Tientallen Ferrari's vieren zestigste verjaardag

Wandelaars in de Hilversumse bossen kregen dinsdagochtend meer dan alleen bos, rust en zonneschijn. In het recreatiegebied verzamelden zich tientallen Ferrariliefhebbers met hun auto om te beginnen aan het Nederlandse stuk van een estafettetocht om de wereld.

De Ferrari's rijden mee met de estafette om de zestigste verjaardag van het topautomerk te vieren. Honderd Ferrari's doen in 148 dagen ongeveer vijftig landen aan. Het Nederlandse deel van de tocht begint vanuit Hilversum en Enschede om koers te zetten naar Deventer.

Daarna beweegt de sliert Ferrari's zich naar Paleis Soestdijk, de vroegere residentie van prinses Juliana en prins Bernhard, die zelf eigenaar was van een aantal Ferrari's. Daar wordt het Nederlandse deel van de estafette afgesloten. De stoet Ferrari's draagt een speciaal ontworpen estafettestok bij zich. Deze is versierd met zestig symbolen die de belangrijkste gebeurtenissen uitbeelden in het bestaan van de onderneming.

De tocht die 28 januari in Abu Dhabi is begonnen, is inmiddels via Azië, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Zuid- en Noord-Amerika doorgegaan naar Europa. Op 24 juni eindigt de tocht in Maranello, de 'thuisbasis' van Ferrari in Italië.