Ex-lerares pleit schuldig in sekszaak

MisdaadEn weer een bericht uit Amerika over een inmiddels ontslagen lerares die het bed deelde met een 14-jarige jongen. Net als eerder deze week heeft deze onderwijzeres toegegeven seks te hebben gehad met een minderjarige jongen. Het betreft in dit geval de 28-jarige Angela Renee Comer, uit het zuiden van Kentucky.

Comer werd vorig jaar januari gearresteerd in het Mexicaanse Nuevo Laredo. Daar vertoefde ze met de jongen nadat ze een relatie met hem aanging toen de scholier 14 was. Comer had ook haar eigen zoontje meegenomen op haar vlucht. De jongen waarmee Comer een seksuele relatie had stond onder toezicht van zijn grootmoeder. Dus Comer had ook nog eens een kind onttrokken aan het voogdijschap. De inmiddels 16-jarige jongen, niet in de rechtszaal aanwezig, vertoeft nu bij een adoptiegezin.

Volgens de grootmoeder van de jongen zou hij zich nu schamen om het incident en nog weinig contact hebben met zijn familie. Hij wil niet terugkeren, omdat hij slechte reacties vreest.

De lerares bekende afgelopen week tijdens een rechtszaak schuld en stemde in met een gevangenisstraf van 10 jaar. Hierdoor liet de openbare aanklager de meeste van zijn andere klachten vallen. In totaal hing Comer anders 30 jaar boven het hoofd.

Comer zei te verwachten dat ze na het uitzitten van 24 maanden in aanmerking kan komen voor voorwaardelijke vrijlating. Zij zal dan wel een behandeling moeten ondergaan voor seksmisdadigers die ook nog eens 12 tot 18 maanden in beslagneemt. Ze zit inmiddels al 16 maanden achter de tralies. Tijdens de rechtszaak zei ze dat ze haar eigen zoontje van vijf jaar oud, die autistisch is, al die tijd niet heeft gezien. Haar inmiddels ex-man weigert daar toestemming voor te verlenen.



Comer in gevangeniskledij