'Reden martelmoord kindermisbruik'

Icoon MisdaadDe reden dat Wouter A. en Jeffrey van S. de 28-jarige Rotterdammer Björn Jue hebben doodgemarteld in de woning van A. in Pernis is dat Jue zijn eigen 5-jarige zoontje seksueel zou hebben misbruikt, zo schrijft De Telegraaf vandaag. De deze week opgepakte ex-vriendin van Jue, Marian D., was één van degene die door Jue zou zijn uitgenodigd deel te nemen aan verkrachtingen van het jochie.

Marian D. stapte naar verluidt naar de politie, maar vertelde ook aan A. en S. het verhaal. Dit duo, dat Jue eerder van zijn geld probeerde te beroven en met hem een hennepkwekerij aan het opzetten was, nam vervolgens het recht in eigen hand. Geheel in de stijl van de film Hostel 2, waar een gruwelijke martelscène in zit en die Wouter A. een paar dagen voor het gebeuren had gezien, werd Jue aan zijn einde gebracht, zo beweert Wouters ex-vriendin Magda Evers vandaag in De Telegraaf. Justitie ontkent die lezing overigens.

Die Wouter A. (25) is volgens zijn ex-vriendin een uiterst agressieve cokesnuiver. ''Zelfs toen ik zwanger van hem was, bleef Wouter er rustig op los slaan. Zijn hang naar geweld is ziekelijk. Hij is levensgevaarlijk, vooral als hij stijf onder de coke staat.''

Terwijl Björn in de woning moord en brand schreeuwde stonden buiten twee agenten naar het gegil te luisteren. Deze agenten van de zogeheten DHV - directe hulpverlening - zijn standaard uitgerust met onder meer een pistool, kogelwerend vest, pepperspray en wapenstok. Zij moesten van het hoofdbureau echter wachten op versterking. Toen die na een klein half uur arriveerde was Jeu er al zo ernstig aan toe dat hij korte tijd later overleed.

De Rijksrecherche gaat onderzoek doen naar het gebeuren. Dat moet duidelijk maken wat er precies heeft plaatsgevonden.Verdachte Marian D. en slachtoffer Björn

Verdachte Wouter A.

Met dank aan KRIBBET en Berkery voor de submit.