3,7 miljoen euro beloning in zaak-Maddie

Icoon BuitenlandsBritse zakenlui en een hele reeks beroemdheden loven een gezamenlijke beloning uit van 3,7 miljoen euro voor de tip die leidt tot de vondst van het vierjarige meisje Madeleine McCann. De kleuter verdween negen dagen geleden in de Portugese badplaats Praia da Luz.

Beloning
Een zakenman looft een beloning van 1,5 miljoen euro uit. Andere mensen die een beloning voor de gouden tip beloven zijn Virgintopman Richard Branson, de miljardair Philip Green en theaterproducent Bill Kenwright. Ook de Britse krant News of the World looft 370.000 euro uit.

Voetbalsterren
Maddie is vandaag vier jaar oud geworden. Haar ouders riepen op haar verjaardag op de inspanningen om hun dochtertje terug te vinden te verdubbelen. Al heel wat beroemdheden uit het voetbalwereldje betuigden hun medeleven al aan de familie McCann. Bondscoach Scolari van Portugal, trainer Mourinho van Chelsea en sterspelers Nuno Gomez, Cristiano Ronaldo en David Beckham deden al een oproep voor Maddie. Het meisje verdween uit een hotelkamer waar ze lag te slapen met haar twee broertjes van twee jaar oud. Waarschijnlijk is de kleuter ontvoerd. Haar ouders waren tijdens de verdwijning aan het eten in het hotel.


De vierjarige Madeleine McCann