Renault erkent fouten

Sander (sanger)
Renault heeft toegegeven grove fouten te hebben gemaakt bij de ontwikkeling van de R27, de bolide van dit seizoen. Volgens Flavio Briatore heeft Renault vorig seizoen te veel tijd en middelen gestoken in de doorontwikkeling van de R26, waar het kampioenschap mee werd gewonnen.

"Die tijd maken we niet meer goed. Het was een fout zo lang bezig te zijn met de auto van vorig jaar, de auto voor dit jaar hebben we een beetje verwaarloosd. We moeten die fout herstellen en wel zo snel mogelijk. We kunnen het seizoen nog redden, maar dan moeten we de komende weken goed gebruiken om te verbeteren," erkent Briatore.

Het seizoen van Renault verloopt tot op heden zeer teleurstellend, met slechts negen punten uit drie races. Het team staat als regerend wereldkampioen slechts vierde in het constructeurskampioenschap. Giancarlo Fisichella: "Ik ben zeer teleurgesteld. Voor het seizoen verwachtte ik mee te doen om de wereldtitel maar die doelstellingen moet ik bijschaven. De kans dat wij nog kampioen worden bestaat jammer genoeg niet meer."