Geloof het of niet...het is lente!

Tim (TheGrandWazoo)


Renske stuurde de volgende column in:

Is het niet heerlijk? De vogeltjes fluiten, de zon schijnt, het bier smaakt lekkerder, mensen worden knapper, er worden weer impulszonnebrillen gekocht, de klapstoelen kunnen naar buiten, het is langer licht, relaties gaan kapot en we krijgen weer allemaal christelijke vrije dagen. Het is lente!

Kapotte relaties. Een absolute lente-hype. Het testosteron zoekt bij de andere sekse van binnenuit een weg naar buiten, alle antennes staan weer overeind en alle eega’s van deze wandelende hormoonbommen beginnen onrustig te worden. Want ze weten het: dit is het kritieke punt in de samensmelting. Het uur van de waarheid. Zal zijn antenne deze zomer een andere zender opvangen? Het gevolg is dat de Nederlandse vrouw het nodig vindt om vanaf de eerste zonnestraal de tl-buizen uit de legging te halen en deze ongegeneerd uit te laten steken onder rokjes waarvan ik in eerste instantie dacht dat het een riem was. Ik zeg....doe eerst even een zonnebankkuurtje.

En wat dacht je van al die christelijke feestdagen die hun doel totaal voorbij schieten? Je kunt veel over het christelijke geloof zeggen, maar ze weten die feestdagen er goed in te houden. Pasen bijvoorbeeld. God weet wanneer die man ook alweer is herrezen (dat klopt, God weet dat), maar wij krijgen al jaren een dag vrij om erover na te denken. En dat de dag dat Jezus aan het kruis werd genageld vervolgens is benoemd tot Goede Vrijdag vind ik ook een beetje cru. Ik weet namelijk niet voor wie dat een goede vrijdag was, maar in ieder geval niet voor Onze Lieve Heer.

Dan zijn er ook nog die kriebelende, zoemende en stekende wezens die je zo goed als vergeten was, maar waar je in de eerste dagen van mei altijd weer op een heel nare manier aan wordt herinnerd. Insecten. Volgens mij komen er ieder jaar minstens twintig nieuwe leden bij in dat irritante zoemkoor dat 's nachts zo nodig een serenade aan je bed moet houden.

Dames en heren: de lente hangt in de lucht. Onrustige mannen, overvolle sportscholen, heel nare insecten en nog net niet warm genoeg. Het wordt tijd voor de zomer...

Renske Priem