Mogelijk tweede songfestival op RTL

Icoon Europa EuroparlementariŽr Toine Manders wil dat er een tweede songfestival komt om het EU-gevoel te versterken. Aan dit songfestival mogen alleen EU-lidstaten meedoen, mag alleen gezongen worden in de landstaal en komt er een nieuw stemsysteem met een vakjury en publiek. Investeerders, RTL en andere televisiezenders hebben interesse getoond.

Het nieuwe festival moet leuker zijn om naar te kijken dan het huidige songfestival. "Een jaarlijks festival zal de identiteit van de EU als geheel versterken en het wordt overzichtelijker omdat alleen EU-landen mogen meedoen. Nu doen er ook landen mee waarvan niemand ze weet te liggen. Ook de stemming zal bij het alternatieve liedjesfestival niet meer zo uit de hand lopen zoals nu wel het geval is".

Hij lobbyt bij het Europees Parlement voor geld voor dit project. Zijn plannen worden gesteund door Gaykrant-hoofdredacteur Henk Krol en oud-deelneemster Sandra Reemer. Al zes maanden zijn ze samen bezig het project voor te bereiden. Reemer zal haar expertise gebruiken om zaken als de jury, lengte van de liedjes en andere regeltjes te bepalen.

Wil jij een EU-songfestival of haat je het songfestival juist? Stem op onze poll!
Submitter:  Bron: ANP Video / Holebi