"Ferrari was mogelijk illegaal"

Wouter (ziggyziggyziggy)
Scuderia Ferrari, winnaar van de Australische Grand Prix, wordt door Ron Dennis beschuldigd van een illegale bodemplaat.

Volgens Ron Dennis, teambaas van McLaren Mercedes, zou Ferrari met een bodemplaat rijden die beweegbaar is, om zo een aerodynamisch voordeel te behalen en bijvoorbeeld met extra vleugeldruk geen verlies in topsnelheid te lijden. Dennis noemde niet specifiek Ferrari als boosdoener, maar de extra interesse die de FIA afgelopen weekend had voor de bodemplaat van het rode team, maakt wel duidelijk op wie de Brit doelt.

"Tijdens de eerste race zijn er altijd wel enkele zaken die opduiken waarvan niet meteen duidelijk is of ze wel legaal zijn," legt Dennis uit. "Je kijkt wel naar de wagens van de andere teams, maar kan niet altijd meteen inschatten of hun interpretatie van de regels correct is. Op dat moment krijgen die teams nog het voordeel van de twijfel, maar nader onderzoek is zeker nodig, want er zijn altijd wel enkele oplossingen die illegaal zijn."

Het is niet bekend of Ron Dennis officieel protest gaat aantekenen. In dat geval zou de overwinning van Kimi Räikkönen op losse schroeven komen te staan.