Franse dronkelap 'spoort' niet

Icoon BuitenlandsDe TGV-treinen (Train à Grande Vitesse) in het gebied de Yonne (Frankrijk) van de lijn oost-west hebben gisteren een aanzienlijke vertraging opgelopen omdat er een verdacht pakketje langs de spoorlijn zou hebben gelegen. Een vijftigtal mensen, waaronder politie, brandweer en mensen van de SNCF (de Franse Spoorwegen) waren op de been. Echter, aan het eind van de middag was er nog steeds geen pakketje gevonden.

De melding was geplaatst door een 35-jarige man die zich bij de politiepost van Gare Montparnasse in Parijs meldde. Hij vertelde dat hij had opgevangen dat er een aanslag zou worden gepleegd op het traject. Het gesprek zou hij hebben gehoord in een restaurant in het achttiende arrondissement van Parijs. Vlak daarop werd alarm geslagen. Volgens een politiebron is de man een alcoholist. Er zullen juridische stappen ondernomen worden tegen hem.

Wegens de veiligheidsmaatregelingen werd het treinverkeer omgeleid via het klassieke spoor. Het spoor werd onderzocht waardoor de TGV-treinen vertragingen hadden variërend van drie kwartier tot drie uur, volgens de SNCF. Onder andere werden de spoorlijnen langs Parijs, Lyon, Nice, Marseille, Aix-les-Bains, Dijon, Besançon, Saint-Etienne, Lille-Europe, Nantes en Brussel gecontroleerd, zo bevestigde dezelfde bron.