Roemenen verkopen peuter in supermarkt

Icoon Opmerkelijk De Franse politie heeft zondag in de zuidwestelijke stad Angouleme een 15-jarig Roemeens meisje en drie Roemeense mannen aangehouden. Ze probeerden bij een supermarkt een 2-jarige peuter te verkopen.

De politie was door een veiligheidsbeamte van de supermarkt ingelicht over de pogingen het 2-jarig meisje van de hand te doen. Volgens getuigen hield een van de Roemenen winkelende mensen aan en vroeg hij hen wat ze voor het kind wilden betalen. De politie zei dat de peuter in goede gezondheid verkeert en dat er nog geen besluit is genomen over wat er met het kind moet gebeuren. De politie vermoedt dat het 15-jarige meisje de moeder van het kind is.

Afgelopen vrijdag hield de Portugese politie een vrouw aan. Zij probeerde bij een supermarkt in de stad Villa Franca de Xira haar zoontje van vier maanden te verkopen. Ook acht andere betrokkenen bij de poging tot kinderhandel werden opgepakt. Volgens Portugese media was ook deze vrouw afkomstig uit RoemeniŽ. Het kind zou in Portugal zijn geboren.