'UFO's verdringen zich boven Groningen'

X-factorNiburu, een organisatie uit Zuidlaren die zich bezighoudt met onder meer vliegende schotels en ander nieuws uit de kosmos, vindt het vreemd dat de media geen aandacht besteden aan de vele UFO's die boven Groningen gespot worden. Een woordvoerder van het UFO-meldpunt zei dat deze week in een interview met het Dagblad van het Noorden.

Vanuit de provincie Groningen zijn de afgelopen maanden namelijk al enkele honderden meldingen binnengekomen van mensen die vermoeden een UFO te hebben gezien. Het zou om een ware 'hausse' gaan. Vooral boven Winschoten, Hoogezand en Hoogkerk worden UFO's gezien. Het zou meestal gaan om ''witte bollen'' en ''zigzaggende'' objecten.

Ook in de rest van Nederland worden geregeld UFO-meldingen gedaan, maar Groningen spant de absolute kroon, aldus Niburu.

De site meldt in ooggetuigenverslagen: ''Maandagavond is door verschillende getuigen in de omgeving Hoogezand een groot object gezien.'' Een van deze getuigen verklaarde: ''Dit object was meer dan een kilometer groot. Het veranderde steeds van kleur en vloog toen langzaam weg over Groningen. Veel lager vloog een formatie wit-oranje bollen die af en toe in het niets leken te verdwijnen.'' Zondagavond kwamen meldingen binnen uit Hilversum met foto's van een formatie witte bollen wat steeds veranderde. In Beverwijk, Geleen, Krommenie en Alkmaar werden soortgelijke meldingen gedaan.

De woordvoerder geeft aan dat de vele meldingen boven Groningen komen doordat ''er een aanvliegroute is boven het Noorden. Ze kunnen daar gemakkelijk landen. Er is ruimte. Zo heb ik het tenminste gehoord bij Niburu. Het is onderzocht. Waar ze precies vandaan komen weet ik niet. In ieder geval uit de kosmos.'' Amateurvideobeelden van afgelopen 19 juni op YouTube tonen een lichtpuntje tegen een donkere hemel boven Winschoten.