Gasquet stunt tegen Roddick

Richard Gasquet heeft op Wimbledon voor verrassing gezord door de als derde geplaatste Andy Roddick uit te schakelen. De Fransman won in vijf sets, 4-6, 4-6, 7-6(2), 7-6(3), 8-6.

Aanvankelijk leek er voor Roddick geen vuiltje aan de lucht. De eerste twee sets ging naar de Amerikaan, die Gasquet in beide sets één keer wist te breaken en dankzij zijn ijzersterke service op zijn eigen servicegames niet in de problemen kwam. De derde set eindigde in een tiebreak, deze leek een formaliteit voor Roddick te worden, maar het was echter Gasquet die met twee minibreaks de set pakte.

De vierde set werd een herhaling van de derde, in de tiebreak was het de als twaalfde geplaatste Gasquet die de sterkste was. De beslissende vijfde set werd een waar gevecht en beide spelers gingen zeer gelijk op. Beide spelers hadden een sterke service, en ook de volleys van Roddick en de backhand van gasquet liepen uitstekend. Het was uiteindelijk Richard Gasquet die met één breakpoint de wedstrijd besliste en met 8-6 de vijfde set pakte.