Belgisch koningshuis in opspraak

Icoon BuitenlandsNoŽl Vaessen, een vroegere adviseur van prins Laurent, brengt volgende week een boek uit waarin hij de koninklijke familie compleet de grond in boort. 'Een prinselijk proces' heet het boek, en het verwijst naar de rechtszaak naar aanleiding van het gesjoemel met geld van de marine, waarmee ook de villa van prins Laurent gerenoveerd zou zijn. In zijn boek hangt Vaessen een niet al te fraai beeld op van de koninklijke familie, die wereldvreemd en belust op geld en macht zou zijn.

Vaessen onthult onder meer dat prins Laurent en zijn vader helemaal niks met elkaar gemeen hebben, op hun liefde voor snelle auto's na. De twee zouden elkaar zelfs wantrouwen en Laurent zou zijn vader zelfs heimelijk afluisteren.

In zijn boek verwijst Vaessen ook nog naar een dodelijk ongeval in de Ardennen in 1972, waarbij koning Albert, toen nog prins, betrokken was. Volgens Vaessen gaat het gerucht dat prins Albert de chauffeur was, maar dat hij voor de vaststellingen iemand anders liet plaatsnemen achter het stuur. De twee andere personen die betrokken waren bij het ongeval, en die ervoor veroordeeld werden, ontkennen dat echter formeel.

Het gerucht dat toenmalig prins Albert betrokken was bij het ongeval circuleert al jaren in de omgeving van Stavelot. Vaessen beweert dat prins Laurent, van wie hij vroeger de adviseur was, hem het verhaal vertelde.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.