Microsoft ook aan het folden?

Christophe (SpankmasterC)
Zoals bekend doet de PS3 mee aan het Folding@Home project, waarbij de kracht van de Cell processor gebruikt wordt om het vouwen van eiwitten te onderzoeken. De PS3 doet dit niet onverdienstelijk, op dit moment leveren PS3s meer dan 60% van de totale rekenkracht van het Folding@Home project.

Nu blijkt dat Microsoft het project in de gaten houdt, en gaat kijken of het nuttig is om de grotere installbase met 360s aan het folden te laten slaan.

"...if we truly believe that we can in some way marshall the resources of a much larger installed base of Xbox 360 owners, with a processer that's of equal power to the PS3, then you have my commitment that we'll look at that. And if we believe we can add value to solving a gnarly problem such as the medical problems and the health problems that Folding@home seems to be doing, then we'll certainly look at that very strongly," aldus Peter Moore.

Een gevoelig punt dat Microsoft tegen kan houden om Folding@Home te ondersteunen is het feit dat de Cell processor een stuk sneller is in het folden dan Microsofts Xenon processor, aldus Vijay Pande, hoofdprogrammeur van Folding@Home. Een voordeel wat de 360 dan weer heeft is GPU van ATi, op dit moment halen grafische kaarten van ATi via de GPU client van Folding@Home per kaart ongeveer vijf maal hogere scores vergeleken met de PS3.

Meer informatie over Folding@Home is hier te vinden, de statistieken per systeem zijn hier te vinden.