juist: reclame!

Inkomen Nederlander bij hoogste in EU

Icoon FinancieelNederlanders zijn, na de Luxemburgers en Ieren, de rijkste burgers uit de Europese Unie. De Oost-Europese landen zijn het armst, maar halen wel bovengemiddelde groeicijfers.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceerde gisteren een vergelijking tussen de Europese landen op basis van het bruto binnenlands product (BBP) per hoofd van de bevolking. Alle in Nederland geproduceerde goederen en diensten worden opgeteld en gedeeld door 16,3 miljoen Nederlanders. Op basis van die maatstaf lag het gemiddeld inkomen in Nederland vorig jaar een kwart hoger dan het gemiddelde van de hele Europese Unie.

De vergelijking geeft volgens Michiel Vergeer van het CBS een goed inzicht in de inkomensverhoudingen tussen de Europese landen. Omdat de cijfers gecorrigeerd zijn voor prijsverschillen tussen de landen geeft het het verschil in koopkracht tussen Nederlanders en de andere Europeanen aan."Dit zegt natuurlijk niets over de verdeling van de welvaart in een land," stelt Michiel Vergeer van het CBS, "maar het biedt een goede maatstaf. Het geeft aan hoeveel er eigenlijk te verdelen is."

Uit de cijfers springt vooral Luxemburg naar voren, maar dat land is niet goed te vergelijken met de rest. Luxemburg heeft een grote financiële sector waar veel geld in omgaat, en dus meetelt voor het BBP. Vergeer: "Veel van dat geld verdwijnt weer uit het land. Daarnaast werken er in Luxemburg veel forenzen uit andere landen." Die tellen mee voor de berekening van het BBP, terwijl de bevolking van Luxemburg zelf klein is.

Met dank aan Longmen voor de herschreven submit.
Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.