[IDL] Webster en Anderson naar finale

JJdJ1984
Vandaag zijn tijdens de International Darts League (IDL) de halve finales gespeeld. De eerste partij van de dag ging tussen Tony O' Shea en Mark Webster. Webster vermorzelde O' Shea door met 9-1 te winnen. Tweede halve finale ging tussen Gary Anderson en Adrian Lewis. Anderson versloeg Lewis met eveneens 9-1.

Mark Webster - Tony O' Shea 9-1

Mark Webster heeft zich als eerste Welshman in de historie weten te plaatsen voor een TV-toernooi. Eerder deze week wist zijn tegenstander O' Shea nog de harten van zijn fans te stelen door een negendarter. Door deze negendarter nam Silverback gisteren met een glimlach de sleutels van een Opel Tigra in ontvangst. Deze glimlach was vanmiddag vrij snel van het gezicht verdwenen. Webster domineerde de partij en won deze uiteindelijk met 9-1

Het gemiddelde van Webster was met 32,39 per pijl niet heel hoog, maar O' Shea scoorde met 28,23 bedroevend veel lager. Het aantal 180'ers was wel weer in het voordeel van O' Shea. Het uigooipercentage van Webster was met 40% tien procent hoger als dat van O' Shea.

Gary Anderson - Adrian Lewis 9-1

In de tweede partij van de avond namen Gary Anderson en verrassing van dit toernooi Adrian Lewis het tegen elkaar op. De partij was net zo snel afgelopen als de vorige. Anderson versloeg Lewis met 9-1. Het pijlgemiddelde van Lewis lag op 29.35, dat van Anderson was met 32,37 ietsjes hoger.

Gary Anderson wist tien maal de hoogste score te noteren, voor Lewis was een 180 score slechts zesmaal weg gelegd. Gary Anderson zal het morgenavond in de finale opnemen tegen Mark Webster. De partij begint morgen om 20:00 uur en is live te zien bij SBS6.