Poolse familie jat compleet dak

Icoon BizarEen Poolse familie maakte zich zoveel zorgen over de overstromingen, dat ze besloten om hun eigen dak te stelen. "De familie woont op de benedenverdieping van een appartementenblok. Ze zijn erg bezorgd om overstromingen en dachten dat te kunnen voorkomen als er geen dak meer op hun gebouw stond. En dus stalen ze het dak", zei een woordvoerder van de politie. De bezorgdheid is niet helemaal onterecht: het regent ook al behoorlijk in Oost-Europa.

De zeer opmerkelijke diefstal vond plaats in het stadje Bytom, gelegen in het zuidwesten van Polen. Bytom wordt de laatste tijd geplaagd door diefstallen. Zelfs regenpijpen, lichtschakelaars, dakgoten en radiatoren waren niet meer veilig. Er werd van alles gejat uit openbare ruimtes. "Diefstallen zijn zo’n probleem dat als ze niet stoppen er binnenkort niets meer van het stadje overblijft", vertelde de politiewoordvoerder.

Nu de vakantieperiode aangebroken is, zijn ook scholen en huizen van vakantiegangers een geliefd doelwit. Er werd zelfs een grote politiemacht ingezet om de diefstallen een halt toe te roepen nadat een commissaris had geklaagd dat er werkelijk niets meer veilig was. Blijkbaar is ook niks meer veilig, als je er zelfs erin slaagt om een compleet dak te jatten.