Slachtoffer ongeval Bunskoek boos

De 21-jarige Amsterdammer George de Gruijl die vorig jaar door RTL Boulevard-presentatrice Daphne Bunskoek van zijn scooter werd afgereden, is boos op Daphne. Haar verzekeraar eist namelijk ruim 5.000 euro van hem wegens de schade aan Bunskoeks auto. Tegenover dagblad De Pers zeggen Gruijl en zijn familie zich ernstig vergist te hebben in Bunskoek.

Na het ongeluk lag George twaalf dagen in coma, lijdt hij aan geheugenverlies en is hij doof aan zijn linkeroor. Naar eigen zeggen verdient hij maar 600 euro per maand in de haven en kan hij de claim nooit betalen.

Indertijd werd al duidelijk dat Bunskoek weinig blaam trof aan het ongeluk. George reed op een onverzekerde scooter door rood licht. Over dat laatste bestaat overigens geen onomstotelijke zekerheid. De politie beweerde na het ongeval in ieder geval dat Bunskoek door groen licht reed toen ze de scooter ramde. Dat gebeurde toen ze op de Europaboulevard in Amsterdam de A10 opdraaide in haar BMW 735i.

Moeder De Gruijl is verbolgen over het gedrag van Bunskoek. In de weken na het ongeluk kwam Bunskoek drie keer op bezoek in het Amsterdamse VU-ziekenhuis. ''Wij hebben als mensen met elkaar gepraat. Wij hebben dit allebei niet gewild. Daphne bood zelfs haar hulp aan, maar nu blijkt dat het allemaal schijn is geweest. Dat beeld raak je nooit meer kwijt.''

Bunskoek laat in een reactie weten niets te weten over de claim. ''Ik heb mijn verzekeraar geen opdracht gegeven geld bij die mensen weg te halen. Maar wij hoeven nou ook niet te doen alsof het een jongen uit de getto's van BraziliŽ is die voor zijn moeder eten moest halen op zijn brommertje. Maar ja, als ze geen geld hebben, kunnen ze het niet betalen.''Zie ook: Video-interview via De Pers

Met dank aan voor de submit.