Guitar Hero 3 gaat online met draadloze controllers

Maarten (kepler)
De directeur van RedOctane heeft een aantal nieuwe dingen laten weten over het derde deel van Guitar Hero 3. Het was al duidelijk dat de game op de Xbox 360, PS3, Wii en PS2 zal uitkomen, maar dit werd nogmaals bevestigd. Alle versies zullen online multiplayer bevatten en ook een draadloze gitaar.

De geruchten over een eventuele online versie gingen ook al langer, maar nu weten we het dus zeker. Er zal een co-op mode aanwezig zijn, maar ook een mode waarin je tegen elkaar moet strijden. De gitaren zullen dus draadloos worden, en een nieuwe vorm krijgen. We krijgen de keuze uit een aantal verschillende kleuren, en er schijnt zelfs een houten gitaar te komen. Ze zijn op dit moment druk bezig met het onderhandelen over nieuwe songs, onder andere over liedjes van Metallica, AC/DC en Led Zeppelin.

De game zal nog voor het einde van het jaar uitkomen op de PS3, PS2, 360 en de Wii. De Wii zal overigens gewoon gebruik maken van de gitaar, en er zijn nog geen plannen voor de Wii-remote. In het begin van volgend jaar wordt er ook een Guitar Hero verwacht op de Nintendo DS.