Helmonders negeerden massaal sirene

Burgemeester Jacobs van Helmond is niet te spreken over de inwoners van zijn gemeente. Toen zondagochtend een grote brand uitbrak in een afvalhoop bij een metaalverwerkingsbedrijf, gingen de sirenes loeien om de bewoners te waarschuwen voor een gifwolk die was vrijgekomen.

De meeste Helmonders bleven echter rustig buiten van het zonnetje genieten en gingen niet binnenshuis met gesloten deuren en ramen het nieuws volgen. Het meest boos is de burgervader op een aantal sportverenigingen, die tijdens het sirenegeloei de wedstrijden vrolijk lieten doorgaan. Jacobs wil met de sportclubs gaan overleggen en denkt dat het laatste woord hier nog niet over gesproken is.

Verder maakt de burgemeester zich grote zorgen over het nut van de sirene, nu blijkt dat veel mensen er toch geen notie van nemen. De gemeente Helmond gaat onderzoeken waarom de mensen niet op de sirene reageerden.

Uiteindelijk is het negeren van de sirene niemand fataal geworden. Volgens de brandweer is namelijk niemand onwel geworden.

Met dank aan ruffian voor de submit.