KNVB: "Nog te vroeg over oordeel play-offs"

Olga (Nuongirl)
De KNVB vindt het nog te vroeg om conclusies te trekken uit de vele lege tribunevakken bij de play-offwedstrijden in het afgelopen weekeinde.

"Ik vind het nog niet verontrustend", aldus manager competitiezaken Bert van Oostveen die slechts kon gissen naar de oorzaken van de tegenvallende publieke belangstelling. "Pas als de stadions bij de komende duels tussen AZ en Ajax opnieuw half leeg zijn, weten we dat we met een serieus probleem hebben te maken. Dat zullen we dan structureel moeten aanpakken."

"Misschien is het een gevolg van de ticketprijzen. Seizoenkaarthouders moeten apart voor de play-offs betalen. Daartoe is lang niet iedereen bereid na een prijzig seizoen. Dat merken wij ook bij het toernooi om de KNVB-beker, dat eveneens buiten de abonnementen valt. Het zou een optie kunnen zijn om ook de play-offwedstrijden in de vaste jaarkaarten op te nemen, maar dat is uiteraard een zaak van de clubs," aldus Van Oostveen.

Eerder vandaag liet de SOVS, de Samenwerkende Organisatie Voetbal Supporters, weten dat ze vinden dat de play-offs in het betaalde voetbal in een negatieve spiraal verkeren en dat ze per direct moeten worden afgeschaft.