Chocolade beter dan kussen geliefde

Chocolate kissBritse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen meer opgewonden raken van het proeven van chocolade dan van het gepassioneerd kussen van hun geliefde. "De resultaten van het onderzoek hebben ons zeer verrast", aldus psycholoog David Lewis. "Er is geen twijfel over mogelijk dat chocolade voor meer opwinding in lichaam en geest zorgt. Het zorgt zelfs voor een vier keer langere 'buzz' dan de meeste gepassioneerde kus."

Aan het onderzoek werkten twaalf vrijwilligers, die allen in de twintig zijn, mee. Op hun tong werd pure chocolade gelegd totdat het smolt en ze moesten kussen met hun partner, zoals ze normaal gesproken ook zouden doen. Ondertussen werd hun hersenactiviteit en hartslag gemeten.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat op het moment dat de chocolade begint te smelten, alle gebieden in de hersens veel meer en langer gestimuleerd worden dan tijdens het kussen. Ook ging bij het proeven van de chocola het hart sneller kloppen. Er is overigens geen verschil waarneembaar tussen mannen en vrouwen.