Toeval redt levend begraven baby

Icoon ShockingEen baby van twee dagen oud die in het zuiden van India levend was begraven is gisteren bij toeval gered. Een boer die op zijn tractor voorbijkwam zag het handje van de baby uit de grond steken . Het meisje dat nog nooit gevoed leek te zijn, werd naar een ziekenhuis in de deelstaat Andhra Pradesh gebracht en maakt het inmiddels redelijk volgens de politie.

Omdat de vele arme gezinnen in India de bruidsschat, die betaald moet worden bij het huwelijk van een dochter, niet kunnen opbrengen, willen ze liever zoons dan dochters. Het gebeurt vaker dat meisjes levend begraven worden in India.

Het meisje was door haar grootvader en zijn broer begraven, overigens mÚt instemming van de moeder van de baby. Beide mannen zijn gearresteerd. De vader was op zoek naar werk in aangrenzende deelstaat Maharashtra en wist nergens van.

De grootvader, die zelf zeven dochters heeft, 'vreesde dat hij de last van acht vrouwen in de familie niet zou kunnen dragen', verklaarde politiewoordvoerder Charu Sinha.

Met dank aan Super7fighter voor de submit.