YouTube komt met eigen awardshow

Icoon MediaVideowebsite YouTube komt dit jaar met een eigen awardshow, de YouTube Video Awards. Dat hebben de makers van de site maandag bekendgemaakt.

De prijzen zullen worden uitgereikt in zeven categorieën: meest creatieve video, meest inspirerende video, beste serie, beste komedie, muzikant van het jaar, beste commentaar en schattigste filmpje ooit. De genomineerden zullen door YouTube geselecteerd worden en in een galerie op de site geplaatst worden. Onder hen bevinden zich de populaire serie 'Lonelygirl15' en de videoclip 'Here it goes again' van OK Go, befaamd om het dansje op loopbanden. Die video draait zelfs mee op MTV.

Bezoekers van de site kunnen stemmen op hun favoriet. Zondag zullen de winnaars bekendgemaakt worden. De winnaars krijgen een prominente plaats op de website en een trofee. Vooralsnog wordt het succes van een filmpje op de site bepaald door het aantal keren dat het is bekeken en speelt de rating niet mee in het eindklassement.

Of de awardshow een jaarlijks terugkerend evenement wordt, hangt af van hoe de eerste editie wordt ontvangen, laat een woordvoerder van YouTube weten. Het is echter niet uitgesloten dat de prijzenshow uitgroeit tot een groter evenement. Met ook een show in de echte wereld.

Met dank aan Netsplitter voor de submit.