SEGA introduceert nieuwe Bleach-games voor de Wii en DS

SEGA heeft onlangs bekend gemaakt met twee nieuwe Bleach-titels op de markt te komen. Bleach: Shattered Blade zal uitgegeven worden op de Nintendo Wii en Bleach: The Blade of Fate zal op de Nintendo DS speelbaar zijn.

Het verhaal zal dit keer draaien om de vijftienjarige Ichigo Kurosaki die de kracht bezit om geesten te zien. Onder deze geesten bevinden zich ook strijders bekend als de 'Soul Reapers'. Deze Soul Reapers hebben de taak om de mensen te beschermende tegen vreemde wezen genaamd de Hollows. Op een dag ontmoet Ichigo een Soul Reaper genaamd Rukia. Deze Rukia leent haar krachten uit aan Ichigo omdat ze zelf gewond is geraakt door een aanval van een Hollow.

In beide games zul je dus als speler het verhaal van Ichigo volgen en krijg je te maken met allerlei vijanden die jij dient te verslaan om de wereld te redden. De games zullen vol actie zitten aangezien het fighting-genre en je zal ook gebruik kunnen maken van allerlei zwaarden. Daarbij zal Bleach: Shattered Blade (op de Wii) gebruik maken van de Wii-mote en de Nunchuk als de controllers voor de zwaarden. Ook krijg je de optie om met Bleach: Shattered Blade jouw Wii-friends een pak slaag te gaan geven via de multiplayer.

Op de Nintendo DS kun je dus het spel Bleach: The Blade of Fate gaan spelen weergegeven in 2D-graphics. In dit spel krijg je als speler de kans om een kaartenhand op te bouwen waarmee je met strategische kaarten power-ups/power-downs, speciale aanvallen en magie op jouw tegenstander af kan sturen. Via Wi-Fi kan je met andere Nintendo DS bezitters het spel spelen.

De games zullen de originele characters, vechtmoves en omgevingen van de TV-serie bevatten. Ook zullen beide games vergezeld worden met de echte stemmen van de characters uit de anime-serie Bleach, welke overigens in het jaar 2008 op de Europese televisie zal verschijnen. De games worden begin van het jaar 2008 in de winkelschappen verwacht.