FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 17 maart 2007

Sita Vermeulen wint SBS6-ijsdansshow

Icoon ShowbizzZangeres Sita Vermeulen is zaterdagavond winnaar geworden van het televisieprogramma Sterren Dansen op het IJs. Sita won de finale van deze SBS6-show en is daarmee de opvolger van Hein Vergeer. Deze ex-schaatser was verleden jaar de winnaar van het ijsdansprogramma.

Net als vorig jaar zond RTL4 in dezelfde periode een ijsdansprogramma (Dancing on Ice) uit. Dat programma, waarin ook bekende Nederlanders hun schaatskunsten vertonen, beleeft woensdag zijn finale.

Aanvankelijk was de RTL-variant ook op vrij- en zaterdagen te zien. Maar omdat de SBS6-show beter werd bekeken week RTL uit naar de woensdagavond. De door Gerard Joling en Nance gepresenteerde SBS-show werd daardoor de winnaar van de zogenoemde ijsdansoorlog.Met dank aan mistermaniac voor de submit.

Vrouw slikt tandenborstel in

Een vrouw heeft in Hong Kong per ongeluk een tandenborstel van vijftien centimeter ingeslikt. Dat gebeurde toen ze uitgleed op de vloer van haar badkamer in haar flat.

De vrouw was zelf in staat de hulpdiensten te alarmeren. Ze kon uiteraard niet praten, maar ze wist met een andere tandenborstel het ziekenhuispersoneel duidelijk te maken wat er was gebeurd. Dokters hebben de tandenborstel verwijderd met een endoscoop. De vrouw herstelt goed van de ingreep.

Man geplet door auto

Icoon OngelukIn het Brabantse Sprundel is zaterdagavond een veertigjarige man overleden nadat hij tijdens het klussen aan zijn auto bekneld was geraakt. De man lag onder de auto te sleutelen aan het voertuig toen het op hem terecht kwam. Een aangesnelde traumahelikopter mocht niet meer baten. De man overleed ter plekke.

Het ongeluk vond even voor zeven uur plaats in de garage van de man aan de Noorderstraat. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Hulpdiensten niet voorbereid op grote ramp

Icoon RampPolitie, brandweer en ambulancediensten zijn onvoldoende voorbereid op calamiteiten en rampen. De rampenbestrijding voldoet op vrijwel alle vlakken niet aan de normen van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens de leidraad Maatramp lopen veel regio's een risico van schaal 5 (zoals een grote dijkdoorbraak of een ramp met een verkeersvliegtuig), maar zijn zij slechts voorbereid op een maatramp 1 (bijvoorbeeld een groot verkeersongeluk). Enkele regio's, waaronder Friesland en Zeeland, verwachten een hoger niveau pas over enkele jaren te kunnen bereiken.

In de meeste regio's zou het aan coŲrdinatie ontbreken en vooral de brandweer en ambulancediensten kampen met personeels- en materieeltekort. Regio's met een hoog 'risicoprofiel', zoals Zeeland (met de kerncentrale Borssele), Kennemerland (Schiphol) en Haaglanden (met het regeringscentrum) zijn daarom niet in staat grote calamiteiten het hoofd te bieden.

Castlevania: Symphony of Night komt woensdag

Helaas, komende woensdag nogsteeds geen kolonisten van Catan op Xbox Live, maar wel een andere titel waar waarschijnlijk veel mensen op zitten te wachten: Castlevania. Om preciezer te zijn, Castlevania: Symphony of Night.

Castlevania: Symphony of Night, die oorspronkelijk op de PSOne uitkwam, wordt door velen gezien als ťťn van de beste uit de serie. Vanaf woensdag is de game te downloaden vanaf Xbox Live Marketplace.


Verlengde Kingdom Hearts 3 trailer in KH2: Final Mix

Iedereen die wel eens Kingdom Hearts gespeeld heeft kent de geheime trailers die je unlockt aan het eind van elke Kingdom Hearts-game. De heersende opvatting is dat deze geheime trailers een beeld geven van wat Square Enix precies wil gaan doen in het volgende deel van de serie. Iedereen die het tweede deel van Kingdom Hearts heeft gespeeld op de hoogste moeilijkheidsgraad en speciale opdrachten heeft voltooid heeft dus de vermoedelijke trailer van Kingdom Hearts 3 al kunnen bekijken.

In Kingdom Hearts 2: Final Mix is deze trailer verlengd en worden twee nieuwe karakters geintroduceerd, een man en een onbekend wezen. Twee afbeeldingen uit de verlengde trailer kun je hieronder bekijken.De originele Kingdom Hearts 3 trailer kun je hieronder bekijken.

Nieuwe details en beelden Uncharted: Drake's Fortune

In de nieuwste editie van Game Informer zijn wat nieuwe details omtrent Uncharted: Drake's Fortune opgedoken. De game staat gepland voor winter 2007 en zal waarschijnlijk een single-player game worden.

Er zijn momenteel 50 minuten aan cut-scenes die bij moeten dragen aan het opwekken van emoties bij de speler. Naughty Dog maakt gebruik van een compleet nieuwe animatie-techniek, waardoor Drake bijvoorbeeld 1200 verschillende manieren kent om dekking te zoeken. Uiteindelijk zullen dit er ongeveer 3000 worden.

De SIXAXIS wordt in Uncharted gebruikt voor balanceren, zoals over een smalle boom lopen. Velen zullen dit fenomeen kennen uit onder meer Prince of Persia: Sands of Time en God of War. Drake z'n conditie zal ook zichtbaar afnemen. Als je bijvoorbeeld rent, zal je buiten adem raken. Als je nog verder rent zal je lichaam gaan schokken. Ook het gezicht van Drake zal de vermoeidheid tonen.

De gehele jungle zal levend overkomen doordat deze gevuld is met allerlei animaties. Elke object zal bovendien dynamische belichting en schaduwwerking kennen. De soundtrack zal ook dynamisch zijn.
Mobieltjes in klas verboden in ItaliŽ

Icoon OnderwijsItaliaanse scholieren mogen geen telefoon meer gebruiken in het klaslokaal. De kinderen zouden worden afgeleid en het overgaan van telefoons zou de lessen storen. Een scholier die toch zijn of haar telefoon blijft gebruiken, kan rekenen op maatregelen die uiteenlopen van het in beslag nemen van de telefoon tot het uitsluiten van deelname aan examens.

Het verbod komt na een serie incidenten met mobieltjes. In november vorig jaar dook een filmpje op van een gehandicapte scholier die in elkaar werd geslagen door medeleerlingen. In een ander filmpje werd een lerares seksueel geÔntimideerd door leerlingen. Beide filmpjes waren gemaakt met een mobiele telefoon.

RTL-baas: kijkers belspelletjes belazerd

De directeur van RTL Nederland, Fons van Westerloo, vindt dat kijkers van belspelletjes op de televisie worden belazerd. Dat heeft hij gezegd tegen het televisieprogramma Rondom Tien, waar vanavond gediscussieerd werd over onder andere belspelletjes op televisie. Van Westerloo: "Deze week zijn deelnemers aan belspelletjes op onze zenders twee keer belazerd."

De belspelletjes op RTL, SBS en Tien liggen sinds enige tijd onder vuur omdat ze zich niet aan de gedragscode promotionele kansspelen zouden houden. Het ministerie van Justitie heeft eind vorig jaar tegen twee omroepen aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie doet momenteel onderzoek.

Na de ophef heeft Van Westerloo de belspelletjes op de zenders van RTL afgelopen week extra in de gaten gehouden. "RTL wil door die spelletjes geen imagoschade oplopen. Daarom zijn we extra gaan monitoren", aldus Van Westerloo.

Op dinsdag en woensdag was er volgens Van Westerloo twee keer sprake van kijkersbedrog. "Een keer werden kijkers opgeroepen te blijven bellen terwijl de prijs al gevallen was. De tweede keer werd gemeld dat iedere tiende beller in de finale van het belspel terechtkomt. Maar er werd niet bij gezegd dat je dan nog een vraag juist moet beantwoorden om in de prijzen te vallen."

Volgens Van Westerloo is niet RTL, maar producent Endemol schuldig aan het bedrog. "Als Endemol zich schuldig blijft maken aan misleiding van onze kijkers, zullen wij Endemol als belspelproducent aanstaande maandag aan de kant zetten", zo tekende de redactie van Rondom Tien op uit de mond van de RTL-baas.

Bellen maar!
"Je bent de enige die nu zit te kijken. Probeer het gewoon een keertje!"

Uitslagen Eredivisie 17/03/2007

Er werden vanavond weer wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder de uitslagen. De competitiewedstrijd NEC - Excelsior begon om 20:00 uur.

SC Heerenveen - NAC Breda 4-2
9' Alves 1-0
29' Salmon 1-1
39' Alves 2-1 (assist Gonzalo)
64' Nilsson 3-1 (assist Alves)
68' Alves 4-1 (assist Nilsson)
82' Salmon 4-2 (assist Pinas)

Scheidsrechter: v. Hulten.
Toeschouwers: 25.000.
Geel: Zuiverloon (Heerenveen), Penders (NAC).

Opstellingen

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, Hansson, Dingsdag (Jong-a-Pin/77),Breuer, Gonzalo (Yildirim/69), Bosvelt, Hanssen, Pranjic, Alves (Tarvajarvi/85), Nilsson

NAC: Zoetebier, PetŲ, Penders, Zwaanswijk, De Graaf, Slot, v.Gessel, Zonneveld, Diba, Salmon, Rigters (Pinas/75)ADO Den Haag- Sparta 2-4
36' Polak 0-1 penalty
43' Polak 0-2
56' Lopes 0-3 (assist Oost)
60' Rankovic 1-3
77' Krohn-Dehli 1-4 (assist Medunjanin)
80' De Vries 2-4

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 0.
Geel: Loumpoutis, Bunjevcevic (ADO), Lopes, van Bueren (Sparta).

Opstellingen

ADO: Sergio SŠnchez, Loumpoutis (De Vries/46), Martha (Saavedra/61), Bunjevcevic, Rijaard, Bosschaart, Schwiebbe (Rankovic/41), Delorge, Hoogendorp, Mols, Kolk

Sparta: Wapenaar, De Roover, Gudde, Schenkel, Polak, Krohn-Dehli, Rose, Medunjanin (Olfers/90+1), v.Bueren, Lopes (Emnes/74), Oost (Vlug/81) .NEC - Excelsior 0-1
40' Slory 0-1

Scheidsrechter: Liesveld.
Toeschouwers: 12.000.
Geel: Olsson, Barreto (NEC), Slory, Bandjar (Excelsior)

Opstellingen

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Otten, Olsson, Barreto, Pothuizen (Niedzielan/46), Snoyl (Kivuvu/77), Denneboom, Holman, Beerens (Worm/71)

Excelsior: Graafland, Bandjar (Gyan/90+3), v.Nieuwstadt, H.Drost, Piquť, Bruins (Guijo-Velasco/6), v.Dieren, Luyckx, Slory, Grot, (Voskamp/65) Braber.

The N-Word

Afgelopen week laaide de discussie weer hoog op in Amerika. In South Park werd 'the N-word' gebruikt. Tig keer. Amerika zou Amerika niet zijn als er niet meteen enorme ophef over zou zijn, terwijl het filmpje toch echt gewoon hi-la-risch is.

Zowel een korte clip als de reactie op CNN. Of; hoe tegenwoordig alles op een weegschaal wordt gelegd. Het mooie is dat de negergemeenschap in Amerika er zelf minder problemen mee heeft dan de blanke zeikstralen

Hondje moe maken.

Jack Russel terriers zijn hondjes die niet moe te krijgen zijn, een boswandeling van vier uur, moe vergeet het maar. Een hele dag dollen in de tuin en nog geen spoortje van moeheid te bekennen en dat terwijl het gemiddelde baasje dan al puffend hijgend op de bank zit en zich afvraagd waarom hij in vredesnaam Jack Russel heeft genomen.

Maar je kunt je Jack Russel nu eindelijk moe maken, het kost wel wat geld want een beamer heb je zo te zien sowieso nodig en genoeg ruimte. Maar ik denk als je dit twee dagen achterelkaar vol weet te houden dat je Jack Russel eindelijk moe maar voldaan in zijn mandje kruipt....

Van Nistelrooy spreekt over verzoeningsgesprek

In het Algemeen Dagblad van vandaag sprak Ruud van Nistelrooy over zijn verzoeningsgesprek met bondscoach Marco van Basten. De gewezen aanvaller mist vertrouwen van de bondscoach. Van Nistelrooy komt voorlopig niet meer in actie voor Oranje.

"Ik vind het jammer dat het zo gelopen is, maar ik wilde een schone lei. Als Van Basten had gezegd: 'We beginnen opnieuw, met alle vertrouwen', dan was ik gekomen," zo liet de spits van Real Madrid weten. De aanvaller vervolgt: ”De berichtgeving over ons gesprek in Madrid was niet juist. Ik heb helemaal geen eisen gesteld aan de bondscoach. Ik wilde gewoon weten hoe het zat, of ze echt met mij verder wilden."

"Ik wilde meer dan alleen zand erover. Dat hadden we trouwens ook in twee minuten uitgesproken. Toen was het voor hem klaar, maar voor mij niet. Ik vroeg hem om vertrouwen en dat kon hij niet geven. Een garantie vroeg ik niet. Dat kan je nergens vragen. Maar ik heb wel vertrouwen nodig om op mijn top te kunnen presteren."

Van Nistelrooy wilde niet in de situatie komen zoals Van Bommel bij het Nederlands Elftal: "Aan Van Bommel zag ik hoe ik niet wilde dat het met mij zou gaan. Die werd gewoon afgeserveerd. Toen werd hij er weer bijgehaald en toen weer niet. Nadien zat het nooit echt meer goed. Daar had ik dus geen zin in. Er was gewoon geen vertrouwen. Punt uit", aldus Van Nistelrooy.

Juf cel in voor seks met leerling

Icoon OnderwijsEen lerares uit het Amerikaanse Tacoma, een plaats in de staat Washington, is veroordeeld tot een half jaar cel omdat ze seks had met een leerling. Gymjuffrouw Rebekah M. Todd bekende in april 2006 orale seks met een 17-jarige scholier te hebben gehad.

De 25-jarige docente had gehoopt op een straf van dertig dagen huisarrest. Ze pleitte schuldig voor een misdrijf van tweede graad. De rechter achtte bewezen dat de juf seks had met een schooljongen. Na de veroordeling nam Todd -die gym en gezondheidsleer gaf- zelf ontslag. Dat moest ze ook wel doen, want haar lerarenkaart is in beslag genomen.


Rebekah M. Todd
Foto: HLN

Exclusief concert Tiësto op Schiphol

Icoon MuziekDJ TiŽsto heeft vrijdagavond zijn tournee Elements Of Life afgetrapt met een exclusief concert in de bagagehal van Schiphol. Fans van de DJ kochten in de afgelopen weken kaarten voor dit optreden zonder te weten op welke lokatie het concert gehouden ging worden. Voorafgaand aan het concert maakte hij bekend op 31 mei en op 1 en 2 juni concerten te geven in het Gelredome.

Het vier uur durende concert begon om 23.00 uur s'avonds met een videoscherm waarop een vliegtuigje langs alle landen vloog waar TiŽsto gaat optreden, 55 in totaal. De wereldtournee zal circa anderhalf jaar gaan duren.

Met dank aan dimage voor de submit.

Foto van Shakira redt Iraakse jongen

Amerikaanse soldaten die bezig waren met een inval in een Iraakse woning waren blij verrast toen ze foto's aan de wand zagen van vrouwelijke sterren. De grimmige sfeer die heerste veranderde hierdoor in ťťn klap in grote vrolijkheid. De bewoner van de kamer werd daardoor niet met het gebruikelijke brute geweld naar buiten gesleurd en ondervraagd, maar als vriend begroet.

Het breekpunt was een foto die Paul Bergen maakte van Shakira tijdens een van haar concerten (zie rechtsboven op onderstaande foto). "Guys! It's Shakira! It's Shakira! I want this picture!" riep een van de militairen toen hij de kamer binnenkwam.

Fotograaf Geert van Kesteren beschrijft deze gebeurtenis in zijn bijdrage aan het Magnum-weblog. De jongen heeft de poster van Shakira aan de Amerikanen gegeven en nodigde ze bovendien uit om 'Larry' te spelen op zijn Xbox. Pas toen de soldaten na een kwartier de boze stem van hun commandant hoorden kraken over hun walkietalkie verlieten ze het pand, inclusief Shakira's portret.


Foto: Magnum Photos


Met dank aan GooF_E voor de submit.

Man maakt koffiezetters van granaten

De EthiopiŽr Azemeraw Zeleke heeft een opmerkelijk beroep: hij maakt grote koffiezetapparaten van granaathulzen. Omdat EthiopiŽ en Eritrea al jarenlang in een oorlog verwikkeld zitten zijn er genoeg granaathulzen te vinden.

Boeren in de omgeving komen op hun land regelmatig munitie tegen, zoals mortiergranaten. De boeren hebben er niets aan, dus geven zij hun vondsten aan Azemeraw. Hij zamelt het oorlogstuig in en maakt er de mooiste koffiemachines van. Zijn koffiemachines kunnen alle soorten koffie maken die in de streek gedronken wordt. Dat zijn er meer dan tien.De koffiemachine


Met dank aan svann voor de submit.

Ook boete voor Hamilton

Na al eerder het team van Toyota Racing, heeft nu ook Lewis Hamilton van het team van McLaren Mercedes een boete gekregen.

De Brit, die morgen op de tweede startrij aan de Grand Prix van AustraliŽ mag beginnen, reed tijdens de kwalificatie met een snelheid van 81,2 kilometer per uur door de pitstraat, terwijl een maximumsnelheid geldt van 80 kilometer per uur. Hamilton moet hiervoor een boete betalen van 200 euro.

Concert: Nine Inch Nails in 013

Ondergetekende zal er wel nooit meer overheen komen: de genialiteit van Nine Inch Nails ontdekken vlak nŠ het legendarische optreden van 28 november 1999 in 013. Pas meer dan zes jaar later werd het enigszins goed gemaakt tijdens Rockin'Park met een wervelend optreden in de tent aldaar. Maar de drang om Nine Inch Nails in ťťn van de beste zalen van Nederland te zien bleef. Toen bekend werd dat Trent Reznor en co. naast twee keer Paradiso dus ook weer naar Tilburg zouden komen was ik vanzelfsprekend blij.

Mourinho zal Terry en Lampard laten gaan

De trainer van Chelsea, Josť Mourinho, heeft gezegd dat hij John Terry en Frank Lampard niet zal tegenhouden als het tweetal zou willen vertrekken. Mourinho zei dat zijn mening over een eventueel vertrek van het duo minder telt dan dat van het duo zelf.

"Wat zij in hun hart hebben is veel belangrijker dan elk advies van mij", aldus de Portugees. "Als spelers een droom hebben om in een ander land voor een andere club te gaan spelen, dan zal ik ze niet in hun weg gaan staan."

Al geruime tijd zijn spelverdeler Lampard en verdediger Terry in onderhandeling over een langer verblijf bij Chelsea, tot nu toe zonder enig resultaat. Volgens de Engelse media zit een vertrek van het tweetal er daarom steeds meer aan te komen. De zaakwaarnemer van Lampard zou al in ItaliŽ gesignaleerd zijn om te onderhandelen over een overgang naar Juventus.

[T-A] Ricco leidt na etappezege

Riccardo Ricco heeft wederom een etappe van de Tirreno - Adriatico op zijn naam geschreven. Het was de tweede dagzege voor de Italiaan, die gisteren ook al wist te winnen. Door deze zege is hij ook meteen de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Stefan Schumacher eiste de tweede plaats voor zich op. De Duitser wist de sprint om deze positie van Aleksandr Vinokourov te winnen. Michael Boogerd en Thomas Dekker kwamen niet veel later over de finish. De twee renners van Rabobank zaten in een groep die uiteindelijk vier seconden achterstand had op Ricco. Zondag moeten de renners het helemaal alleen doen. Dan staat er namelijk een individuele tijdrit op het programma.

Film over leven Anna Nicole Smith

Icoon ShowbizzIn Los Angeles zullen in april de opnames voor een film over het leven van Anna Nicole Smith van start gaan. De productiemaatschappij is druk bezig een vertolkster te vinden voor de hoofdrol in de film. In juni zou de film al af moeten zijn. De film beschrijft het leven van Smith vanaf haar zeventiende tot haar dood vorige maand en zal vooral de positieve kanten van de Playmate belichten.

Anna Nicole Smith werd bekend toen zij in 1993 als Playmate van het jaar werd verkozen door Playboy. Daarnaast werd zij wereldwijd bekend toen zij op 26-jarige leeftijd met een 89-jarige miljardair trouwde.


Met dank aan Bouschra voor de submit.

Neville drie weken buitenspel

Gary Neville zal de komende wedstrijden van het nationale elftal van Engeland aan zich voorbij moeten laten gaan. De speler van Manchester United staat drie weken buitenspel, vanwege een blessure aan zijn enkel. De verdediger liep de kwetsuur op in het treffen met Bolton Wanderers.

Neville werd in de elfde minuut afgevoerd, nadat hij even daarvoor onderuit werd gehaald door Gary Speed, speler van Bolton Wanderers. Inmiddels is gebleken dat de enkelbanden van de aanvoerder van The Mancunians zijn beschadigd.

Deze blessure betekent ook dat Neville niet in staat zal zijn om met Engeland aan te treden tegen IsraŽl en Andorra. Deze twee duels staan in het teken van de kwalificatie voor het EK 2008. Dit toernooi wordt in Oostenrijk en Zwitserland gehouden.

Harry Potter's Hermelien krijgt lijfwacht

Icoon ShowbizzEmma Watson, beter bekend als 'Hermelien Griffel' uit de Harry Potterfilms, wordt gekweld door een stalker. De man stond de zestienjarige filmster op te wachten bij haar school. Daarop is hij afgevoerd naar het politiebureau.

Emma hoopt verder stalker-vrij te blijven. De rechter heeft de overenthousiaste aanbidder, een twintiger, een straatverbod opgelegd. Daarnaast heeft Emma ter bescherming een privť-lijfwacht gekregen.

De opnames van Harry Potter en de Orde van de Feniks, de vijfde Harry Potter-film, zijn pas voltooid. Ook in de laatste twee delen zal Emma als Hermelien te zien zijn. Wanneer ze niet bezig is met acteren, gaat Emma gewoon naar school. Een vriendje heeft ze niet: dit komt naar eigen zeggen door haar celebrity-status.

Emma Watson Bron: jungstars.net


Met dank aan eu-Robert voor de herschreven submit.

Murray naar halve finale Indian Wells

Andy Murray is er in geslaagd om zich voor de halve finales van het tennistoernooi in Indian Wells te plaatsen. De Schot had bijna drie uur nodig om Tommy Haas aan de kant te zetten: 3-6, 6-3, 7-6(8).

In de tweede set liep Murray overigens een blessure aan zijn enkel op, nadat hij een duik naar de bal maakte. Nadat het gewricht was behandeld kon hij de wedstrijd toch afmaken. Hierdoor raakte zijn opponent dusdanig uit zijn ritme, waardoor de Schot de tweede set op zijn naam kon schrijven.

In de derde set wist Haas terug te komen, nadat hij een break achter stond. Bij een stand van 6-5 kreeg de Duitser een matchpoint, maar deze verprutste hij. Ook bij 7-6 wist hij de wedstrijd niet te winnen. Murray wist hier, bij een stand van 9-8, van te profiteren. "Deze wedstrijd had alles in zich", aldus de Schotse tennisser na de wedstrijd.

Wanjiru loopt wereldrecord in Den Haag

Tijdens de City-Pier-City Loop heeft de Keniaan Samuel Wanjiru vamiddag zijn eigen wereldrecord op de halve marathon verbeterd. De 20-jarige Keniaan liep in Den Haag naar een tijd van 58 minuten en 35 seconden. Daarmee was hij achttien seconden sneller dan de oude toptijd, die hij vorige maand in Dubai liep.

Net als vorig jaar werd Koen Raymaekers Nederlands kampioen halve marathon. Raymaekers was op de twaalfde plaats de beste Nederlander, en liep met een tijd van 1.02.30 een nieuw persoonlijk record.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Hilde Kibet in een tijd van 1.09,43. Merel de Knegt onttroonde Selma Borst als Nederlands kampioene.

'Duitse regering ontevreden over ISAF-commandant'

Icoon BuitenlandsDe Duitse regering en secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer van de NAVO zijn volgens het Duitse tijdschrift Der Spiegel ontevreden over de nieuwe commandant van de ISAF-troepen in Afghanistan, de Amerikaanse generaal Dan McNeill.

Reden voor de wrevel zou het eigenmachtig optreden en het krachtige taalgebruik van McNeill zijn. Zo begon de Amerikaanse bevelhebber recentelijk een grote militaire operatie in het zuiden van Afghanistan (operatie Achilles met 4500 militairen) zonder de NAVO-centrale in Brussel of de bondgenoten vooraf te hebben geÔnformeerd.

Vechtpartij na demonstratie extreem-rechts

PolitieIn Rotterdam zijn na een demonstratie van de extreem-rechtse Nationale Alliantie vanmiddag tien arrestaties verricht. De demonstratie op zich verliep zonder problemen. Een 30-tal aanhangers van de extreem-rechtse partij liep onder toezicht van de politie te betogen bij de Schiedamsedijk. Het protest was gericht tegen ''extreem links en media, die nationalisten steevast portretteert als gewelddadige relschoppers, en zo meehelpt de hetze tegen nationalisten in stand te houden.''

Enige tijd na de betoging ontstond elders in het centrum een fikse vechtpartij, die volgens de politie verband houdt met de demonstratie.

Volgens de linkse activistensite Indymedia heeft de harde kern van de Feyenoord-aanhang rake klappen uitgedeeld aan extreem-rechtse lieden. Daarbij zouden gewonden zijn gevallen.

Vooralsnog blijft onduidelijk wat er precies is voorgevallen. De politie heeft nog geen verklaring gegeven over de vechtpartij of over de achtergrond van de arrestanten.

Suriname gaat kerncentrale bouwen

Icoon BuitenlandsSuriname heeft vergevorderde plannen voor de bouw van een kerncentrale. De energie-opwekker zou voor een gedeelte betaald worden vanuit Nederland.

Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd wordt al in de tweede helft van dit jaar begonnen met de bouw van een aluminiumfabriek in Groot-Chatillon. "De fabriek zal gevoed worden met kernenergie uit een centrale die vlakbij wordt gebouwd', aldus de krant.

De financiering is al rond, Suriname moet echter nog wel lid worden van het Internationale Atoom Energie Agentschap (IAEA). De regering is daarover in gesprek. "Ik ben bezig om adviezen in te winnen om te kijken of Suriname zover is dat we lid willen worden", antwoordt minister Lygia Kraag-Keteldijk (Buza) tegen de krant. De bouw van de veertig megawatt kerncentrale zal drie jaar in beslag nemen.

Met dank aan laforest voor de submit.

Computer water

Waar in de film Shrek nog heel erg trots werd gedaan over het Computer Generated water, maar de ontwikkeling op dat gebied heeft in de tussentijd niet stil gestaan.

Aanschouw hier hoe virtueel water er op dit moment uitziet, dat is toch wel een heel verschil, nog even en de acteurs bestaan alleen nog maar digitaal terwijl ze acteren in een digitale wereld.

Met dank aan Googolplexian voor de submit.

Besnorde Turkse vrouwen eisen zetels

Icoon OpmerkelijkFeministische kringen in Turkije zijn een ludieke actie begonnen om meer vrouwen in het parlement te krijgen. Door heel Turkije heen hebben zij posters opgehangen, met daarop een besnorde Turkse schone, die de vraag stelt: 'Is het noodzakelijk om een man te zijn?'.

Bekende Turkse vrouwen uit het bedrijfsleven en de televisie-wereld werken mee aan de actie. Initiatiefnemer is de 'Stichting om Vrouwelijke Kandidaten te Steunen' (KA-DER). Zij eist dat alle politieke partijen een beleid van positieve discriminatie gaan voeren en een quotum instellen van 33 procent voor vrouwelijke kandidaten op de kieslijsten voor zowel de plaatselijke als de landelijke verkiezingen.

In de traditioneel patriarchale cultuur van Turkije is het zeer slecht gesteld met de participatie van vrouwen in de politiek. Er zijn slechts 24 vrouwelijke parlementsleden. Dat is maar 4,4 procent; zelfs minder dan in het parlement van AtatŁrk in 1934, toen 4,6 procent vrouw was. De Turkse feministes noemen het een schande dat er in drie kwart eeuw geen enkele vooruitgang is geboekt.

Een andere reden voor de lage deelname van vrouwen aan de politiek, is het verbod op het dragen van een hoofddoek in overheidsinstanties. Desalniettemin zijn er ook positieve ontwikkelingen gaande. Zo is Turkije een van de weinige landen ter wereld die ooit een vrouwelijke premier heeft gehad. Van 1993 tot 1996 werd het land namelijk geleid door professor Tansu «iller.


Zo goed, heren?

[T-A] Basso stapt af

Ivan Basso is in de vierde etappe van de Tirreno - Adriatico van zijn fiets gestapt. De renner van Discovery Channel PCTC had teveel last van een blessure aan zijn pols. Dit was het resultaat van zijn valpartij van gisteren.

Basso wist de derde etappe van de Tirreno - Adriatico nog wel uit te rijden, maar heeft zich later op de avond in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn pols. Zaterdag besloot de Italiaan om alsnog te beginnen aan de vierde etappe, maar na 36 kilometer in de wielen stapte hij af. Het is nog onzeker of deze blessure er voor zorgt dat hij niet kan starten in de klassieker Milaan - San Remo.

Helft kinderen India slachtoffer misbruik

Icoon BuitenlandsBijna de helft van de kinderen in India wordt of is fysiek en/of seksueel misbruikt. Economisch misbruik, waaronder dwangarbeid, komt nog vaker voor. Dat blijkt uit uitgelekte resultaten van de eerste uitgebreide nationale studie naar misbruik in het Aziatische land.

Voor het onderzoek ondervroegen wetenschappers in totaal 17.000 kinderen en adolescenten. ''Bijna 50 procent van de ondervraagden heeft te maken gehad met een of andere vorm van misbruik'', meldde het tijdschrift Outlook zaterdag. Het blad wist een eerste versie van het onderzoek in handen te krijgen.

''25 Procent van de kinderen is het slachtoffer geworden van seksueel misbruik. In meer dan 30 procent van de gevallen, waren familieleden van het slachtoffer betrokken'', aldus Outlook. Uit de landelijke studie kwam verder naar voren dat meer dan 40 procent van de ondervraagden wel eens is geslagen.

Economische uitbuiting is volgens de studie nog meer wijdverbreid. Zes op de tien ondervraagden zei daar het slachtoffer van te zijn geworden.

Hamilton overdonderd door vierde plaats

Voor Lewis Hamilton is het tot nu toe een prima debuut in de Formule 1. De coureur van het team van McLaren Mercedes was iedere training in de top terug te vinden en zijn eerste kwalificatie sloot hij af als vierde.

"Ik ben overdonderd door het feit dat ik op de tweede startrij sta voor mijn eerste Grand Prix", aldus de Brit na afloop van de kwalificatie. "Mijn dank gaat uit naar het team dat zo hard heeft gewerkt zowel hier op het circuit als in Engeland."

"Dit is het weekend waarop ik mezelf de afgelopen dertien jaar heb voorbereid. Ik geniet van ieder moment. Ik denk dat we een goede kans hebben in de race. Ik wil goed van start gaan en hard werken om zoveel mogelijk punten te halen voor het team en mezelf. Ik ga geen voorspellingen doen, omdat er nog van alles kan gebeuren. Tot dusver gaat alles goed."

"Square-Enix moet Final Fantasy voor 360 maken"

De Japanse RPG grootmeester Sakaguchi (schepper van Final Fantasy en tegenwoordig hoofd van Mistwalker (Blue Dragon)) heeft in een interview gezegd dat hij vindt dat Square-Enix hun RPG-reeks Final Fantasy ook op de 360 moet gaan uitgeven. De serie heeft onwijs veel potentie in Amerika en Europa, de twee continenten waar de 360 goed verkoopt: I feel that the Final Fantasy series should come to Xbox 360 as well. This is wise. It makes so much sense to me...it has so much potential in North America and in Europe. So there's a great chance for the series to succeed on 360 as well.

De engine waarmee Final Fantasy XIII draait, de White Engine van Square-Enix, is naar alle waarschijnlijkheid ook open platform en zou dus geport kunnen worden naar de 360.


Final Fantasy XIII ook naar de 360?

De eventuele concurrentie met Square-Enix op de 360 (Blue Dragon en Lost Odyssey van Mistwalker zijn ook RPG's) ziet Sakaguchi alleen maar als motivatie.

Over de PS3 had Sakaguchi overigens te vertellen dat hij het geen fijne console vond om voor te developen aangezien de hardware van het apparaat lastig in elkaar steekt. De Wii daarentegen is goedkoop om voor te ontwikkelen en daardoor erg interessant. Het is wel jammer dat de Wii minder krachtig is en geen HD graphics aankan, maar het verschil is volgens Sakaguchi alleen zichtbaar op een HDTV.

Van Bommel: "Hoop op CL-finale tegen PSV"

Er is een kleine kans dat Mark van Bommel, speler van Bayern MŁnchen, in de Champions League tegen PSV zal spelen. Tijdens de loting van vorige week vrijdag werd de Duitse club aan AC Milan gekoppeld en ook in de halve finale zal de ploeg van de Nederlander niet in Eindhoven spelen.

Mocht het in de toekomst gebeuren dat Van Bommel terugkeert op de Nederlandse velden, dan gaat zijn voorkeur uit naar PSV. "k heb het al beloofd en kan mij niet voorstellen bij een club als Feyenoord of AZ te spelen", aldus de middenvelder die in het verleden ook voor de Eindhovenaren speelde.

"Ik ben blij dat we in de kwartfinale van de Champions League niet tegen PSV geloot hebben, want ik mis die beide wedstrijden nu. Dan moeten we maar in de finale tegen elkaar spelen", vervolgt de Nederlander, die zaterdag met Bayern MŁnchen tegen Eintracht Frankfurt speelt.

"Zondag volg ik natuurlijk PSV - Ajax, die kan ik hier bekijken. Ik denk dat PSV wint, maar als het gelijk speelt is het ook goed. Ik verwacht zeker dat ze de titel halen, dat kan niet meer fout gaan.", meldde Van Bommel tot besluit.

[P-N] Sanchez wint koninginnenrit

De zesde etappe in Parijs - Nice is gewonnen door de Spanjaard Luis Lťon Sanchez. De Spanjaard reed in de slotfase weg na al vroeg in de aanval te zijn geweest. Davide Rebellin blijft leider in het klassement, Sanchez stijgt naar de derde plaats.

De renners gingen vandaag van start in Brignoles en moesten in de 200 kilometer lange rit over ťťn col van eerste categorie, drie van tweede en drie van derde categorie. De top van de laatste klim, de beklimming van de Col de Tanneron, lag op twintig kilometer van de streep.

Discovery Channel stuurde vandaag Levi Leipheimer en Tom Danielson vooruit. Daarnaast ook nog een derde Amerikaan, Christian Vandevelde (CSC), de Spanjaard Luis Lťon Sanchez (Caisse d'Epargne) en de Fransen Thomas Voeckler (Bouygues Telecom) en Sylvain Chavanel (Cofidis). De maximale voorsprong van deze groep bedroeg een kleine twee minuten en voor het begin van de Tanneron ging Chavanel er vandoor. Op de klim werd de rest gegrepen, op Sanchez na.

Contador lanceerde een aanval op de leiderstrui van Rebellin en kreeg David Lopez, de nummer acht uit het klassement mee. De twee kwamen bij Sanchez en met zijn drieŽn reden ze naar Chavanel toe. De achterstand van het peloton bedroeg zo rond de 20 seconden. Op de laatste tien, vlakke, kilometers werd eerst Chavanel los uit het wiel gereden. De twee man van Caisse d'Epargne leken eerst goed mee te werken met Contador, maar Luis Lťon Sanchez demarreerde achter de rug van Contador weg en reed onbedreigd naar de overwinning toe. Contador en Lopez werden nog gegrepen door de groep, waar Lorenzetto de sprint voor plaats twee won.

PoP! goes my heart!

De beste muziek komt uit de jaren 80. Dat is al jaren mijn stokpaardje. Ik kan helemaal vrolijk worden van een avondje Wipneus en Pim of een cd met riedeltjes uit die tijd. Het spreekt dan ook voor zich dat ik de film 'Music and Lyrics' waarin Hugh Grant een jaren 80 popidool speelt moest gaan kijken. Hoewel de film erg funny, maar niet heel erg bijzonder was ben ik compleet weg van het liedje waarmee hij zogenaamd in de jaren 80 doorbrak. 'PoP! goes my heart' is een vrolijk nummer wat lekker lang blijft hangen. Oordeel zelf en succes met het uit je hoofd krijgen van het nummer.

Amerikaanse soldaat vlucht voor immorele oorlog

Icoon OorlogDe Amerikaanse soldaat Joshua Key vluchtte in 2005 met zijn gezin naar Canada, nadat hij was gevlucht uit de 'immorele oorlog' in Irak. ''Het Amerikaanse leger heeft mij tot een crimineel gemaakt. Ik werd gedwongen om in een illegale oorlog te vechten. Ik heb mijn land niet verraden, mijn land heeft mij verraden.''

De 28-jarige Key deed aanvankelijk zonder morren zijn werk. Hij sloeg Irakezen op bevel in elkaar en liet bij huiszoekingen van tijd tot tijd iets in zijn zak glijden. Elke dag viel hij met zijn peloton huizen binnen, sleurde vaders en zonen mee en vernielde huisraad. Toen Key twee collega's met de hoofden van Irakezen zag voetballen, besefte hij dat hij hier niet hoorde. Zijn moraal brak helemaal toen een jong meisje dat regelmatig om eten bedelde, voor zijn ogen werd doodgeschoten. De maat was vol toen drie van zijn vrienden zwaargewond raakten.

Toen hij op verlof werd gestuurd, besloot hij niet meer terug te keren naar Irak. Hij vluchtte met zijn gezin en overnachtte op ranzige hotelkamers, op de vlucht voor de militaire politie. Later vluchtten ze naar Canada. ''Het was de moeilijkste stap ooit. Ik ben alles kwijt: mijn land, mijn familie. Mijn moeder is doodziek en ik zal haar waarschijnlijk nooit meer zien. Maar ik wist: als ik een goed leven wil voor mijn gezin, moet ik vertrekken.''

Met dank aan Asmodean voor de submit.

Dronken jongere kan boete afkopen

Icoon PolitieJongeren in Midden- en Noord-Limburg die worden beboet voor openbare dronkenschap, kunnen binnenkort hun boete inruilen voor een gesprek met een preventiemedewerker. Als ze zich aan de instructies houden, vervalt de boete. De nieuwe aanpak is een pilotproject, het wachten is op goedkeuring van het Openbaar Ministerie. Met het betrokken politiekorps worden binnenkort nieuwe afspraken gemaakt.

Op dit moment krijgen jongeren die dronken op straat worden aangetroffen een boete van vijftig euro. Als hierbij ook de openbare orde wordt verstoord kan dat 130 euro worden. Vaak betalen de ouders deze boete.

Geschat wordt dat de nieuwe aanpak nog dit voorjaar van start kan gaan. De betrokken gemeenten zouden enthousiast zijn.

Met dank aan pkeijsers voor de submit.

Dubbelslag Svindall in Lenzerheide

In het Zwitserse Lenzerheide heeft de Noorse skiŽr Aksel Lund Svindal vandaag de wereldbeker op de reuzenslalom veroverd ťn de leiding genomen in het algemene klassement. Svindal was vandaag de beste in de laatste reuzenslalom van het seizoen ten koste van zijn Italiaanse rivaal Massimiliano Blardone.

Svindal snelde in 2:07.82 de piste af en daarmee verwees hij Blardone (2:08.03) naar de tweede plaats. De Oostenrijker Benjamin Raich viel al in de eerste run uit en verspeelde daarmee zijn leidende positie in zowel het algemene klassement als in de stand van de reuzenslalom.

Raich moet nu morgen de slalom, de laatste race van het seizoen, winnen om nog kans te maken op prolongatie van zijn titel. Svindall heeft aan een plaats bij de eerste vijftien genoeg om de algemene wereldbeker binnen te halen.

NiGHTS into Wii

Het officiŽle Nintendo Magazine wist te melden dat we "back in time" kunnen gaan "as a classic game makes a long overdue return". Het gaat hier om een herleving van een oude franchise voor de Wii. De titel ervan hebben zij nog niet vermeld maar de afbeelding die erbij wordt gegeven zegt genoeg: Sega's klassieker NiGHTS into Dreams, komt zeer waarschijnlijk naar de Wii toe in de vorm van een opvolger. Een officiŽle aankondiging is echter nog niet gegeven, maar de gegeven hints zijn zeer sterk.


Een scan van de gegeven afbeelding uit 'ONM'

NiGHTS into Dreams kwam in 1996 op de Saturn uit, en komt uit de koker van het Sonic Team. Het spel was ťťn van de eersten die 2D platforming combineerde met 3D elementen. Centraal gameplay-element hierbij was vliegen. 'NiGHTS' werd bij haar release overschaduwd door zowel Crash Bandicoot als Super Mario 64 en kreeg daarom volgens velen nooit de aandacht die het verdiende. Het is een goed voorbeeld van een spel wat bij de release niet bijster goed werd ontvangen, maar later toch een enorme cult-status verwierf onder zowel critici als gamers.

Opnieuw overheidsreisje hangjongeren bekend

Icoon BinnenlandsVijftien Kaapverdische jongeren uit de Rotterdamse achterstandswijk Spangen zijn op een gesubsidieerde reis naar de Kaapverdische eilanden geweest. De reis werd vorig jaar gemaakt en duurde bijna drie weken. Er gingen zes begeleiders mee.

De reis kostte enkele tienduizenden euro's, die werden betaald door het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking (OS) via het programma Xplore. De jongeren maakten op de reis onder andere een rap met leeftijdsgenoten.

Volgens Paul van Veen, medeorganisator van de reis, is het zeker geen snoepreisje geweest. De jongeren zouden na thuiskomst nog een heel programma hebben gehad om anderen over hun ervaringen te vertellen.

Eerder deze week werd bekend dat een groepje Marokkaanse hangjongeren op 'vlinderjacht' ging in Marokko. Deze reis kostte dertigduizend euro. Geert Wilders, fractieleider van de Partij voor de Vrijheid, vond de reis belachelijk en vroeg zich af of de betrokken ministers “knettergek” zijn geworden. Ook CDA en VVD vinden dergelijke reisjes te gek voor woorden.

Met dank aan ko3tj3bo3 voor de submit.

Top 25 PC games ooit

De PC divisie van IGN heeft de 25 beste PC games ooit uitgekozen, en het is een interessant lijstje geworden.

Zo komt Half-Life er helemaal niet op voor, is Doom ook niet aanwezig en mist Command & Conquer ook al.

De top 25 ziet er als volgt uit:

quote
25) IL-2 Sturmovik
24) Tom Clancy's Rainbow Six
23) Unreal Tournament 2004
22) The Sims
21) MechWarrior 2: 31st Century Combat
20) Deus Ex
19) Warcraft 2: The Tides of Darkness
18) Call of Duty
17) World of Warcraft
16) Elder Scrolls IV: Oblivion
15) Grim Fandango
14) Company of Heroes
13) System Shock 2
12) Battlefield 1942
11) Sid Meier's Pirates! (origineel)
10) Age of Empires 2: Age of Kings
9) Half-Life 2
8) SimCity 2000
7) Baldur's Gate II: Shadows of Amn
6) StarCraft
5) Fallout
4) Rome: Total War
3) Star Wars TIE Fighter
2) Civilization IV
1) X-COM: UFO Defense

Wat vind jij van de lijst, mis je veel games of vind je dat bepaalde games er echt niet op thuis horen?

Brons voor boogschutters op WK

Op het onderdeel compound zijn de Nederlandse handboogschieters er in geslaagd om de bronzen medaille in de wacht te slepen. Dit gebeurde op de wereldkampioenschappen indoor in het Turkse Izmir.

De Nederlandse afvaardiging bestaat uit Peter Elzinga, Emiel Custers en Rob Polman. Dit trio wist ItaliŽ zaterdag te verslaan in een duel dat om de derde en vierde plaats ging. In de halve finale ging het team tegen de Verenigde Staten onderuit.

Tevens vestigden de Amerikanen in dat duel een wereldrecord door 239 van de maximale 240 punten te pakken. Het resultaat van het Nederlands team was 233 punten.

PAA:OTRSPOD:Episode 1 Trailer

Van de game van de mannen achter Penny-Arcade, Penny-Arcade Adventures: On The Rain-Slick Precipice of Darkness: Episode 1, is nu een trailer uitgegeven.

De game zal de bekende karakters van de comic bevatten, maar dan in een Steampunk/Victoriaanse setting. Het lijkt er op dat de wereld overvallen wordt door miljoenen primitieve Fruit Fuckers, en dat onze helden hier iets aan moeten doen.

Bekijk de trailer in zowel HD als SD hier.Nevland aanvoerder FC Groningen

Erik Nevland mag zich voorlopig aanvoerder van FC Groningen noemen. De reden hiervoor is dat Paul Matthijs, de huidige aanvoerder, niet in actie kan komen vanwege een blessure. De keeper van de Groningers, Bas Roorda, start dit weekend op de bank.

Eerder deze maand, in de wedstrijd tegen NAC Breda, mocht Nevland zich ook al captain van FC Groningen noemen. Matthijs werd naar de kant gehaald, waarna de Noor de aanvoerdersband om kreeg. "Ik vind het heel bijzonder als ik aanvoerder ben van FC Groningen", aldus de opgetogen aanvaller. "Het geeft me een trots gevoel als ik die band mag dragen in het Euroborg-Stadion. Ik voel me er nůg sterker door."

Mag ik je een hand geven?

In Oost Europa is een extreem bizarre en merkwaardige huidaandoening ontdekt. Tijdens een reis ontdekte een missionaris een jongen met het zogenaamde zeer zeldzame Lewandowsky-Lutz-syndroom. De handen en voeten van de jongen waren bedekt met een uiterst vreemde substantie. Wanneer de aandoening begint ontstaan kleine sneetjes in de handen en voeten, waaruit vervolgens de vreemde materie groeit. De uitstulpingen zijn zeer moeilijk te verwijderen en vooralsnog moeilijk te behandelen met medicatie.

Uiteraard is hier een leuke foto van te bezichtigen (let op: ietswat onsmakelijk misschien).

Rusland weert 5 EU-luchtvaartmaatschappijen

Icoon Vervoer

Rusland dreigt het luchtruim te sluiten voor vijf luchtvaartmaatschappijen uit de Europese Unie. De luchtvaartmaatschappijen zouden herhaaldelijk regels hebben overtreden. Het is nog niet bekend over welke luchtvaartmaatschappijen het gaat. Nederlandse maatschappijen lijken niet de dupe te zijn.

De Russen verwijten het personeel van de betrokken maatschappijen een gebrek aan opleiding. Tussen juli en februari zouden er achttien keer gevaarlijke situaties plaatsgevonden hebben†in de buurt van Moskou. Zo zouden de maatschappijen aangegeven vlieghoogtes negeren en vlogen vliegtuigen verboden zones in. Dat meldde het Russische persbureau Interfax.

Opmerkelijk is dat de melding komt op het moment dat juist een Russisch vliegtuig neerstort met dodelijke gevolgen. Een vliegtuigongeluk in de Russische stad Samara heeft zaterdag zeker zeven mensen het leven gekost. Tientallen andere inzittenden raakten gewond, van wie zes ernstig. Tien mensen zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Volgens de eerste berichten crashte het toestel met 57 mensen aan boord omdat het landingsgestel in elkaar klapte tijdens de landing. Het toestel, een TU-134 van de maatschappij YUT-air, kwam uit de Siberische plaats Surgut.

'Fusie PvdA en SP in de toekomst mogelijk'

Icoon Samsom PvdA-Tweede Kamerlid Diederik Samsom denkt dat een fusie van zijn partij met de SP op "lange termijn" tot de mogelijkheden behoort. Dan moeten de ontwikkelingen, zoals hij die nu ziet bij PvdA en SP, wel doorzetten.

"De SP is meer veranderingsgezind dan vroeger en dat vind ik ook verstandig. Kijk bijvoorbeeld naar de klimaatverandering. Jaren geleden zag de SP daarvan niet de ernst in, maar nu pleit de partij samen met de PvdA voor meer duurzame energie", zei Samsom, die milieuzaken doet voor de PvdA, zaterdag. Anderzijds kan de PvdA wat hem betreft van de SP leren dat de leiding van de partij "niet te ver voor de troepen moet uitlopen". Bij het referendum over de Europese Grondwet pleitte de PvdA voor verandering, waarvoor onvoldoende draagvlak bleek te bestaan, aldus Samsom.

Hij acht het mogelijk dat het over een jaar of tien tot een fusie kan komen tussen beide partijen. Samsom ontkent dat uitlatingen zaterdag in Het Parool hierover zijn ingegeven door het electorale succes van de SP: "Ik heb altijd al gepleit voor een progressieve volkspartij". Samsom voegt eraan toe dat hij al jaren praat met SP'ers, ook voor de grote verkiezingsoverwinningen van die partij.

Het interview met Het Parool vond plaats voordat de SP in de opiniepeiling de PvdA voorbijstreefde. Samsom zegt "op persoonlijke titel" te spreken.

'Aguilera sekst voor carriŤre'

Icoon Showbizz Popster Christina Aguilera doet alles om hogerop te komen in haar muziekcarriŤre. De muziekproducent Dallas Austin lijkt verontwaardigd dat de blondine seks met hem aanbood in ruil voor het opnemen van een album. "Die trut schuwde geen enkel middel om met mij te mogen werken. Ze bood zich gewoon op een presenteerblaadje aan", aldus Austin.

Aguilera ging zelfs nog een stapje verder. Zo probeerde zij hem te verleiden tot een triootje met haar en haar huidige man Jordan Bratman erbij. Het lijkt erop dat Austin niet om de avances van Aguilera is ingegaan, maar hij geeft nergens uitsluitsel.

Ook Joss Stone zou seks niet schuwen voor haar carriŤre. Austin weet dat ťťn van zijn collega's de lakens met haar gedeeld heeft. Ook zij deed een trio, want er was ook nog een andere zanger bij. En dat allemaal om het album Introducing Joss Stone op te nemen. "Christina Aguilera, Joss Stone... al deze bitches neuken voor liedjes", sluit hij af.Schuwt de lakens niet

Wat gebeurt er deze week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Op 22 maart is de Koningin aanwezig bij de viering 50 jaar Verdragen van Rome
Op 21 maart om 01:07 uur het begin van de lente
Op 23 maart de opening Michiel de Ruyterjaar in Vlissingen

Politiek
Op 22 maart 2007 wordt er een herdenking 50 jaar Europese samenwerking gehouden in de Ridderzaal

Sport
Op 18 maart de eerste Grand Prix Formule 1 van 2007, gereden in Melbourne.
Op 18 maart de klassieker PSV-Ajax.
Op 24 maart speelt Nederland een kwalificatiewedstrijd voor het EK tegen Roemenie.

Saboteur in ontwikkeling bij Pandemic Studios

De mensen van Pandemic Studios vroegen zich af wat de gamer leuk zou vinden en ze zijn tot het besluit gekomen om een WWII game op de markt te brengen. Aangezien het thema WWII al een 'enkele' keer voorbij is gekomen zullen de ontwikkelaars van Mercenaries (2) wel een andere invalshoek nemen.

Saboteur zal in tegenstelling tot de bulk aan WWII games geen RTS of FPS worden, maar meer een GTA-achtig spel. Volgens Worthplaying.com zal de basis een sandbox game zijn, maar met stealth en FPS invloeden. Je zal spelen als een lid van het Franse verzet met als doel het bevrijden van door de Duitsers bezette gebieden. Een interessante feature is dat de bezette gebieden zwart-wit zijn, maar kleur krijgen zodra ze bevrijd worden.

Op welke platforms het spel zal verschijnen is nog niet bekend. We kunnen Saboteur ergens in 2008 verwachten.

NOS stopt met peilingen De Hond

Icoon Binnenlands De paginagrote advertentie die opiniepeiler Maurice de Hond vrijdag in een aantal dagbladen plaatste, is de NOS in het verkeerde keelgat geschoten. De omroep heeft het contract met 'huispeiler' De Hond met onmiddellijke ingang ontbonden. Dat maakte de NOS zaterdag bekend. Met de advertentie met als kop 'Wie stopt dit Openbaar Ministerie?' zette De Hond vrijdag een nieuwe stap in zijn verdediging van Ernest Louwes, de man die is veroordeeld in de Deventer moordzaak.

Volgens de directie en de hoofdredactie van de NOS heeft de opiniepeiler met de campagne een grens overschreden. "De Hond hoort de rol van neutrale peiler te hebben. Het gaat hier om het imago van de NOS. Wij berichten vanuit pure objectiviteit", aldus een woordvoerder. "Wij vinden het prima dat Maurice de Hond zich in de Deventer moordzaak wil vastbijten. Dat is zijn goed recht als burger. Maar zijn activiteiten op dat terrein zijn onverenigbaar met zijn rol als onafhankelijk opiniepeiler. Wij hebben Maurice al diverse malen gewaarschuwd dat wij ons zorgen maakten over deze combinatie van activiteiten", aldus Gerard Dielessen, algemeen directeur van de NOS.

De dagbladadvertentie was bedoeld als oproep aan parlement en burgers. Volgens De Hond en een groep gelijkgestemde "verontruste burgers" hebben de politie, het Openbaar Ministerie en het Nederlands Forensisch Instituut fout op fout gestapeld en is Louwes ten onrechte veroordeeld. Het contract dat de NOS had met het onderzoeksbureau van De Hond zou eind 2007 aflopen. Het is volgens de woordvoerder nog te vroeg om te zeggen of de NOS op zoek gaat naar een vervanger.

Exit poll

Wii krijgt Brothers In Arms: Double Time

De nieuwste editie van het blad Nintendo Power laat een aantal screenshots zien van de nieuwe toevoeging aan de Brothers in Arms serie, Brothers in Arms: Double Time voor de Wii. De game is een exclusive en vertelt het verhaal van de eerste twee Brothers in Arms games.

De mogelijkheid bestaat dat de game ook een multiplayer co-op modus mee zal krijgen. Ubisoft ontkent dit namelijk niet, maar ze zeggen wel zich vooral te richten op de single-player ervaring van de game. Scans van het blad kunnen we je helaas niet laten zien, maar zodra deze beschikbaar komen zullen we ze toevoegen aan het bericht.

Uitslagen Jupiler League speelronde 32

Vrijdagavond is in de Jupiler League een volledige speelronde afgewerkt. Opnieuw wist RBC Roosendaal niet te winnen. Koploper De Graafschap wist hiervan te profiteren en komt zo dichtbij het kampioenschap in de Jupiler League.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
MVVFC Dordrecht1-1
TOP OssFC Emmen4-0
Go Ahead EaglesVVV-Venlo0-1
FC OmniworldFC Zwolle2-7
FC EindhovenFortuna Sittard0-2
AGOVV ApeldoornStormvogels Telstar0-2
Cambuur LeeuwardenHelmond Sport0-0
HaarlemDe Graafschap0-3
BV VeendamFC Den Bosch0-2
FC VolendamRBC Roosendaal1-1

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1De Graafschap32226473-2972
2RBC Roosendaal321710572-3761
3FC Den Bosch32177854-3758
4VVV-Venlo32177852-3958
5FC Dordrecht32176966-4057
6FC Volendam321411751-3453
7BV Veendam321213752-3849
8Go Ahead Eagles321291146-4245
9Stormvogels Telstar321351455-5244
10FC Zwolle3211101158-4443
11Haarlem329121138-4539
12FC Emmen321091348-5739
13FC Omniworld321081449-6738
14MVV329101339-4437
15Fortuna Sittard321061633-5036
16TOP Oss321051753-6935
17Cambuur Leeuwarden32971635-5234
18AGOVV Apeldoorn32771838-6528
19Helmond Sport325111630-6826
20FC Eindhoven32591836-6921

Programma

DatumThuisUit
23/3De GraafschapAGOVV Apeldoorn
23/3MVVFC Eindhoven
23/3TOP OssFC Volendam
23/3Go Ahead EaglesHaarlem
23/3Stormvogels TelstarFC Dordrecht
23/3FC EmmenFC Omniworld
23/3VVV-VenloBV Veendam
23/3Fortuna SittardFC Den Bosch
23/3Helmond SportRBC Roosendaal
25/3FC ZwolleCambuur Leeuwarden

Hosp sterkste op slalom

Tijdens de finalewedstrijden van de strijd om de wereldbeker in het Zwitserse Lenzerheide heeft de Oostenrijkse Nicole Hosp de laatste slalom van het seizoen op haar naam geschreven. Hosp bleef de Zweedse Anja Pšrson en de Slowaakse Veronika Zuzulova voor.

In de strijd om de algemene wereldbeker heeft Hosp nu de leiding genomen. Ze vecht een duel uit met haar landgenote Marlies Schild. Dat gevecht wordt morgen beslist op de reuzenslalom, het favoriete onderdeel van Hosp. Schild wist vandaag geen punten te scoren. De winnares van de wereldbeker op de slalom eindigde door een fout in de tweede run als negentiende.

Sulejmani nog niet beschikbaar voor Heerenveen

Miralem Sulejmani kan vanavond, in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda, niet in actie komen voor SC Heerenveen. De schorsing die de 18-jarige middenvelder door zijn oude club Partizan Belgrado in overleg met de Servische voetbalbond werd opgelegd, houdt hem op de tribune.

Vorige week noemde de wereldvoetbalbond FIFA de schorsing nog onrechtmatig, de Servische bond heeft maandag daarover een gesprek bij de wereldvoetbalbond. Sulejmani moet daarom wachten op zijn eerste speelminuten voor de Friezen.

Afgelopen december nam Heerenveen Sulejmani over van Partizan. Die club ging uiteindelijk niet akkoord met de vergoedingssom die Heerenveen voor hem wilde betalen en eiste meer geld. De Friezen weigerden dat en daarom besloot Partizan Sulejmani, met terugwerkende kracht, vanaf 11 november een jaar lang te schorsen.

Sauerbreij veertiende in Stoneham

Bij de laatste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen op de parallel reuzenslalom, in het Canadese Stoneham, is snowboardster Nicolien Sauerbreij gisteren veertiende geworden. Ze dolf in de achtste finales het onderspit tegen de Oostenrijkse Heidi Neururer. In het eindklassement eindigde Sauerbreij op de achttiende plaats.

Nicoliens zusje Marieke sloot het wereldbekerseizoen op de parallel reuzenslalom af als 32e. In het eindklassement werd ze 46e. De wereldbeker ging naar de Oostenrijkse Doresia Krings.

Terugslag voor Van der Schaaf

Remco van der Schaaf heeft een terugslag gekregen tijdens zijn revalidatie van een hevige blessure aan zijn knie. De speler van Vitesse zou eigenlijk al vorige maand weer op het veld moeten staan, maar nog steeds is de middenvelder herstellende van de kwetsuur.

De trainer van de Arnhemmers, Aad de Mos, denkt toch dat hij dit seizoen nog een beroep kan doen op Van der Schaaf. "Maesschalck, de kniespecialist, zegt zes weken. Maar ik weet bij hem dat het dan vier weken zijn. Hij zit daar nu een aantal dagen per week intern. Ik reken dit seizoen nog wel op hem", aldus De Mos.

Concert: The Long Blondes in Tivoli

Als je als leek naar een optreden van The Long Blondes gaat en je verwacht een stel blonde godinnen met lange sensuele benen dan kom je bedrogen uit. Ga je echter met de wetenschap dat het een glamour punkbandje uit Sheffield is en je houdt ook nog eens van opbeurende poppunk en new wave dan kan je een behoorlijk leuke avond krijgen. Afgelopen donderdag was zo'n avond, de vijfkoppige band stond namelijk in Tivoli de Helling.


Palestijnse jongeren vrijwillig in IsraŽlische cel

Icoon Isra묯PalestinaSteeds meer Palestijnse jongeren proberen doelbewust in Israëlische gevangenissen te belanden om te ontsnappen aan de enorme problemen van alledag.

Gedreven door het oplaaiende geweld en de schrijnende armoede op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook zetten ouders steeds vaker hun kinderen aan tot kleine vergrijpen waarop celstraf staat, meldde de Britse krant The Times zaterdag.

Kinderen gaan vrijwillig Israëlische gevangenissen in om te ontsnappen aan de verveling en de gewelddadige realiteit in de Palestijnse gebieden. Ouders krijgen op hun beurt een financiële tegemoetkoming van de Palestijnse Autoriteit als hun kind vastzit. Het is vaak de enige bron van inkomsten.

Justitie vreest aanslag van kamper Pfaff

PolitieJustitie en politie vrezen dat een beruchte woonwagenfamilie een aanslag zal plegen op burgemeester Alexander Sakkers van Eindhoven. Daarom wordt hij zo scherp en uitgebreid beveiligd, bevestigt de Bossche persofficier M. Wijnbelt vandaag in het Brabants Dagblad.

De dreigementen zijn afkomstig van Piet Pfaff, die al tijden overhoop ligt met de gemeente. Vorig jaar berichtten we op FOK! over Pfaff toen hij een emmer vol menselijke stront in het Stadskantoor uitstrooide. Dat deed hij omdat er volgens hem sanitaire voorzieningen ontbraken op zijn woonwagenstandplaats aan de Joost de Momperstraat. Hij was toen al lange tijd in een hevige strijd gewikkeld met de gemeente omdat hij zijn standplaats moest verlaten.

Volgens het Brabants Dagblad zijn ook tijdens de laatste gevangenschap van Piet Pfaff - hij kwam donderdag vrij - de bewaking van de burgemeester en zijn woning onverminderd hoog gebleven. ''We hebben de vrees dat de doodsbedreigingen daadwerkelijk worden waargemaakt door mensen uit de omgeving van Pfaff'', zo laat Justitie weten.

De gemeente Eindhoven vindt volgens Justitie dat Pfaff een voorkeurspositie afdwingt met dreigementen aan burgemeester Sakkers en wil daar niet aan meewerken. De woonwagenbewoner zelf ontkent de dreigementen en heeft aangifte van valse aangifte gedaan tegen Sakkers.

Piet Pfaff stelt dat zijn criminele verleden hem parten speelt. ''Maar ik ben nu al vijf of zes jaar op vrije voeten. Ik ben nu met mijn kinderen en kleinkinderen bezig. Ik wil rust en een eigen plekje.'' Hij woont momenteel bij familie in de Eindhovense wijk De Bennekel, dichtbij de bewaakte tijdelijke woning van Sakkers.Piet Pfaff wil rust en eigen plekje

Spyker moet wachten met protest tegen Super Aguri

Het team van Spyker F1 heeft tevergeefs geprobeerd een protest in te dienen tegen concurrent Super Aguri F1. Volgens het Nederlandse formule 1-team overtreedt de Japanse formatie de regels omdat het de auto niet zelf ontworpen heeft. Super Aguri zou met de auto van vorig seizoen rijden.

De FIA heeft Spyker gezegd dat het te laat was met het indienen van de klacht. Volgens de regels had dit afgelopen woensdag, direct na de technische keuring, moeten gebeuren. Spyker moet nu wachten tot de volgende Grand Prix, over drie weken in MaleisiŽ, of kan naar de arbitragecommissie van de FIA stappen.

Spyker verwijt het team van Super Aguri dat het op een oneerlijke manier punten voor het constructeursklassement verdient. "Vroeger kwamen ze met hun auto nog niet in de buurt van ons en nu staan ze bij de kwalificaties ineens in de top tien. Dat zegt wel genoeg lijkt mij", aldus Victor Muller, president-directeur van Spyker.

Daarnaast is het Nederlandse team het ook niet eens met de handelwijze van de teams Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso, maar Spyker wil zich nu eerst op Super Aguri richten. "We willen eerst kijken hoe dit gaat. Het kan een lange zaak worden", zei Muller.

Bambi meets Godzilla

Goed. Van onze grote baas Danny mag er best wel wat meer geweld op FOK!'s weblog getoond worden. Milde ongelukjes zoals hij dat noemt. Gebroken armpje, gebroken beentje of een sukkel die zichzelf in de fik steekt. Dat soort dingen. We moeten af van ons "lievvvv" imago. Geen kattenfilmpjes meer, geen fotosites met dieren die elkaar lief vinden. Het moet allemaal harder vanaf nu. Dus speciaal voor Danny een spijkerhard filmpje over een lieftallig Disney hertje: Bambi meets Godzilla!

Aanhang Wilders jong en a-religieus

Uit het Nationaal Kiezersonderzoek 2006 - uitgevoerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek en politicologen van diverse Nederlandse universiteiten - blijkt dat de Partij voor de Vrijheid (PVV) relatief gezien de grootste aanhang heeft in het zuiden en oosten van het land. Dat schrijft dagblad Trouw vandaag in een tweetal artikelen gewijd aan de opkomst van Geert Wilders. Daaruit blijkt ook dat Wilders met zijn harde taal meer jongeren (tot 34 jaar) trekt dan ouderen.

De PVV kreeg bij de laatste Kamerverkiezingen opvallend veel stemmen van plattelandbewoners en van inwoners uit Limburg en de oostelijke provincies. Van alle Nederlanders stemden 7% van de mannen op de PVV, tegen 4% van de vrouwen. Verder valt op dat een groot deel van zijn aanhang een relatief lage opleiding heeft en geen religie (geloof) aanhangt. Ook stemde 7% van de alleenstaanden op Wilders, tegen 4% van de gehuwden. Van de niet-westerse allochtonen stemde 2% op Wilders, tegen 5% autochtonen. Daarmee heeft de partij van Wilders overigens niet de laagste steun van niet-westerse allochtonen, want de ChristenUnie had slechts 1% steun onder die groep.

'Charisma onderschat'
De opstellers van het Nationaal Kiezersonderzoek zeggen dat ze een half jaar geleden niet konden vermoeden dat Wilders zo populair zou worden. In de peilingen staat Wilders inmiddels tussen de 12 tot 17 zetels. ''We hebben Wilders' charisma totaal onderschat. We vermoedden dat kiezers hem niet erg serieus namen, al was het maar vanwege zijn kapsel. Achteraf kun je zeggen dat hij door zijn duidelijke boodschap – en het feit dat hij onder heeft moeten duiken en altijd bewakers om zich heen heeft – een opvallende persoonlijkheid kon worden'', zo leggen de onderzoekers uit.

Er wordt benadrukt dat de aanhang van Wilders hem niet als de nieuwe Pim Fortuyn ziet. Uit de resultaten van het Nationaal Kiezersonderzoek blijkt dat met name mensen die in 2003 op de LPF stemden, nu voor Wilders kozen. Maar ook ontevreden VVD- en PvdA-stemmers en notoire niet-stemmers trok hij aan. Afgelopen maanden groeide de aanhang verder.

'Wel tolerant'
Wilders-stemmers zijn vaker tegen de komst van moslims naar Nederland, tegen ontwikkelingssamenwerking en tegen Turkije in de Europese Unie. Op andere terreinen, zoals het homohuwelijk of militairen naar Uruzgan uitzenden, wijken ze niet af. ''Net als bij de Fortuyn aanhangers zijn ze wel tolerant, maar hebben ze een afkeer van de wereld buiten Nederland. Ze hebben iets tegen het kosmopolitisme, dat de elite hen decennialang oplegde. Je kunt dit het conservatisme van de kleinburger noemen. Mensen die hun zegeningen tellen en beducht zijn voor wat van buiten komt.''

De aanhang van Wilders heeft met de SP-stemmers een anti-elitaire houding gemeen. De onderzoekers benadrukken dat Wilders' aanhang niet te vergelijken is met de vroegere Hans Janmaat-aanhang. ''Janmaat had de steun van extreem-rechts, een groep die openlijk harde standpunten in nam, terwijl Wilders een bredere groep aantrekt die zich door de andere partijen vergeten voelt. Weliswaar zegt Wilders hetzelfde als Janmaat toentertijd, maar het klinkt minder extreem omdat het maatschappelijke debat in zijn geheel opgeschoven is. Uitspraken waarvoor de rechter toen Janmaat veroordeelde, worden nu op grote schaal gedaan.'''Onderschat vanwege onder meer rare kapsel'

-
Het hele artikel staat hier.

Wijk Ondiep vrijdagnacht rustig

Icoon BinnenlandsIn de Utrechtse wijk Ondiep is het in de nacht van vrijdag op zaterdag rustig gebleven. De maatregelen in de wijk werden vrijdag versoepeld in verband met de terugkerende rust. Dat maakte een woordvoerster van de politie zaterdag bekend.

De hekken, die de buurt de afgelopen nachten hermetisch afsloten, bleven vrijdagavond en -nacht voor het eerst open. ''Als de sfeer goed blijft, kunnen de hekken ook zaterdagnacht open blijven'', aldus de politie. De hekken blijven nog wel om de wijk staan. ''In het weekeinde zijn 's avonds laat altijd meer mensen op straat, dus we kijken het nog even aan.'' De gemeente beoordeelt de komende dagen per dag welke maatregelen nog nodig zijn.

In Ondiep braken afgelopen week rellen uit nadat zondag een politieagent, die zich ernstig bedreigd voelde,†de 54-jarige buurtbewoner Rinie Mulder had doodgeschoten. Burgemeester Brouwer besloot daarop de wijk hermetisch af te sluiten met grote hekken.

'Scholen willen seksvoorlichting als kerndoel'

Icoon OnderwijsEen meerderheid (65%) van de Nederlandse basisscholen wil dat seksuele voorlichting als 'kerndoel' in het onderwijsprogramma wordt opgenomen. Dat maakt het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ op uit een onderzoek bij 336 scholen, bleek zaterdag.

Het instituut stelde vast dat een derde van de scholen structureel aan seksuele voorlichting doet, zij het vooral in de twee hoogste groepen. Bijna de helft van de scholen (44%) doet in elk geval incidenteel iets, vooral als er vragen van de leerlingen komen. Nog geen 6% besteedt nóóit aandacht aan seksualiteit.

Overleden agente nog steeds niet begraven

Icoon BinnenlandsHet lichaam van de vorige maand overleden Vlaardingse agente Habiba Yaakoubi (34) staat nůg steeds boven de grond. De Marokkaanse familie wil dat ze begraven wordt, haar voormalige man wil haar laten cremeren omdat ze dat zou hebben laten vastleggen.

De moeder van de politieagente, een gelovige moslim, bestrijdt dat de handtekening onder de wilsbeschikking van haar dochter echt was en deed aangifte van valsheid in geschrifte. Verder eiste ze een onderzoek naar de doodsoorzaak. Ze heeft nu de hulp ingeroepen van de commissaris van de koningin van Zuid-Holland, J. Franssen.

Beslag
Er wordt al tijden gesold met de stoffelijke resten van de agente. Vorige maand werd het op de dag van de crematie direct na de rouwdienst door Justitie in beslag genomen. In eerste instantie ging men ervan uit dat de politieagente een natuurlijke dood was gestorven, later kwam er info binnen die deed besluiten het lijk nader te onderzoeken.

Over de kwestie zijn al twee kort gedingen gevoerd. In de laatste werd door de rechter bepaald dat het lichaam tot ten minste 1 mei niet gecremeerd zou mogen worden. Dat bood de ruimte om alle beschuldigingen te onderzoeken. In de tussentijd, zo bepaalde de rechter, mocht de familie de vrouw een, eventueel tijdelijke, begrafenis geven.

Dat ze nog niet is begraven, komt volgens burgemeester Bruinsma van Vlaardingen omdat de familie sedertdien geen actie heeft ondernomen. Daarom ligt het lijk nog steeds in een koeling in het uitvaartcentrum. De advocaat van de moeder zal zich alsnog tot de burgemeester wenden. Bruinsma: ''Ik ga daar maandag over vergaderen. Ik denk dat ik niet anders kan doen dan toestemming geven voor de begrafenis.'' De burgervader erkent wel dat hij in gebreke is gebleven, omdat een eerder verzoek tot niet begraven, nooit aan de familie en hun advocaat blijkt te zijn doorgegeven.

Habiba Yaakoubi was als agente ook lid van de stichting Desert-cops. Doel van deze stichting is het schenken van motorvoertuigen aan artsen in Gambia. Samen met andere Nederlandse agenten die lid zijn van die stichting, maakte ze in 2006 een reis naar het Afrikaanse land. De site van de stichting (Desert-cops.nl) is momenteel een condoleance-site.

Kuznetsova, Hantuchova in finale Indian Wells

Svetlana Kuznetsova en Daniela Hantuchova spelen de finale van het WTA-toernooi in Indian Wells. De als tweede geplaatste Kuznetsova won na een moeizame eerste set vrij eenvoudig van haar Oostenrijkse opponent Sybille Bammer: 6-7 (5), 6-4 en 6-1.

Daniela Hantuchova was vrijdag in de halve eindstrijd in drie sets te sterk voor de Chinese Na Li met 7-5, 4-6 en 6-1.

Kuznetsova speelde in haar carriŤre zeven keer eerder tegen de 23-jarige Hantuchova. Vijf keer won Kuznetsova, waaronder eerder deze maand in de halve finale van het toernooi in Doha.

45 minuten lang reclame

Reclames krijg je vaak voorgeschoteld op momenten dat je er niet op zit te wachten. 'Dit kattenvoer is het best', 'deze telefoonmaatschappij is het goedkoopst', en natuurlijk 'dit afwasmiddel verbruikt tien keer minder dan een normaal afwasmiddel'. Ik vraag me soms wel eens af of er nog wel 'normale afwasmiddelen' bestaan.

Gelukkig schieten er zo nu en dan lachwekkende reclames voorbij die je nog wel een tijdje bij blijven. Gelukkig gebeurt dit over de hele wereld en dat is reden genoeg om een compilatie te bekijken met 45 minuten lang de grappigste reclames van de wereld.

Met dank aan Googolplexian voor de submit.

Bouaouzan niet bij selectie Sparta

Rachid Bouaouzan zit niet bij de wedstrijdselectie van Sparta voor de competitiewedstrijd van vanavond tegen ADO Den Haag. De aanvaller is volgens trainer Wiljan Vloet mentaal niet in staat te spelen.

Vanwege zijn mentale problemen heeft de technische leiding besloten om de aanvaller tegen zichzelf in bescherming te nemen, en hem buiten de selectie te laten.

Het duel in het Zuiderpark zal overigens zonder publiek worden gespeeld. Dit vanwege een straf die de KNVB ADO oplegde naar aanleiding van de ongeregeldheden bij ADO Den Haag-Vitesse in november, toen aanhang van ADO tijdens de wedstrijd het veld bestormden.

[Gerucht] Xbox 360 redesign eind april

Volgens het Amerikaanse gamestijdschrift Game Informer zal Microsoft eind april de Zephyr lanceren, een aangepaste Xbox 360 met een zwarte kleur, een HDMI aansluiting en een 120GB harde schijf. Deze nieuwe versie zou verkocht gaan worden voor $480 in de Verenigde Staten, wat dus waarschijnlijk neer zal komen op 480 euro hier mocht het waar blijken. Men zal volgens Game Informer eveneens de harde schijf los aanbieden, men zou minder dan $200 voor deze 120GB schijf moeten gaan betalen. De huidige 20GB harde schijf ligt in de winkels voor $100/100 euro.

DVD: (Meer) Winnen Met Poker

Het zal vast niemand ontgaan zijn dat het halve land aan het pokeren geslagen is. Het monopolygeld heeft plaats gemaakt voor gekleurde chips en het ganzenbord voor een groen vilten kleed. In elk buurt- en clubhuis worden wel (nog) illegale toernooitjes gehouden, en ook in de nachtelijke uren zijn er genoeg professionele spelers op tv te bewonderen. Iedereen probeert wat aan de hype te verdienen. De dvd's Winnen Met Poker en Meer Winnen Met Poker beloven tezamen drie uur aan pokertips van bekende profs als Mike Sexton, Tony 'the mouth from down under' G en onze eigen Noah Boeken.Boek: Gerda Hamann - Integrale Coaching

Bij de term coaching denk je met name aan of de sportwereld, of het bedrijfsleven. Uiteraard zijn er de gelukkigen die een persoonlijke coach hebben, maar het leeuwendeel mag het zonder doen. Gerda Hamann is al jaren loopbaancoach. Terugkijkend op die talloze gesprekken met managers, op zoek naar een balans tussen werk en privť, schreef ze dit boek. Ze maakt daarin de stap richting de sportwereld, waar door coaching niet zozeer een mentale topprestatie geleverd moet worden, maar een fysieke. Of zijn die twee onlosmakelijk met elkaar verbonden?

Uitslag kwalificatie GP AustraliŽ

Kimi RšikkŲnen heeft de pole gepakt tijdens de kwalificatie voor de GP van AustraliŽ. Fernando Alonso eindigde als tweede, gevolgd door Nick Heidfeld. Lewis Hamilton pakte de vierde plaats, en Robert Kubica maakte de top-vijf compleet.

Christijan Albers is de eerste coureur die tijdens de kwalificatie naar buiten gaat. Kimi RšikkŲnen heeft aan het einde van de sessie de snelste tijd op de klokken staan, gevolgd door Lewis Hamilton en Robert Kubica. Albers eindigt als laatste, op maar liefst 1,6 seconden van zijn teamgenoot.

In de tweede sessie neemt Jarno Trulli een krik mee uit de pitsstraat. Bij de uitgang van de pits raakt de krik echter los van de wagen, waardoor het gevaar geweken is. Felipe Massa valt uit met een kapotte versnellingsbak, en zet geen tijd neer. Fernando Alonso is dit keer de snelste, gevolgd door Nick Heidfeld en Hamilton.

De derde sessie begint weer met het gebruikelijke tank-leegrijden. Uiteindelijk zette RšikkŲnen de snelste tijd neer, gevolgd door Alonso en Heidfeld.


Trulli neemt een krik mee de baan op

Uitslag:

Pos. Rijder Team Tijd
1K. RšikkŲnenFerrari1:26.072
2F. AlonsoMcLaren1:26.493
3N. HeidfeldBMW1:26.556
4L. HamiltonMcLaren1:26.755
5R. KubicaBMW1:27.347
6G. FisichellaRenault1:27.634
7M. WebberRed Bull1:27.934
8J. TrulliToyota1:28.404
9R. SchumacherToyota1:28.692
10T. SatoSuper Aguri1:28.871

11A. DavidsonSuper Aguri1:26.909
12N. RosbergWilliams1:26.914
13H. KovalainenRenault1:26.964
14J. ButtonHonda1:27.264
15A. WurzWilliams1:27.393
-F. MassaFerrarigeen tijd

17R. BarrichelloHonda1:27.596
18S. SpeedScuderia Toro Rosso1:28.305
19D. CoulthardRed Bull1:28.579
20V. LiuzziScuderia Toro Rosso1:29.267
21A. SutilSpyker F11:29.339
22C. AlbersSpyker F11:31.932

Stratego op het veld

"Shit!" Het was de hartgrondige reactie van PSV-trainer Ronald Koeman, toen hij vorige week op televisie zag hoe het lot zijn club in de kwartfinales van de Champions League aan Liverpool koppelde. Die ploeg kwam de Eindhovense formatie namelijk in de eerste ronde ook al tegen. Naast het feit dat het resultaat over twee wedstrijden toen in Engels voordeel uitviel, vond Koeman het vooral jammer dat het voor de supporters en de spelers geen nieuwe tegenstander werd. Dat is gewoon leuker. PSV zal het er echter mee moeten doen.

[CCWS] Stoddart bevestigt Doornbos

Robert Doornbos zal komend seizoen in actie komen voor Team Minardi USA in de Champcar world series. Dit bevestigde Paul Stoddart, de teambaas, dit weekend.

De AustraliŽr heeft veel vertrouwen in de Nederlander: "Hij doet het goed. Hij zit elke keer bij de topvijf. Het is jammer dat hij bij de laatste test de auto afschreef, maar zoiets kan gebeuren. We hebben van de winter de engineer van Forsythe aangetrokken, de beste die er is. Dus samen met hem hebben we grote kans om te scoren. Met de nieuwe auto zijn de kansen tenslotte weer gelijk getrokken. Het is dus zaak om meteen de afstelling goed te hebben. Want de eerste drie races zijn back-to-back. Dus wie daar de zaakjes voor elkaar heeft, kan een voorsprong nemen in het kampioenschap."

Uitslag 3e vrije training GP AustraliŽ

Kimi RšikkŲnen heeft zojuist de snelste tijd in de derde vrije training op Albert Park. Giancarlo Fisichella en Lewis Hamilton eindigden achter hem. Anthony Davidson eindigde zeer verrassend als vierde, gevolgd door Felipe Massa.

PosCoureurTeamTijd
1 Kimi RšikkŲnen Ferrari 1:26.064
2 Giancarlo Fisichella Renault 1:26.454
3 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:26.467
4 Anthony Davidson Super Aguri-Honda 1:26.491
5 Felipe Massa Ferrari 1:26.547
6 Nick Heidfeld BMW 1:26.753
7 Fernando Alonso McLaren-Mercedes 1:26.786
8 Heikki Kovalainen Renault 1:26.937
9 Takuma Sato Super Aguri-Honda 1:27.266
10 Alexander Wurz Williams-Toyota 1:27.322
11 Mark Webber Red Bull-Renault 1:27.390
12 Robert Kubica BMW 1:27.753
13 Ralf Schumacher Toyota 1:27.887
14 Jarno Trulli Toyota 1:27.897
15 Rubens Barrichello Honda 1:28.039
16 Nico Rosberg Williams-Toyota 1:28.061
17 Jenson Button Honda 1:28.119
18 David Coulthard Red Bull-Renault 1:28.208
19 Vitantonio Liuzzi STR-Ferrari 1:28.332
20 Scott Speed STR-Ferrari 1:28.485
21 Adrian Sutil Spyker-Ferrari 1:28.678
22 Christijan Albers Spyker-Ferrari 1:30.547

Agenten aangeklaagd in New York

Icoon BuitenlandsDe drie agenten die in New York bij een schietincident betrokken waren waarbij in november een ongewapende zwarte man omkwam, worden aangeklaagd. De 23-jarige man verliet in november, samen met twee vrienden, een nachtclub. Hij had daar zijn vrijgezellenavond gevierd.

De agenten waren echter in de veronderstelling dat de mannen gewapend waren en weer de club binnen wilden om een ruzie uit te vechten. De auto van de drie mannen werd doorzeefd met 50 kogels.

Na het incident werd de politie vooral vanuit de zwarte gemeenschap beticht van racisme. Maandag worden meer details over de aanklacht bekendgemaakt.

Meer Amerikaanse soldaten naar Irak

Icoon OorlogHet Amerikaanse leger stuurt zo'n 2600 soldaten eerder naar Irak dan gepland. Hiermee wordt het aantal Amerikaanse soldaten dat naar Irak wordt gestuurd verhoogd naar 30.000 man. Dit in een poging om de rust in het land te doen terugkeren.

Dit nieuws komt terwijl de democraten, die nu de meerderheid in de senaat hebben, proberen om de oorlog in Irak te stoppen. De Verenigde Staten hebben nu al meer dan 140.000 soldaten in Irak gelegerd. Amerika stuurt ook zo'n 3000 meer trainers naar Afghanistan en Irak om de legers van beide landen zo snel mogelijk op peil te krijgen.

Scepsis over bekentenis Al Qaida-topman

Icoon TerrorismeDe bekentenissen van Khalid Sheikh Mohammed zijn sceptisch ontvangen door een groot aantal mensen in de VS. Mohammed verklaarde dat hij het brein is geweest achter niet minder dan 31 aanslagen. Sceptici zeggen dat de bekentenissen te mooi zijn om waar te zijn.

Wat ook meespeelt is dat geen enkele buitenstaander aanwezig was tijdens de hoorzitting in GuantanŠmo Bay. Het verslag van de zitting is uitgegeven door een van de strijdende partijen, namelijk het Amerikaanse Leger.

Niemand was bij de hoorzitting, geen advocaat, geen vertegenwoordiger van een mensenrechtenorganisatie en, voor het eerst, ook geen journalist. Het Pentagon had eind vorige week in een briefing voor de pers ‘de nationale veiligheid’ opgevoerd als voornaamste reden voor deze gang van zaken. De gevangenen zouden over informatie kunnen beschikken die de autoriteiten niet naar buiten wilden brengen vanwege ‘de nationale veiligheid’.

Met dank aan NILATS voor de submit.

'Wiki' opgenomen in Engels woordenboek

Het van oorsprong HawaÔaanse woord 'wiki' is ťťn van de nieuwe woorden die zijn opgenomen in de nieuwe editie van het zeer vooraanstaande Oxford English Dictionary (OED), het officiŽle woordenboek van de Engelse taal.

De definitie die het woordenboek aan het begrip 'wiki' geeft, luidt:"een type internetpagina die zo is vormgegeven dat haar inhoud door iedereen kan worden bewerkt". Zo berichtte de prestigieuze Britse krant 'The Independent' gisteren.

De bekendste wikitoepassing is toch wel Wikipedia, een gratis internetencyclopedie die door tal van vrijwilligers wordt bijgehouden. De internetencyclopedie is in tal van talen en dialecten beschikbaar.
Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.