Manwijf niet welkom op damespot

Een lesbische vrouw met mannelijke kenmerken is uit een New Yorks restaurant verwijderd omdat de uitsmijter meende met een man van doen te hebben. Hij dacht namelijk dat een ouwe rukker zichzelf kwam opgeilen op het damestoilet. Zo schrijft The New York Daily News.com.

De 'halve man' in kwestie is Khadijah Farmer, een lesbische vrouw van 27. Zo'n mannelijk tiepje als zij wordt in de volksmond ook wel minachtend een manwijf genoemd. Farmer (de achternaam is geen grap!) zegt zich venederd te voelen na het incident. Ze bezocht het etablissement na de Gay Parade van New York.

"Toen ik het toilet van het restaurant wou binnengaan, maakte een andere vrouw, die net buitenkwam, me duidelijk dat dit het vrouwentoilet was", vertelt Farmer. "Ik antwoordde haar dat ik er binnen hoorde en liep door. Toen ik op het toilet zat kwam een uitsmijter me halen. Hij riep maar dat ik weg moest." Khadijah Farmer toonde de uitsmijter nog haar rijbewijs en paspoort, om hem zo ervan proberen te overtuigen dat ze toch echt een vrouw is. Maar de uitsmijter was niet op andere gedachten te brengen. "Hij wou me helemaal niet geloven", aldus de vrouw.

Uiteraard heeft ze het restaurant aangeklaagd en hoopt ze dat het restaurant het leed ruimschoots wil vergoeden. Over haar uiterlijk van een bouwvakker zegt Farmer: "Ik voel me gelukkig zoals ik ben. Ik weiger me te veranderen. Ik doe niet alsof ik wat mannelijker ben. Nee, ik ben zo." Het restaurant weigert commentaar te geven.

Met dank aan mEchant_pEtard voor de submit.