Aangifte PREMtime na bedreiging op straat

TelevisieTv-maker Prem Radhakishun van het NPS-programma PREMtime heeft aangifte gedaan van bedreiging. Afgelopen week werden hij en zijn cameraploeg bedreigd door straattuig in de Rotterdamse wijk Hillesluis. Prem wilde verslag doen over bewoners die klagen over terreur door jeugd op straat. Want ondanks lovende berichten van de politie en de gemeente Rotterdam over toegenomen veiligheid, zouden jongeren zich in de wijk in Rotterdam-Zuid nog steeds schuldig maken aan drugshandel en geweld.

Prem ondervond aan den lijve wat de bewoners met de straatterreur bedoelen. Hij en de cameraploeg voelden zich ernstig geïntimideerd toen een groep Noord-Afrikaanse jongens dreigde de camera te vernielen en de auto van het programma in brand te steken. Volgens een woordvoerder van de NPS konden alleen nog onder politiebegeleiding de interviews worden afgemaakt.

De politie vindt de reactie van Prem en de NPS ''wat overdreven'' en stelt dat de sterke arm toch al bij een deel van de opnames aanwezig zou zijn. Een woordvoerder benadrukt dat de wijk Hillesluis de laatste tijd echt wel vooruit is gegaan, maar dat de politie er nog wel ''een en ander heeft te doen''.


Prem Radhakishun

Met dank aan pberends en Bas028 voor de submit.