Leraren zetten gewapende aanval in scène

Icoon OpmerkelijkLeerlingen van een lagere school in de Amerikaanse deelstaat Tennessee hebben tijdens een schooluitje een angstige tijd beleefd. Bij wijze van 'leermoment' hadden hun leraren en begeleiders een leuke verrassing in petto.

De kinderen kregen 's avond te horen dat er een gevaarlijke schutter in de buurt van hun verblijf rondliep. Een van de leraren trok vervolgens een capuchon over zijn hoofd en rammelde opzichtig aan de deuren.

De leerlingen van elf en twaalf jaar oud kregen duidelijk te horen dat het niet ging om een oefening. Zij moesten in het donker onder stoelen en banken duiken en dachten dat er iemand op het punt stond hen dood te schieten. Na vijf minuten werd het toneelstukje beëindigd en moesten de kinderen met de leraren hun ervaringen bespreken en bedenken wat ze in een echte situatie anders zouden doen.

Ouders zeiden later 'not-amused' te zijn, zo schreef de krant New York Times vandaag. Sommige kinderen lagen te huilen en te jammeren en dachten echt dat ze dood zouden gaan. Zeker in het licht van de moordpartij in Virginia van afgelopen maand, waarbij een gefrustreerde student meer dan dertig mensen doodschoot, zagen de betrokkenen de lol van de les niet in.