Schoolhoofd Putte ontkent ontucht

Directeur Anton K. van basisschool Op Dreef in Putte ontkent dat hij ontucht heeft gepleegd met leerlingen. Zijn advocaat Huib van der Hout heeft dat vandaag gezegd naar aanleiding van de aanhouding van zijn cliënt anderhalve week geleden.

Het bestuur van de school deed namens vijf kinderen aangifte tegen de 58-jarige man uit Ossendrecht. De politie wil niet zeggen wat de beschuldigingen precies zijn.

De ontucht zou zijn gepleegd onder de douche tijdens het afschminken van kinderen die zwarte piet speelden tijdens sinterklaasvieringen, legde de advocaat uit. Het gaat om leerlingen uit de hoogste basisschoolgroepen.

Het schoolhoofd heeft verklaard dat hij alleen heeft geholpen bij het schoonmaken van gezicht en nek. Zijn vrouw was daar bij. Ouders wisten bovendien van tevoren dat bij de man thuis werd gedoucht. Eén meisje heeft volgens de advocaat verklaard dat het wassen verder ging. ''De rechter zal daarover moeten oordelen.''

Over foto's die de basisschooldirecteur heeft genomen tijdens het douchen zegt de raadsman dat alleen de gezichten staan afgebeeld. De foto's zijn meegegeven aan de ouders. De verdachte werd op 15 februari geschorst, op 1 mei aangehouden en enkele dagen later vrijgelaten.