Dierenactivisten belagen top effectenhuis

BinnenlandsHet extremistische Britse Animal Liberation Front (ALF) is actief in Nederland en bedreigt momenteel de top van effectenhuis Van der Moolen. Dat schrijft De Telegraaf vandaag op de voorpagina. Bronnen binnen Van der Moolen hebben de acties van ALF tegenover de krant bevestigd.

Tot nog toe waren de acties stilgehouden door de politie en Van der Moolen. De radicale dierenactivisten hebben privéwoningen en auto's beschadigd van onder meer prof. dr. R van den Brink in Laren, voorzitter van de raad van commissarissen van Van der Moolen. Ook de woning en de auto's van G.L. van den Broek, commissaris bij het effectenhuis, zijn doelwit geworden. Doordat de dierenactivisten zich vergisten in het adres, werd echter de woning van de buren getroffen. Bij de actie in Laren is de woning van de president-commissaris onder meer bloedrood gespoten.

De acties van ALF zouden te maken hebben met een Amerikaans bedrijf waarin Van der Moolen via via aandeelhouder is. Dat bedrijf voert dierproeven uit.

Het bedrijf staat genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE). Van der Moolen is aandeelhouder van NYSE. Via de acties tegen Van der Moolen willen de dierenrechten-extremisten afdwingen dat de NYSE-aandeelhouder de beursnotering van het dierproevenbedrijf ongedaan maakt. Van der Moolen piekert daar niet over, omdat dan gezwicht zou worden voor chantage en terreur.